آدینه, حسین, هرسیج, محمد, ناظر, عافیه. (1397). تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. سامانه مدیریت نشریات علمی, 27(3), 11-21. doi: 10.22092/isfj.2018.116923
حسین آدینه; محمد هرسیج; عافیه ناظر. "تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش". سامانه مدیریت نشریات علمی, 27, 3, 1397, 11-21. doi: 10.22092/isfj.2018.116923
آدینه, حسین, هرسیج, محمد, ناظر, عافیه. (1397). 'تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش', سامانه مدیریت نشریات علمی, 27(3), pp. 11-21. doi: 10.22092/isfj.2018.116923
آدینه, حسین, هرسیج, محمد, ناظر, عافیه. تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1397; 27(3): 11-21. doi: 10.22092/isfj.2018.116923
تاثیر سطوح مختلف عصاره یوکا (Yucca schidigera) بر عملکرد رشد، راندمان تغذیه، ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) و کیفیت آب محیط پرورش
یکی از اهداف صنعت آبزیپروری، افزایش تولید ماهی با کمترین میزان استرس ناشی از ترشح آمونیاک است. گیاه یوکا (Yucca schidigera) از ساپونینهای استروئیدی، پلیساکاریدها و پلیفنلها تشکیل شده است که فعالیت فلور روده را برای بهبود فرآیند گوارش افزایش میدهد، همچنین ظرفیت جذب زیادی برای ترکیبات مضر فرار مانند آمونیاک و سولفید هیدروژن دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف عصاره یوکا بر عملکرد رشد، تغذیه ماهی کپور (Cyprinuscarpio) و کیفیت آب محیط پرورش بهمدت 60 روز بود. تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار T1 (شاهد، جیره بدون عصاره)، تیمارهای T2، T3 و T4 (بهترتیب جیره حاوی 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره یوکا) بود. در قالب طرح کاملاً تصادفی، تعداد 360 قطعه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 04/0±40/2 گرم و طول 05/0±47/5 سانتیمتر در 12 تانک 40 لیتری ذخیرهسازی شد. سطوح مختلف عصاره بر روی غذای تجاری اسپری و در 4 نوبت روزانه مصرف شد. وزن نهایی در تیمار T4 در مقایسه با شاهد (T1) و سایر تیمارهای آزمایشی (T2 و T3) به طور معنیداری بالاتر بود (05/0p<). بطور مشابه، ضریب تبدیل غذایی (37/0±01/2) و نسبت کارایی پروتئین (01/0±17/0) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد (بهترتیب 31/0±71/2 و 01/0±14/0) بهتر بود. ترکیبات بیوشیمیایی لاشه اختلاف معنیدار آماری بین تیمارهای مختلف نشان داد (05/0p<). آنالیز ترکیبات بدن نشان داد که کمترین مقدار پروتئین و بیشترین مقدار چربی در تیمار T4 بترتیب 63/2±87/62 درصد و 55/1±29/26 درصد بدست آمد. پارامترهای فیزیکی و شیمیایی در محدوده توصیه شده برای ماهی کپور بود. تیمارهای آزمایشی نسبت به تیمار شاهد کمترین مقدار آمونیاک و بیشترین مقدار نیترات در محیط آبی پرورش را داشتند. نتایج این آزمایش نشان داد که، استفاده از عصاره یوکا میتواند باعث بهبود وضعیت رشد، تغذیه، ترکیبات لاشه و همچنین کیفیت آب محیط پرورش ماهی کپور معمولی شود.
Effects of Yucca schidigera extract on the growth performance, feed efficiency, body composition of Common Carp (Cyprinus carpio, Linnaeus 1758) and culture water quality
نویسندگان [English]
H. Adineh؛ M. Harsij؛ A. Nazer
چکیده [English]
One of the important goals in the aquaculture industry is to increase fish production with the least stress from ammonia secretion. Yucca plant(Yucca schidigera) was composed of steroidal saponins, polysaccharides, and polyphenols, which have increase the intestinal flora activity to improving the digestive process, also great absorption capacity for harmful volatile compounds, such as ammonia and hydrogen sulfide. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effects of different Yucca schidigera extract levels on the Cyprinuscarpio growth, feed performance, body composition and culture water quality for 60 days. Experimental treatments were designed which include: T1 (control without extracts), T2, T3 and T4 treatments (containing 0.5, 1 and 1.5% Yucca extract respectively). In a completely randomized design, 360 Common carp fish with weight of 2.40±0.04 g and length of 5.47±0.05 cm were reared in twelve 40-L plastic tanks. Different levels of extract were sprayed on commercial food and consumed at 4 times daily. There was significantly higher final body weights in T4 (p<0.05) compared with control (T1) and other experimental treatments (T2 and T3). Similarly, significantly better (p<0.05) feed conversion ratio (FCR), 2.01±0.37 and protein efficiency ratio (PER), 0.17±0.01 was noticed in T4 compared to control (FCR 2.71±0.31 and PER 0.14±0.01). The biochemical composition of carcass had a significant difference between treatments (p<0.05). The body chemical composition analysis showed that the low levels of crude protein and the high levels of crude lipids in T4 treatment were 62.87±2.63% and 26.29±1.55%, respectively. The physical and chemical parameters were within the recommended range for C.carpio. The experiment treatments had the lowest amount of ammonia and the highest amount of nitrate compared to the control treatment in culture water. The results of this experiment showed that the use of Yucca extract can improve the growth, feed performance, body composition and the water quality of the common carp culture system.
کلیدواژهها [English]
Cyprinus carpio, Yucca schidigera extract, Growth parameters, Carcass composition and water quality