وکیلی, رضا. (1399). اثرات برخی از متغیرهای پلت سازی بر پایداری ، سختی پلت و عملکرد جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 9(37), 59-72. doi: 10.22092/aasrj.2021.353642.1219
رضا وکیلی. "اثرات برخی از متغیرهای پلت سازی بر پایداری ، سختی پلت و عملکرد جوجههای گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 9, 37, 1399, 59-72. doi: 10.22092/aasrj.2021.353642.1219
وکیلی, رضا. (1399). 'اثرات برخی از متغیرهای پلت سازی بر پایداری ، سختی پلت و عملکرد جوجههای گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 9(37), pp. 59-72. doi: 10.22092/aasrj.2021.353642.1219
وکیلی, رضا. اثرات برخی از متغیرهای پلت سازی بر پایداری ، سختی پلت و عملکرد جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1399; 9(37): 59-72. doi: 10.22092/aasrj.2021.353642.1219
اثرات برخی از متغیرهای پلت سازی بر پایداری ، سختی پلت و عملکرد جوجههای گوشتی
دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر، کاشمر،ایران
چکیده
این آزمایش به منظور تعیین اثرات تغییر در سرعت تولید پلت، دمای کاندیشنینگ، اندازه ذرات و افزودن رطوبت برپایداری وسختی پلت تولیدی و عملکرد جوجههای گوشتی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل انجام شد. تعداد 9 ترکیب از متغییرهای پلتسازی به عنوان تیمارهای آزمایشی با استفاده از آرایههای متعامد انتخاب شدند. میزان سختی و شاخص پایداری پلت (PDI) برای هر تیمار آزمایشی در دورههای رشدی و پایانی، در حین فرآیند تولید اندازهگیری شد.دادههای حاصل با استفاده از روش تاگوچی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که سرعت تولید کم پلت، دمای بالای کاندیشنینگ، اندازه ذرات نرم و متوسط و افزودن رطوبت سبب افزایش معنیدار پایداری و سختی پلت شد.در حالی که تغییرات شاخص های عملکردی افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی و مصرف خوراک نشان داد که پلتهای تولید شده در سرعت تولید کم، اندازه ذرات نرم، دمای پایین کاندیشنینگ و بدون افزودن رطوبت منجر به عملکرد رشد بهتری شدند. با توجه به نتایج بدست آمده برای حفظ همزمان عملکرد رشد و نیز به دست آوردن پایداری و سختی پلت قابل قبول، افزودن رطوبت به جیره مش، بدون بکار بردن دماهای بالای کاندیشنینگ پیشنهاد میشود.
Effects of some pelleting varibles on Pellet Durability index , Hardness and performance in broilers
نویسندگان [English]
Reza Vakili
Departement of animal science,Islamic Azad University,Kashmar Branch
چکیده [English]
This experiment was conducted to determine the effects of changes in pellet production rate, conditioning temperature, particle size and moisture content on pellet hardness and performance of broilers in a completely randomized design with factorial arrangement. Nine combinations of pelletizing variables were selected as experimental treatments using orthogonal arrays. The hardness and Pellet Durability Index (PDI) were measured for each experimental treatment during the growing and finishing periods during the production process. The data were analyzed using the Taguchi method. The results of this experiment showed that low pellet production rate ,high conditioning temperature, Fine and medium particle size, and moisture addition had a significant effect on PDI and its hardness. While the changes in the performance indices of weight gain, feed conversion ratio and feed intake showed that pellets had better growth performance that produced at low production rate, fine particle size, low conditioning temperature and no moisture content. Based on the results obtained to maintain the growth performance simultaneously and to obtain acceptable pellet durability index and hardness, it is recommended to add moisture to the mash ration without applying high temperatures of conditioning.