نوبخت, علی, قلعه نویی, محمدرضا. (1394). اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و پارامترهای خونی مرغهای تخمگذار. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(108), 35-44. doi: 10.22092/asj.2015.103710
علی نوبخت; محمدرضا قلعه نویی. "اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و پارامترهای خونی مرغهای تخمگذار". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 108, 1394, 35-44. doi: 10.22092/asj.2015.103710
نوبخت, علی, قلعه نویی, محمدرضا. (1394). 'اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و پارامترهای خونی مرغهای تخمگذار', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(108), pp. 35-44. doi: 10.22092/asj.2015.103710
نوبخت, علی, قلعه نویی, محمدرضا. اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و پارامترهای خونی مرغهای تخمگذار. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 28(108): 35-44. doi: 10.22092/asj.2015.103710
اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و پارامترهای خونی مرغهای تخمگذار
1دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران
2عضو هیأت علمی وزارات جهادکشاورزی.
چکیده
این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف ملاس چغندر قند بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین W36 از سن 32 تا 43 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه مرغ) اجرا گردید. جیرههای آزمایشی عبارت بودند از: 1) تیمار شاهد بدون استفاده از ملاس چغندر قند، 2) جیره حاوی 4 درصد ملاس چغندر قند، 3) جیره حاوی 6 درصد ملاس چغندر قند، و 4) جیره حاوی 8 درصد ملاس چغندر قند. نتایج به دست آمده از این آزمایش نشان دادند که استفاده از ملاس چغندر قند در جیرههای غذایی مرغهای تخمگذار دارای اثرات معنیدار بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغها میباشد (05/0>P). بیشترین مقادیر وزن تخممرغ، وزن توده تخممرغ، بالاترین درصد تولید تخممرغ، بهترین ضریب تبدیل غذایی و کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی با استفاده از 6 درصد ملاس چغندر قند در جیره مرغها مشاهده گردید. استفاده از 8 درصد ملاس چغندر قند باعث کاهش معنیدار عملکرد مرغها شد. استفاده از ملاس چغندر قند به مقدار 4 درصد موجب افزایش درصد پوسته و نیز واحد هاو شد. کمترین مقدار کلسترول خون مرغها با استفاده از 4 درصد ملاس چغندر قند به دست آمد. نتیجهگیری نهایی اینکه استفاده از ملاس چغندر قند در مقایسه با شاهد، اثرات سودمندی در مرغهای تخمگذار دارد. به طوری که مرغها بهترین عملکرد و سلولهای خون را با 6 درصد ملاس و بهترین صفات کیفی تخممرغ و کمترین سطح کلسترول خون را با 4 درصد ملاس چغندر قند در جیره داشتند.
The effects of different levels of sugar beet molasses on performance, egg quality and blood parameters of laying hens
نویسندگان [English]
A. Novbakht1؛ M.R. Ghalehnoei2
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of sugar beet molasses on egg production, egg traits and blood metabolites of laying hens. In this experiment 192 Hy- line W36 laying hens were used from 32-43 weeks of age in 4 treatments, 4 replicates and 12 hens in each replicate in a completely randomized design. Experimental groups included: 1) control group, 2) 4% of sugar beet molasses, 3) 6% of sugar beet molasses, 4) 8% of sugar beet molasses. The results showed that using sugar beet molasses has significant effects on performance, egg quality and blood biochemical parameters and blood cells of laying hens (P<0.05). The highest amounts of egg weight and egg mass, the highest egg production percentage, the best feed conversion, and the lowest price of feed intake for production per kilogram of egg were resulted with 6% of sugar beet molasses. Using 8% of sugar beet molasses caused the performance significantly decreased. Using 4% of sugar beet molasses improved the eggshell percentage and Haugh unit. The lowest values of blood cholesterol were obtained with 4% of sugar beet molasses. The overall results showed that using sugar beet molasses in comparison with control group using sugar beet molasses has beneficial effects in laying hens. So that laying hens had the best performance and blood cells with 6% of sugar beet molasses, whereas the best egg traits and blood triglyceride and cholesterol were obtained with 4% of sugar beet molasses.
that the problem of multicollinearity within the data was associated to body weight of Yazdi camel breed and related independent variables could be fixed by the principal components analysis. Among the independent variables, body height and abdominal circumference had the highest and lowest coefficient in estimating the body weight of Yazdi camel, respectively. It suggested that the principal components analysis be used when there is the problem of collinearity in multivariable linearly regression analysis because of more precise estimation than least squares method. Also this method can help to the breeders to select the best animals by predicting the precise value of some important traits and selecting the best independent variables for predicting the traits.