وکیلی, رضا. (1400). اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه سویای پرچرب فرآوری شده جایگزین کنجاله سویا بر عملکرد، اجزای لاشه و لیپیدهای خون در جوجه های نرگوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(39), 41-54. doi: 10.22092/aasrj.2021.354043.1227
رضا وکیلی. "اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه سویای پرچرب فرآوری شده جایگزین کنجاله سویا بر عملکرد، اجزای لاشه و لیپیدهای خون در جوجه های نرگوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 10, 39, 1400, 41-54. doi: 10.22092/aasrj.2021.354043.1227
وکیلی, رضا. (1400). 'اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه سویای پرچرب فرآوری شده جایگزین کنجاله سویا بر عملکرد، اجزای لاشه و لیپیدهای خون در جوجه های نرگوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(39), pp. 41-54. doi: 10.22092/aasrj.2021.354043.1227
وکیلی, رضا. اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه سویای پرچرب فرآوری شده جایگزین کنجاله سویا بر عملکرد، اجزای لاشه و لیپیدهای خون در جوجه های نرگوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 10(39): 41-54. doi: 10.22092/aasrj.2021.354043.1227
اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه سویای پرچرب فرآوری شده جایگزین کنجاله سویا بر عملکرد، اجزای لاشه و لیپیدهای خون در جوجه های نرگوشتی
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر
چکیده
اثر سطوح مختلف دانه سویای برشته شده و اکسترود شده بر عملکرد ، راندمان لاشه و لیپیدهای های خونی ، جوجه خروس های گوشتی ، آزمایشی با سه سطح دانه سویای برشته شده (0 و 8 و 12 درصد جیره) و دو سطح دانه سویای اکسترود (12 و 24 درصد جیره) طراحی گردید. 240 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 به مدت 42 روز در 5 تیمار و 4 تکرار انجام شد. در پایان هر دوره تغذیه ای (10، 24 و 42 روزگی) افزایش وزن و مصرف خوراک اندازهگیری و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. در انتهای دوره پس از توزین، با نمونه گیری خون به مقدار 5 سی سی از ورید بال ، سطوح سرمی کلسترول ،تری گلیسرید ، LDL و HDL اندازه گیری و پس از کشتار، ترکیب اجزاء لاشه جوجه ها مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده های حاصل نشان داد که اثر جیره های آزمایشی در همه دوره ها و کل دوره بر ضریب تبدیل غذایی ودر دوره رشد و پایانی بر میزان رشد و مقدار مصرف خوراک معنی داری بود (05/0>p). وزن نسبی لوزالمعده در تیمارهای حاوی دانه سویای برشته و اکسترود شده کاهش یافت(05/0> p). همچنین سطوح سرمی تریگلیسرید،LDL و کلسترول در تیمارهای حاوی دانه سویا به نسبت شاهد کاهش معنیداری داشت(05/0> p). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که افزودن دانه سویای برشته شده یا اکسترود شده به جیره سبب بهبود عملکرد جوجه های گوشتی گردید .
The effect of using different levels of full-fat soybean substitute soybean meal on performance, carcass components and blood lipids in broilers
نویسندگان [English]
Reza Vakili
Departement of animal science,Islamic Azad University,Kashmar Branch
چکیده [English]
An experiment was conducted to investigate the effects of different levels of processed full-fat soy bean full-fat soybean on performance, Lipid blood carcass components in broiler chicks. A total of 240 day-old male broilers (Ross 308) was used in a completely random design. Experimental treatments included a control treatment (corn-soybean meal), levels 8 and 12% roasted full-fat soybean and levels 12 and 24% extruded full-fat soybean in rations .Each dietary treatment was assigned to four replicate pens holding 12 male broiler chicks. Roasting was conducted for 20 seconds at a temperature of 110°c and extruding for 90 seconds at a temperature of 170°c. Weight gains, feed intake and feed conversion ratio were measured at the end of each experimental period (10, 24, and 42 days of age). At the end of experimental periods, blood samples were collected from wing vein to measure the serum trigeliserids cholesterol, LDL and HDL levels.The effect of diets on feed conversion ratio was significant at each periods, as well as total period although it was just significant on increasing of growth rate and decreasing of feed intake at grower and finisher periods (P<0.05). Results of the carcass evaluation were not significant. Reduction of pancreas relative weight was only observed in treatments contained roasted and extruded soybean. Replacing extruded and roasted soybean with soybean meal caused a reduction trend of blood cholesterols, triglyceride and LDL, which was statistically significant. The results showed improvement of performance by including roasted or extruded soybean in broiler diets.