شرایعی, پروین, نیکخواه, شهره. (1402). بررسی اثر پوشش آلوئهورا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و کاهش آلودگی میکروبی میوة شلیل طی مدت نگهداری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(1), 33-15. doi: 10.22092/mpt.2023.362573.1123
پروین شرایعی; شهره نیکخواه. "بررسی اثر پوشش آلوئهورا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و کاهش آلودگی میکروبی میوة شلیل طی مدت نگهداری". سامانه مدیریت نشریات علمی, 5, 1, 1402, 33-15. doi: 10.22092/mpt.2023.362573.1123
شرایعی, پروین, نیکخواه, شهره. (1402). 'بررسی اثر پوشش آلوئهورا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و کاهش آلودگی میکروبی میوة شلیل طی مدت نگهداری', سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(1), pp. 33-15. doi: 10.22092/mpt.2023.362573.1123
شرایعی, پروین, نیکخواه, شهره. بررسی اثر پوشش آلوئهورا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و کاهش آلودگی میکروبی میوة شلیل طی مدت نگهداری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; 5(1): 33-15. doi: 10.22092/mpt.2023.362573.1123
بررسی اثر پوشش آلوئهورا بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی، حسی و کاهش آلودگی میکروبی میوة شلیل طی مدت نگهداری
1مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
2مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی
چکیده
این پژوهش با هدف بررسی تاثیر پوشش دهندة خوراکی (ژل آلوئهورا) بر خواص کمی، کیفی، حسی و میکروبی میوة شلیل (رقم کیوتا) انجام شد. متغیرهای آزمون شامل نوع پوشش در 6 سطح (نمونه بدون پوششدهی به عنوان شاهد منفی، نمونه تیمار شده با قارچکش ایمازالیل به عنوان شاهد مثبت، غلظتهای 1، 2، 3 و 4 گرم بر لیتر ژل آلوئهورا) و زمان نگهداری در 5 سطح (صفر،6 ، 12، 18 و 24 روز پس از برداشت) بودند. پوششدهی میوه به روش غوطهوری انجام شد. طی مدت نگهداری آزمایشات شیمیایی ، فیزیکی و قدرت ترکیبات آنتیاکسیدانی اندازه گیری شد. درپایان مدت نگهداری آزمون های حسی (رنگ، بو، بافت و کیفیت کلی) و آلودگی میکروبی (شمارش کلی میکروبهای زنده وتعداد کل کپک و مخمر) نمونههای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که طی مدت نگهداری در انبار سرد، مولفه رنگی قرمز- سبزی، میزان کاهش وزن و درصد مواد جامد محلول افزایش یافت و میزان اسیدیته، سفتی بافت، ترکیبات فنلی کل و قدرت گیرندگی رادیکال آزاد DPPH کاهش یافت. مقدار ترکیبات فنلی کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی در نمونههای دارای پوشش با غلظت بالاتر بیشتر بود. در نمونههای با غلظت بیشتر آلوئهورا نابودی اسیدآسکوربیک و آلودگی میکروبی کمتر بود. همچنین از نظر ارزیابان حسی نمونههای پوشش داده شده از امتیاز بالاتری برخوردار بودند. بنابراین، به نظر میرسد استفاده از پوششدهندة آلوئهورا از توانایی مناسبی برای حفظ کیفیت میوة شلیل برخوردار بوده و میتواند به عنوان یک تیمار سالم و موثر در نظرگرفته شود.
Investigating the effect of aloe vera coating on physicochemical, sensory properties and reduction of microbial contamination of nectarine during storage
نویسندگان [English]
Parvin Sharayei1؛ Shohreh Nikkhah2
1AREEO
2AREEO
چکیده [English]
This research was conducted with the aim of investigating the effect of edible coating (aloe vera gel) on the quantitative, qualitative, sensory and microbial properties of nectarine. The variables include the type of coating in 6 levels (the sample without coating as a negative control, the sample treated with the fungicide imazalil as a positive control, concentrations of 1, 2, 3 and 4 g/l of aloe vera gel) and storage time at 5 levels (zero, 6, 12, 18 and 24 days after harvest). Fruit coating was done by immersion method. During the storage period, chemical , physicaland antioxidant properties were measured. The sensory attributes (color, smell, texture and overall quality) and microbial contamination (total count and total number of mold and yeast) of different samples were evaluated at the end of the storage time. The results showed that during the cold storage time, the red-green color value, the amount of weight loss and the percentage of TSS increased, and the amount of TA, tissue firmness, TPC and DPPHsc decreased. The amount of TPC and antioxidant capacity was higher in samples with higher concentration coating. In the samples with higher concentration of aloe vera, the destruction of ascorbic acid and microbial contamination was less. Also, according to sensory evaluators, coated samples had a higher score. Therefore, it seems that the use of aloe vera coating has a good ability to maintain the quality of the nectarine fruit and can be considered as a healthy and effective treatment.
کلیدواژهها [English]
Aloe vera gel, nectarin, Antioxidant, Total phenolic compound, Stroge time