وکیلی, رضا, ایروانی, جواد. (1400). عملکرد و کیفیت گوشت ران جوجههای گوشتی تغذیه شده با منابع مختلف چربی در استرس گرمایی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(40), 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354066.1230
رضا وکیلی; جواد ایروانی. "عملکرد و کیفیت گوشت ران جوجههای گوشتی تغذیه شده با منابع مختلف چربی در استرس گرمایی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 10, 40, 1400, 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354066.1230
وکیلی, رضا, ایروانی, جواد. (1400). 'عملکرد و کیفیت گوشت ران جوجههای گوشتی تغذیه شده با منابع مختلف چربی در استرس گرمایی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(40), pp. 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354066.1230
وکیلی, رضا, ایروانی, جواد. عملکرد و کیفیت گوشت ران جوجههای گوشتی تغذیه شده با منابع مختلف چربی در استرس گرمایی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 10(40): 3-12. doi: 10.22092/aasrj.2021.354066.1230
عملکرد و کیفیت گوشت ران جوجههای گوشتی تغذیه شده با منابع مختلف چربی در استرس گرمایی
1دانشیار گروه علوم دامی، واحد کاشمر، دانشگاه آزاد اسلامی ، کاشمر، ایران
2بخش تحقیق و توسعه ماکیان فسفات ،مشهد، ایران
چکیده
به منظور بررسی کیفیت لاشه و عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با منابع چربی در استرس گرمایی، 320 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در غالب طرح فاکتوریل ( بر پایه کاملا تصادفی) از 21 تا 56 روزگی با منابع مختلف چربی در دو دمای 32 و 22 درجه سانتی گراد تغذیه شدند. جیره ها شامل جیره پایه به اضافه 5 درصد از هر یک از روغن های کنجد، پیه، آفتابگردان و پالم بودند. پروفایل اسید چرب، چربی خام، انرژی، درصد خاکستر، پروتئین و کلسترول گوشت ران اندازه گیری شد. بالاترین میزان اسید پالمیتیک در تیمار حاوی پیه و پالم در دمای گرم و پایین ترین آن در تیمار روغن آفتابگردان گرما و آفتابگردان سرما مشاهده شد(P<0.05). بالاترین میزان اسید ایکوزاپنتانوئیک (EPA)(P<0.01) و دوکوزا هگزانوئیک (DHA)(P<0.05) در تیمار کنجد گرما مشاهده شد. بالاترین میزان اسید لینولنیک در تیمار کنجد گرما و کمترین آن در تیمار پالم سرما مشاهده شد(P<0.01). بالاترین میزان اسید لینولئیک در تیمار آفتابگردان سرما و کمترین آن در تیمار پیه سرما مشاهده شد(P<0.05). کمترین میزان چربی خام در تیمار های کنجد سرما، آفتابگردان سرما و پالم سرما مشاهده شد(P<0.05). بالاترین انرژی خام در تیمار پیه گرما و پالم گرما مشاهده شد(P<0.05). درصد خاکستر گوشت در دمای بالا بیشتر بود. تفاوت معنی داری بین جیره های مختلف از لحاظ درصد خاکستر گوشت ران دیده نشد. درصد پروتئین و میزان کلسترول گوشت ران تحت تاثیر تیمارها قرار نگرفت. میزان خوراک مصرفی و اضافه وزن در شرایط تنش گرمایی کاهش یافته بود(P<0.05).
Performance and Quality of Thigh and Broilers Fed by Different Fat Sources in Heat Stress
نویسندگان [English]
Reza Vakili1؛ Javad Iravani2
1Departement of animal science,Islamic Azad University,Kashmar Branch
2Research and Development of Makian Phosphate
چکیده [English]
To the aim of investigation of carcass quality and broiler performance fed by different fat sources in heat stress, 320 broiler chickens of Ross 308 strain in form of factorial design(in form of completely randomized design) from 21-56 day-old fed by different fat sources in two temperatures of 22 and 32 centigrade degree. The diet contains basal diet plus 5 percentage of each sesame, tallow, sunflower and palm oil. Fatty acid profile, gross fat, energy, ash percentage, protein and cholesterol of thigh meat had been measured. The highest rate of palmetic acid was observed in treatments containing tallow and palm in hot position and the lowest of them was in treatments sunflower-hot and sunflower- cold(P<0.05). The highest rate of Eicosa pantadocanoic acid(EPA)(P<0.01) and Docosa hexaenoic acid(DHA)(P<0.05) was observed in treatment of sesame-hot(P<0.01). The highest rate of linoleic acid was observed in sunflower-cold and the lowest of it was in tallow-cold(P<0.05). The lowest rate of gross fat was observed in sesame-cold, sunflower-cold and palm-cold treatments (P<0.05). The highest gross energy was observed in tallow-hot and palm-hot treatments (P<0.05). Meat ash percentage of hot stress was higher. No significant difference was observed among different treatments of meat ash percentages. Protein percentage and cholesterol of meat rate were not affected by treatments. Food intake and body weight were decreased in hot stress position (P<0.05).