احمدی، ش.، سفیدکن، ف.، باباخانلو، پ.، عسگری، ف.، خادمی، ک.، ولیزاده، ن. و کریمیفر، م.ع.، 1388. مقایسه ترکیبهای موجود در اسانس مرزه بختیاری (Satureja bachtiarica Bunge) در مراحل قبل از گلدهی و گلدهی کامل در رویشگاه و مزرعه. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(2): 159-169.
اشرفی، ج. و حسنزاده، ن.، 1389. اثر ضدباکتریایی اسانس مرزه و دو سم مسی در کنترل باکتری عامل سرطان طوقه مو. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 26(1): 1-13.
اکبرینیا، ا.، 1392. واکنش گیاه دارویی مرزه سهندی (Satureja sahandica Bornm.) به نیتروژن و تراکم کاشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(2): 261-268.
اکبرینیا، ا.، سفیدکن، ف. و رزاز هاشمی، ر.، 1388. استخراج و شناسایی ترکیبهای معطر اسانس تودههای ژنتیکی مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) در شرایط کشتشده و عرصههای طبیعی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 25(3): 376-385.
امیدبیگی، ر.، 1386. تولید و فرآوری گیاهان دارویی (جلد دوم). شرکت بهنشر، مشهد، 438 صفحه.
بحرینینژاد، ب.، لباسچی، م.ح.، سفیدکن، ف. و جابرالانصار، ز.، 1400. بررسی اثرات بستر کشت بر ویژگیهای رویشی و عملکرد دو گونه مرزه سهندی (Satureja sahendica) و سنبلهای (S. spicigera) تحت شرایط دیم. پژوهشهای زراعی ایران، 19(4): 407-419.
بهروان، ج.، مصفا، ف.، کریمی، غ.ر. و ایرانشاهی، م.، 1386. بررسی برونتنی محافظت DNA لکوسیتی توسط اسانس و عصاره اتانولی گیاه مرزه (Satureja hortensis L.). گیاهان دارویی، 2(22): 64–70.
تقیان، ا.، سعیدی، ن.، سفیدکن، ف.، صادری، ح.، رسولی، ا.، محمدصالحی، ر. و اولیاء، پ.، 1397. اثر ضدمیکروبی اسانس مرزه (Satureja spp.) بر تولید همولیزین و بیوفیلم در استافیلوکوکوس اورئوس. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 34(3): 380-390.
تیموری، م.، 1388. تجزیه اسانس و بررسی اثر ضدباکتریایی گیاه مرزه Satureja bachtiarica (Bunge.) در استان اردبیل. پژوهشهای علوم گیاهی، 14(2): 19-26.
تیموری، م.، باهرنیک، ز. و میرزا، م.، 1381. فعالیت ضدمیکروبی اسانس گیاه مرزه (Satureja laxiflora G. koch) قبل و بعد از گلدهی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 13: 59-67.
جمزاد، ز.، 1388. آویشنها و مرزههای ایران. انتشارات مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، 171 صفحه.
حسینی، م.، آقاعلیخانی، م.، سفیدکن، ف. و قلاوند، ا.، 1396. مقایسه اسانس مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) و ترکیبهای آن در شرایط زراعی و رویشگاه طبیعی در استان قزوین. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(1): 1-12.
حیاتی، پ. و روشن، و.، 1392. بررسی اثر سالیسیلیکاسید بر پارامترهای رشدی و کمیت و کیفیت اسانس گیاه مرزه (Satureja hortensis L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(4): 808-817.
داداشپور، م.، رسولی، ا.، رضایی، م.ب.، سفیدکن، ف.، تقیزاده، م. و درویش علیپور آستانه، ش.، 1389. کلاتینگ یون فروس، رادیکالزدایی نیتریک اکساید و سمیت سلولی اسانس مرزه سهند. دانشور پزشکی/دانشگاه شاهد، 18(91): 29-36.
داداشپور، م.، رسولی، ا.، سفیدکن، ف.، زاده حسینقلی، ا. و درویش علیپور آستانه، ش. 1391. خواص ضدمیکروبی، آنتیاکسیدانی، رادیکالزدایی سوپراکساید آنیونی و ضدتیروسینازی اسانسهای مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.) و مرزه زراعی (Satureja hortensis L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(4): 616-627.
دلفان، ب.، هاشمنیا، م.، جوانبخت، ا.، نظری، م.، جبرئیلی، ر.، بیرجندی، م. و رشیدیپور، م.، 1388. بررسی میزان تأثیر اسانس ساتوریا خوزستانیکا بر شدت درد در مبتلایان به پست هرپتیک نورالژیا. دانشگاه علوم پزشکی لرستان، 11(5): 25–34.
ذاکریان، ف.، سفیدکن، ف.، عباسزاده، ب. و کلاته جاری، س.، 1399. تأثیر تنش خشکی و قارچهای میکوریزا بر صفات فیزیولوژیک و درصد اسانس مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.). علوم باغبانی ایران، 51(1): 189-201.
زارعزاده، ع.، سفیدکن، ف.، طباییعقدایی، ر.، میرحسینی، ع.، عربزاده، م.ر. و میرجلیلی، م.ر.، 1396. بررسی کمی و کیفی اسانس گونههای مختلف مرزه (Satureja spp.) کشتشده در استان یزد. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 33(3): 509-534.
زرگری، ع.، 1390. گیاهان دارویی (جلد چهارم). انتشارات دانشگاه تهران، تهران، 854 صفحه.
سعیدی، ن.، صادری، ح.، تقیان، ا.، سفیدکن، ف.، رسولی، ا.، محمدصالحی، ر. و اولیاء، پ.، 1399. اثر اسانسهای مرزه (Satureja spp.) بر عوامل بیماریزایی سودوموناس آئروجینوزا. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(2): 195-208.
سفیدکن، ف.، جمزاد، ز. و برازنده، م.م.، 1383. اسانس Satureja bachtiarica Bunge بهعنوان منبعی غنی از کارواکرول. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 20(4): 425-439.
سفیدکن، ف.، صادقزاده، ل.، تیموری، م.، عسگری، ف. و احمدی، ش.، 1386. بررسی اثرات ضدمیکروبی اسانس دو گونه مرزه (Satureja khuzistanica Jamzad و Satureja bachtiarica Bunge) در دو مرحله برداشت. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 3 (2): 174-182.
سفیدکن، ف.، عسکری، ف.، صادقزاده، ل. و اولیاء، پ.، 1388. بررسی تأثیر اسانس سه گونه مرزه (Satureja mutica، S. edmondi و S. bachtiarica) بر سالمونلا پاراتیفی. زیستشناسی ایران، 22(2): 249-258.
شهبازی، ش.، قمری زارع، ع.، سفیدکن، ف.، جعفری، ع.ا. و عبدوسی، و.، 1398. بررسی اثر نگهداری در شرایط فراسرد بر پایداری فیتوشیمیایی گیاه مرزه Satureja sahendica. زیستشناسی تکوینی، 11(4): 9-16.
شهنازی، س.، خلیقی سیگارودی، ف.، اجنی، ی.، یزدانی، د.، تقیزاد فرید، ر.، اهوازی، م. و عبدلی، م.، 1386. بررسی ترکیبات شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه مرزه تالشی (Satureja intermedia C. A. Mey.). گیاهان دارویی، 7(25): 85-92.
صالحی سورمقی، م.ح.، 1394. گیاهان دارویی و گیاهدرمانی (جلد 1). نشر دنیای تغذیه، 440 صفحه.
طباطبائی رئیسی، ع.ر.، خلیقی، ا.، کاشی، ع.ک.، اثنیعشری، س.، بامداد مقدم، ص. و دلآذر، ع.، 1386. فعالیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات شیمیائی اسانس بخشهای هوائی گیاه Satureja sahendica Bornm. علوم داروئی، 13(3): 1-6.
عباسی، خ.، سفیدکن، ف. و یمینی، ی.، 1384. مقایسه بازده و ترکیبهای اسانس دو گونه مرزه Satureja hortensis L. و Satureja rechingeri Jamzad با استفاده از روش تقطیر و استخراج با سیال فوقبحرانی. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 21(3): 307-318.
عصایی، ر.، پژوهی، ن.، بشیری، م. و دلفان، ب.، 1386. تأثیر اسانس روغنی گیاه مرزه (Satureja khuzistanica) در پیشگیری از تشنج ناشی از نیکوتین در موش سفید کوچک. سمپوزیوم نوروپسیکولوژی ایران، جهاد دانشگاهی، واحد البرز (تربیت معلم)، 3: 437-441.
فرجی، ع.، اسماعیلپور، ب.، سفیدکن، ف.، عباسزاده، ب. و خاوازی، ک.، 1394. اثر سالیسیلیک اسید و پوترسین بر رشد و ترکیبهای اسانس مرزه (Satureja hortensis L.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 31(4): 709-722.
کیهانی، ع.، سفیدکن، ف. و منفرد، ا.، 1393. بررسی اثر روشهای مختلف خشک کردن و اسانسگیری بر کمیت و کیفیت اسانس مرزه سهندی (Satureja sahendica Bornm.). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 30(2): 239-249.
لاهوجی، ع.، میرابوالفتحی، م. و کرمی اسبو، ر.ا.، 1389. اثر اسانسهای آویشن شیرازی و مرزه و مواد تیمول و کارواکرول بر Fusarium graminearum و داکسی نیوالنول. بیماریهای گیاهی، 46(1): 37-50.
مسکوکی، ع.م.، مرتضوی، ع. و سینا، ر.، 1383. کنترل رشد قارچ آسپرژیلوس پارازیتیکوس توسط اسانسهای طبیعی در محیط کشت مصنوعی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 11(3): 61-70.
مظفریان، و.، 1377. فرهنگ نامهای گیاهان ایران. فرهنگ معاصر، تهران، 364-360.
نصرتالهی، ک.، برزگر، ح.، جوینده، ح. و قربانی، م.ر.، 1397. بررسی تاثیر عصاره مرزه (Satureja hortensis) بر کیفیت و زمان ماندگاری گوشت مرغ نگهداری شده در یخچال. علوم و صنایع غذایی، 82(15): 167-176.
نظری، ا.، دلفان، ب. و شهسواری، غ.ر.، a1384. اثر گیاه مرزه روی فاکتورهای تری گلیسرید، گلوکز، کراتینین و آنزیم آلکالن فسفاتاز (ALP) کبدی در رت. دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، 7(2): 1 – 8.
نظری، ا.، دلفان، ب.، شیرجانی، ی. و کیانی، ع.ا.، b1384. اثر ضدانعقاد گیاه مرزه در رت. دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 9(4): 15-18.
وردی، ج.، ثابت کسایی، م.، کمالینژاد، م. و شریف، ش.، 1383. بررسی اثرات ضددردی عصاره آبی بذر گیاه مرزه Satureja hortensis linn در موش صحرایی نر. فیزیولوژی و فارماکولوژی، 8(2): 163-168.
هوشیدری، ف.، سفیدکن، ف.، طباییعقدایی، ر. و یوسفی، ب.، 1397. بررسی تغییرات کمی و کیفی اسانس پنج اکسشن مرزه گونه Satureja mutica Fisch. & C.A.Mey. در شرایط زراعی کردستان. علوم باغبانی ایران، 49(1): 15-23.
هوشیدری، ف.، سفیدکن، ف. و نادری، م.، 1396. مقایسه کمی و کیفی اسانس مرزه اورامانی Satureja avromanica Maroofi در رویشگاه و مزرعه. علوم باغبانی ایران، 48(1): 149-159.