مدنی, بابک. (1402). مروری بر روشهای افزایش کمیت و حفظ کیفیت خرمای رقم پیارم در مراحل قبل و پس از برداشت. سامانه مدیریت نشریات علمی, 2(1), 97-108. doi: 10.22092/rhsj.2023.362867.1069
بابک مدنی. "مروری بر روشهای افزایش کمیت و حفظ کیفیت خرمای رقم پیارم در مراحل قبل و پس از برداشت". سامانه مدیریت نشریات علمی, 2, 1, 1402, 97-108. doi: 10.22092/rhsj.2023.362867.1069
مدنی, بابک. (1402). 'مروری بر روشهای افزایش کمیت و حفظ کیفیت خرمای رقم پیارم در مراحل قبل و پس از برداشت', سامانه مدیریت نشریات علمی, 2(1), pp. 97-108. doi: 10.22092/rhsj.2023.362867.1069
مدنی, بابک. مروری بر روشهای افزایش کمیت و حفظ کیفیت خرمای رقم پیارم در مراحل قبل و پس از برداشت. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; 2(1): 97-108. doi: 10.22092/rhsj.2023.362867.1069
مروری بر روشهای افزایش کمیت و حفظ کیفیت خرمای رقم پیارم در مراحل قبل و پس از برداشت
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان هرمزگان، بندر عباس، استان هرمزگان ایران، تلفن09133825216
چکیده
خرمای پیارم یکی از مرغوبترین و گرانترین ارقام خرمای تجاری و انحصاری ایران است که شمال استان هرمزگان از بهترین مراکز تولید آن است. این رقم یکی از مهمترین ارقام خرمای ایران بوده که جایگاه خاصی در بازار داخلی در مقایسه با سایر ارقام پیدا کرده است و صادرات آن رو به افزایش است. بهمنظور بالابردن عملکرد و کیفیت در خرمای پیارم رعایت عملیات به باغی در مرحله قبل از برداشت و عملیات مناسب پس از برداشت در این رقم لازم میباشد. در این مقاله روشهای افزایش کمیت و کیفیت خرما در مرحله قبل از برداشت و حفظ کیفیت پس از برداشت خرمای پیارم بحث شده است. این عملیات در مرحله قبل از برداشت شامل گردهافشانی، تنک، هرس، پوششدهی و کنترل آفات و بیماریها و در مرحله پس از برداشت شامل حذف میوههای آلوده و بستهبندی مناسب میباشند. رعایت به موقع عملیات بهباغی سبب حفظ کیفیت، کاهش آفات، بیماریها و در نهایت افزایش بازارپسندی این رقم خواهد شد.
An overview of the methods of increasing the quantity and maintaining the quality of Pyarom date in the pre-harvest and post-harvest stages
نویسندگان [English]
Madani Babak
Horticulture Crops Research Department, Natural Resources Research and Education Center of Hormozgan, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Abbas, Iran,Tel: 009809133825216
چکیده [English]
Pyarom date is one of the most valuable and expensive commercial and exclusive dates in Iran, which its best production center is in the north of Hormozgan province. This date is one of the most important dates in Iran, which has found a special place in the domestic market compared to other date cultivars, and its export is increasing. In order to increase the yield and quality of Pyarom date, it is necessary to observe good horticultural operation in the pre-harvest stage and the proper operation after the harvest for this cultivar. in this variety. In this article, the methods of increasing the quantity and quality of dates in the pre-harvest stage and maintaining the quality after the harvest of Pyarom dates are discussed. These operations in the pre-harvest stage include pollination, thinning and pruning, covering and controlling pests and diseases, and in the post-harvest stage, they include removing infected and diseased fruits and proper packaging. Timely observance of horticultural operations will maintain the quality, reduce pests, diseases and ultimately increase the marketability of this cultivar.
کلیدواژهها [English]
Date palm, Haji Abad, Horticultural operations, pollination