شویکلو, امیررضا. (1400). دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(38), 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
امیررضا شویکلو. "دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 10, 38, 1400, 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
شویکلو, امیررضا. (1400). 'دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 10(38), pp. 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
شویکلو, امیررضا. دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1400; 10(38): 17-30. doi: 10.22092/aasrj.2021.353966.1222
دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آن در دستیابی به امنیت غذایی
استادیار پژوهشی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.
چکیده
تامین امنیت غذایی یکی از مهمترین چالشهای کشورها است. در دستیابی به امنیت غذایی گذشته از تولید محصولات کشاورزی، کمینهکردن زیانهای ناشی از تغییرات پس از برداشت و خسارتهای ناشی از انبارش و فرآورش نامناسب محصولات، توجه به محصولات بومی یا محلی نقش مهمی دارد. مراکز پژوهشی و دانشگاهها به عنوان پایگاه دانش میکوشند تا با استفاده از روشهای موثر و کارآمد در نیل به امنیت غذایی اطمینان حاصل کنند. بسیاری از رویکردها و راهبردهای معرفی شده ممکن است توسط صنعت مورد توجه قرار گیرد ولی به ندرت توسط روستاییان و عشایر اجرا میشوند؛ زیرا آنان متکی به دانش بومی خود هستند و در تدوین روشهای ارایه شده به این دانش و نقش آن در تامین امنیت غذایی توجهی نشده است. دانش بومی و روشهای محلی تولید محصولات لبنی به مرور زمان بهینه شده و به عنوان راهبرد بقا در طول قرنها به کار برده شده است. محصولات لبنی محلی در بسیاری از استانهای کشور تولید میشوند. بسیاری از این محصولات ایمن و سالم بوده و از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردارند و از اینرو موجب ارتقای امنیت غذایی میشوند. این مقاله به معرفی دانش بومی ساخت فرآوردههای لبنی محلی و نقش آنها در دستیابی به امنیت غذایی کشور میپردازد.
Indigenous knowledge for developing traditional dairy products and its role to achieve food security
نویسندگان [English]
Amir Reza Shaviklo
Animal Science Research Institute of Iran
چکیده [English]
Food security is one of the most important challenges for countries. In addition to agricultural production, minimizing losses due to post-harvest changes and defects in storage and processing, attention to the local or indigenous products play an important role in achieving food security. Research centers and universities as science bases try to make sure the use of effective and efficient methods in achieving food security. Many of the introduced approaches and strategies may be considered by the industry but are rarely accepted and implemented by the villagers and nomads. They rely on their traditional knowledge and this knowledge and its role in food security have not been considered in the development of provided methods. Indigenous knowledge and local methods of producing dairy products have been optimized over the time and has been used as a survival strategy. Traditional dairy products are produced in many provinces of the country, and many of these products are safe and healthy and have a high nutritional value, thus they can promote food security. This article introduces traditional dairy products and related indigenous knowledge and emphasis their role in achieving food security in the country.
کلیدواژهها [English]
Indigenous knowledge, traditional dairy products, food security, product Development