1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش مدیریت و پرورش طیور
2استاد تمام دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
3دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر افزودن اسانس دارچین بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی دچار محدودیت غذایی انجام شد. تعداد 60 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 15 تکرار و یک پرنده در هر تکرار مورد آزمون قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل: 1) تیمار بدون محدودیت و افزودنی دارچین، 2) تیمار محدودیت غذایی (از سن 10 تا 21 روزگی) بدون افزودن اسانس دارچین، 3) تیمار بدون محدودیت غذایی با افزودنی اسانس دارچین (7 گرم در هر تن جیره)، 4) تیمار محدودیت غذایی با افزودنی اسانس دارچین (7 گرم در تن) بودند. شاخصهای عملکردی (وزن و ضریب تبدیل غذایی) در کل دوره پرورش (1 تا 42 روزگی) تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. سرعت نسبی رشد (در دوره 21 تا 42 روزگی) تیمارهای محدودیت دادهشده بهطور معنیداری بالاتر از تیمارهای با مصرف خوراک آزاد بود(0.01P<). در زمانی که اکسیداسیون (القاء) اتفاق نیفتاده بود مقدار مالوندیآلدئید در گوشت سینه و ران در تیمارهای دارای افزودنی بهطور معنیداری کمتر از تیمارهای بدون افزودنی بود(0.01P<) و در زمان اکسیداسیون مقدار مالوندیآلدئید در گوشت سینه در تیمارهای محدودیت داده شده بهطور معنیداری کاهش یافت(0.01P<). بهطورکلی استفاده از محدودیت غذایی و سپس تغذیه مجدد جوجههای گوشتی باعث بروز رشد جبرانی شد و همچنین محدودیت غذایی و اسانس دارچین توانستند سبب افزایش کیفیت گوشت در جوجههای گوشتی شوند.
Effects of dietary supplementation of cinnamon essential oil and on feed restriction growth performance and meat quality of broilers
نویسندگان [English]
Ehsan Ramroodi1؛ Farid Shariatmadari2؛ Mohammd Amir Karimi Torshizi3
1Tarbiat Modares University
2Tarbiat Modares University
3Tarbiat Modares University
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effect of cinnamon essential oil (CEO) on broiler chickens that were subjected to feed restriction. Sixty individually caged day old Ross (308) broiler chickens were randomly allocated to 4 treatment groups of 15 individual cages. Treatment groups were included 1) Ad-libitum feeding without CEO, 2) restricted birds (from 10 to 21 Days) without CEO, 3) Ad-libitum feeding containing (7g/tone of diet) CEO and 4) restricted birds (from 10 to 21 Days) with CEO. The general growth performance of chicks (body weight gain and feed conversion ratio) were not affected by treatments during days 1- 42. The Malone-di-aldehyde (MDA) content of breast and leg prior to enforced oxidation was significantly lower in birds on CEO as compared to non-CEO groups. The MDA level was significantly reduced in breast of restricted birds during oxidation. It is concluded that early restriction and the CEO could enhance the performances of broiler chickens.