1عضو هیئت علمی بخش پژوهش های بیوتکنولوژی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج-ایران
2دانشیار موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج-ایران
3استادیار، بخش پژوهش های بیوتکنولوژی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج-ایران
چکیده
بیماریها و شرایط تنشزا، موجب بروز زیانهای جدی اقتصادی در صنعت طیور میشوند. بنابراین، با توجه به افزایش رو به گسترش مقاومت میکروبی و استفاده از آنتیبیوتیکها به عنوان یک راهکار پیشگیرانه، محدودیتهای زیادی در جهان جهت استفاده از آنتی-بیوتیکهای محرک رشد، اعمال شده است. از زمان اعلام ممنوعیت استفاده از آنتیبیوتیکها به عنوان محرک رشد در خوراک دام در اروپا از سال 2006، مطالعات متعدد، استراتژیهای جایگزین را شرح دادهاند. در این مطالعات، پروبیوتیکها با توجه به توانایی در تعدیل فلور میکروبی دستگاه گوارش وتقویت سیستم ایمنی، بهعنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای محرک رشد در جیره طیور، در نظر گرفته شدهاند. پروبیوتیکها، تواناییهایی مختلفی برای تجمع میکروبی و رشد و تکثیر در دستگاه گوارش دارند و هفت جنس اصلی میکروبی که بیشتر در محصولات پروبیوتیکی استفاده میشوند، عبارتند از لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم، ساکارومایسس، استرپتوکوک، انتروکوک، اشرشیا و باسیلوس. حتی باکتریهایی از سویههای یکسان میتوانند فعالیتهای متابولیکی متفاوتی از خود نشان دهند. این باکتریها عموماًبه تنهایی و یا در ترکیب با سایرین در مکملهای تجاری استفاده میشوند. منبع جداسازی پروبیوتیک (خاک، محصولات لبنی و سایر مواد غذائی و..)، روش آمادهسازی، میزان زندهمانی در دستگاه گوارش، محیط رشد پرنده، مدیریت، سن و شرایط ایمنی پرنده و غیره بر کارآیی این مکملها تاثیرگذار هستند. هدف از این مقاله مروری، بررسی استفاده از پروبیوتیکها در تغذیه طیور با تاکید بر ساز وکار عمل و معیارهای انتخاب و کاربرد آنها میباشد.
The Mechanism of Action, Selection Criteria and Application of Probiotics in Poultry Nutrition
نویسندگان [English]
Narges Vaseji1؛ Nahid Mojgani2؛ Hadis Moteshafi3
2Razi Vaccine & ُSerum Research Inst
3Department of Biotechnology. Animal Science Research Institute of IRAN (ASRI).
چکیده [English]
Diseases and stressful conditions cause serious economic losses in the poultry industry. However, the use of antibiotics as a preventative measure due to increased microbial resistance and concerns about it has led to some global restrictions on the use of growth-promoting antibiotics. Since the European ban on the use of antibiotics as a growth promoter in animal feed in 2006, several studies have been published that describe alternative strategies. Probiotics are considered an alternative to growth-promoting antibiotics due to their ability to modulate the microbial flora of the gastrointestinal tract and modulate the immune system. Probiotics have different abilities for colonization in the gastrointestinal tract and the seven core genera of microbial organisms most often used in probiotic products are Lactobacillus, Bifidobacterium, Saccharomyces, Streptococcus, Enterococcus, Escherichia, and Bacillus. Even bacteria of the same strain can exhibit different metabolic activities. These bacteria are commonly used alone or in the combination with others in commercial supplements. The isolation source)Soil,Dairy productsother foods,..) preparation method, gastrointestinal survival viability, bird growth environment, management, age and bird safety conditions, etc. affect the effectiveness of these supplements. The purpose of this review is to investigate the use of probiotics with emphasis on the mechanism of action, selection criteria, and application of probiotics in poultry nutrition.
کلیدواژهها [English]
Probiotics, Immunemodulation, Poultry Nutrition, Mechanism of Action, Microflora