لطفی, صفورا, جهانیان نجف آبادی, حسین, ساکی, علی اصغر, زمانی, پویا. (1400). تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر دانه اسپند در جیره بر عملکرد، کیفیت تخم و خصوصیات لاشه در بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار. سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(40), 27-40. doi: 10.22092/aasrj.2021.351662.1207
صفورا لطفی; حسین جهانیان نجف آبادی; علی اصغر ساکی; پویا زمانی. "تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر دانه اسپند در جیره بر عملکرد، کیفیت تخم و خصوصیات لاشه در بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار". سامانه مدیریت نشریات علمی, 10, 40, 1400, 27-40. doi: 10.22092/aasrj.2021.351662.1207
لطفی, صفورا, جهانیان نجف آبادی, حسین, ساکی, علی اصغر, زمانی, پویا. (1400). 'تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر دانه اسپند در جیره بر عملکرد، کیفیت تخم و خصوصیات لاشه در بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار', سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(40), pp. 27-40. doi: 10.22092/aasrj.2021.351662.1207
لطفی, صفورا, جهانیان نجف آبادی, حسین, ساکی, علی اصغر, زمانی, پویا. تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر دانه اسپند در جیره بر عملکرد، کیفیت تخم و خصوصیات لاشه در بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 10(40): 27-40. doi: 10.22092/aasrj.2021.351662.1207
تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر دانه اسپند در جیره بر عملکرد، کیفیت تخم و خصوصیات لاشه در بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
2استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
3استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
4دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر دانه اسپند در جیره بر عملکرد، کیفیت تخم و خصوصیات لاشه در بلدرچین های ژاپنی تخمگذار انجام شد.تعداد 160 قطعه بلدرچین ژاپنی تخمگذار در سن 28 هفتگی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار ، 4 تکرار و 10 قطعه بلدرچین در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد، جیره حاوی 0/02درصد آنتیبیوتیک محرک رشد ویرجینیامایسین، جیره حاوی 0/25درصد پودر دانه اسپند و جیره حاوی 0/05 درصد پودر دانه اسپند بودند. در طول مدت آزمایش صفات تخم شامل شاخص شکل ،واحد هاو،شاخص رنگ زرده تخم اندازه گیری شدند. نسبت لاشه به بدن، وزن قسمتهای از بدن شامل (سینه، ران، پشت وگردن، کبد، طحال، قلب و ...) و طول قسمتهای مختلف روده و اندازه گیری شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که شاخص شکل تخم بلدرچینهای تغذیه شده با جیره حاوی 0/25 درصد پودر دانه اسپند بطور معنیداری کمتر و ضخامت پوسته آنها بطور معنیداری بیشتر از بلدرچینهای تغذیه شده با جیره شاهد بود. شاخص رنگ زرده تخم بلدرچین-های تغذیه شده با جیرههای حاوی0/25 و0/05درصد پودر دانه اسپند بطور معنیداری بیشتر از بلدرچینهای تغذیه شده با جیره شاهد و جیره حاوی 0/02 درصد ویرجینیامایسین بود. نتایج این مطالعه نشان داد که تیمارهای آزمایشی وزن قسمت های مختلف دستگاه گوارش و طول قسمتهای مختلف دستگاه گوارشی تاثیر معنیداری نداشتند . با توجه به نتایج این آزمایش به نظر میرسد که استفاده از پودر دانه اسپند به میزان 0/25 درصد در جیره غذایی باعث بهبود کیفیت تخم بلدرچینهای ژاپنی تخمگذار میشود.
The Effect of using Different Levels of Peganum Harmala Seeds in the Diet on Performance and Egg Quality and Carcass Characteristics in Japanese Laying Quails
2Assistant Professor, Animal Science Department, Faculty of Agriculture, Bu Ali Sina University, Hamadan, Iran
3Professor, Animal Science Department, Faculty of Agriculture, Bu AliSina University, Hamadan, Iran.
4Associate Professor, Animal Science Department, Faculty of Agriculture, Bu AliSina University, Hamadan, Iran.
چکیده [English]
This experiment was performed to investigate the effect of different levels of Peganum harmala seed powder in the diet on Performance and egg quality and carcass characteristics in laying Japanese quails. A total of 160 laying Japanese quails at 28 weeks of age were used in a completely randomized design with 4 treatments and 4 replicates of 10 birds in each. The experimental treatments included control diet, diet containing 0.02 percent Virginiamycin as growth promoter antibiotic, diet containing 0.25 percent Peganum harmala seed powder and diet containing 0.50 percent Peganum harmala seed powder. Before the experiment At the end of each week of record-making were also fed egg quality characteristics and measurement. shell strength, Haugh unit, yolk index and yolk color index were measured. .Body-to-body ratio, Weight of body parts including (chest, thighs, back and neck, liver, spleen, heart, etc.) and length of different parts of the intestine were measured. Results and discussion: Feed intake and feed conversion ratio in treatments Harmal powder decreased and increased but not significant compared to the control Received the lowest feed conversion ration prove antibiotic virginiamycin is shown, but the difference was not significant. The results this study showed that the experimental treatments no significant effect on egg specific gravity, shell ratio, shell strength, Haugh unit and yolk index. According to the results of this experiment, it seems that the utilization of Peganum harmala seed powder at level of 0.25 percent of diet will result to improvement in egg quality of laying Japanese quail
کلیدواژهها [English]
Body Characteristics, Egg quality, Japanese laying quail, Peganum harmala seed, Virginamycin