وحدت, سید محمد, حق شناس, محمد رضا. (1403). بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه آببشقابی (Centella asiatica L.) منطقه شمال کشور. سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(2), 59-43. doi: 10.22092/mpt.2024.365160.1142
سید محمد وحدت; محمد رضا حق شناس. "بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه آببشقابی (Centella asiatica L.) منطقه شمال کشور". سامانه مدیریت نشریات علمی, 5, 2, 1403, 59-43. doi: 10.22092/mpt.2024.365160.1142
وحدت, سید محمد, حق شناس, محمد رضا. (1403). 'بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه آببشقابی (Centella asiatica L.) منطقه شمال کشور', سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(2), pp. 59-43. doi: 10.22092/mpt.2024.365160.1142
وحدت, سید محمد, حق شناس, محمد رضا. بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه آببشقابی (Centella asiatica L.) منطقه شمال کشور. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1403; 5(2): 59-43. doi: 10.22092/mpt.2024.365160.1142
بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه آببشقابی (Centella asiatica L.) منطقه شمال کشور
دانشکده علوم پایه، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره هیدرواتانولی گیاه آببشقابی (Centella asiatica L.) روی باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیاکلی، سالمونلا تایفی موریوم، استرپتوکوکوس موتانس و قارچهای آسپرژیلوس فلاووس و کاندیدا آلبیکنس و نیز بررسی فعالیتهای مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، فنل تام و فلاونوئید عصاره گیاه انجام شد. نمونههای این گیاه از شهر شفت واقع در استان گیلان جمعآوری شد. عصاره از طریق خیساندن و توسط دستگاه روتاری استخراج شد. فعالیت ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی در عصاره با افزایش غلظت، افزایش یافت. باکتری استافیلوکوس اورئوس و قارچ آسپرژیلوس فلاووس با حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی 100 و 200 میکروگرم بر میلیلیتر از بیشترین حساسیت نسبت به عصاره آببشقابی برخوردار بودند. میانگین فنل تام در عصاره این گیاه برابر با 469/1 میلیگرم معادل گالیکاسید در هر گرم از عصاره و میانگین فلاونوئید برابر با 679/2 میلیگرم معادل کوئرستین در هر گرم از عصاره این گیاه بوده است. در بررسی درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH، غلظتهای 400 میکروگرم بر میلیلیتر با میانگین 89/94 درصد و غلظت 25/6 میکروگرم بر میلیلیتر با میانگین 01/42 درصد به ترتیب از بیشترین و کمترین درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد برخوردار بودهاند.
Investigation of antioxidant and antimicrobial properties of Centella asiatica L. extract in the northern region of the country
نویسندگان [English]
Seyed Mohammad vahdat؛ Mohammad Haghshenas
Department of Chemistry, Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University, Amol, Iran
چکیده [English]
This study was performed to investigate the antimicrobial properties of Centella asiatica L. extract in the northern part of the country using the antimicrobial effects of hydroethanolic extract on Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Streptococcus Mutans and Aspergillus flavus and Candida albicans, as well as investigating free radical scavenging activities of DPPH, Total phenol and flavonoids were performed. The plant was collected from Shaft city in Gilan province and the extraction process was performed by Maceration method and distributed by solvent rotary apparatus and for the experiments, the antimicrobial and antioxidant activity in the extract increased with increasing concentration. Staphylococcus aureus and Aspergillus flavus had the most susceptible to plate water extract with minimum inhibitory and Bactericidal concentrations of 100 and 200 μg/ml. The average total phenol in the extract of this plant was equal to 1.469 mg GAE/g EXT and the average flavonoid was equal to 2.679 mg QE/g EXT of the medicinal plant dish water. In the study of free radical scavenging DPPH, concentrations of 400 μg / ml with an average of 94.89% and concentrations of 6.25 μg / ml with an average of 42.01% had the highest and lowest percentages of free radical scavenging, respectively.
کلیدواژهها [English]
Centella asiatica L, antimicrobial, antioxidant, Total phenol