اشرفی, جواد, حسنزاده, نادر. (1389). اثر ضد باکتریایی اسانس مرزه و دو سم مسی در کنترل باکتری عامل سرطان طوقه مو. سامانه مدیریت نشریات علمی, 26(1), 1-13. doi: 10.22092/ijmapr.2010.6962
جواد اشرفی; نادر حسنزاده. "اثر ضد باکتریایی اسانس مرزه و دو سم مسی در کنترل باکتری عامل سرطان طوقه مو". سامانه مدیریت نشریات علمی, 26, 1, 1389, 1-13. doi: 10.22092/ijmapr.2010.6962
اشرفی, جواد, حسنزاده, نادر. (1389). 'اثر ضد باکتریایی اسانس مرزه و دو سم مسی در کنترل باکتری عامل سرطان طوقه مو', سامانه مدیریت نشریات علمی, 26(1), pp. 1-13. doi: 10.22092/ijmapr.2010.6962
اشرفی, جواد, حسنزاده, نادر. اثر ضد باکتریایی اسانس مرزه و دو سم مسی در کنترل باکتری عامل سرطان طوقه مو. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1389; 26(1): 1-13. doi: 10.22092/ijmapr.2010.6962
اثر ضد باکتریایی اسانس مرزه و دو سم مسی در کنترل باکتری عامل سرطان طوقه مو
1کارشناس، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام
2گروه بیماری شناسیگیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
نمونههای خاک و بافت آلوده به باکتری عامل سرطان طوقه از تاکستانهای استان قزوین اخذ و پس از تهیه سوسپانسیون، نمونهها روی محیط کشت نوترینت آگار (NA) کشت و خالصسازی شد. در راستای کنترل عامل بیماری، تأثیر 15 اسانس گیاهی در مقایسه با دو سم مسی از نظر قدرت بازدارندگی مورد بررسی قرارگرفت. بهطوری که از میان اسانسهای آزمون شده، اسانس مرزه که دارای بالاترین هاله بازدارندگی (9 سانتیمتر) بود جهت مطالعات تکمیلی انتخاب شد و میزان بازدارندگی آن در سه غلظت خالص، 1-10 و 2-10 در مقایسه با سموم بوردو (5/0 درصد) و اکسی کلرور مس (3 در هزار) مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمونها در سه سطح آزمایشگاهی (آزمون برش هویج)، شرایط گلخانهای (تیمار گیاهچههای جوان آفتابگردان) و آزمایش میدانی در یکی از تاکستانهای استان قزوین انجام شد. نتایج بدست آمده نشان داد که میزان بازدارندگی اثر اسانس مرزه در مقایسه با دو سم مورد آزمایش دو برابر بوده است.
Antibacterial effects of savory essential oil and two copper compounds in control of grape crown gall
نویسندگان [English]
J. Ashrafi1؛ N. Hassanzadeh2
1Agricultural Research Center and Natural Resources of Ilam Province
2Science and Research Branch of Islamic Azad University, Tehran, Iran
چکیده [English]
During 2005-2006, many grapevine plants and soil samples were collected from Qazvin vineyards for A. tumefaciens. All plant samples have been surface sterilized prior culturing on nutrient agar medium (NA). The soil samples have been cultured on semi-selective D1M medium for ease isolation. All suspected colonies were restreaked on NA for pure culture collections. Based on key biochemical and pathogenicity tests, the crown gall bacterial isolates have been identified as A. tumefaciens. In order to evaluate the effectiveness of 15 plant essential oils and 2 copper compounds i.e. Bordeaux mixture (0.5%) and copper oxychloride (0.3%) against crown gall bacterium, different laboratory, greenhouse and field trails were conducted. Among these, the essential oil of the plant savory (Satureia officinalis) with 9 cm inhibition zones on NA exhibited the most promising antibacterial effect. Similar results were obtained with carrot discs, sunflower seedling assays and also grapevine gall treatments under natural single season field trail. In later case, gall development suppression was doubled compared to two copper compounds. This approach may lead to an alternative control measurement on bacterial crown gall disease management.
کلیدواژهها [English]
Agrobacterium tumefaceins, grape, savory essential oil, control