دولتی بانه, حامد, طاهری, مهدی. (1388). اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 25(1), 103-115. doi: 10.22092/sppj.2017.110367
حامد دولتی بانه; مهدی طاهری. "اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 25, 1, 1388, 103-115. doi: 10.22092/sppj.2017.110367
دولتی بانه, حامد, طاهری, مهدی. (1388). 'اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 25(1), pp. 103-115. doi: 10.22092/sppj.2017.110367
دولتی بانه, حامد, طاهری, مهدی. اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1388; 25(1): 103-115. doi: 10.22092/sppj.2017.110367
اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی
به منظور بررسی اثر محلول پاشی عناصر نیتروژن، بور و روی بر درصد تشکیل میوه و برخی خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی سفید، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل با پایه بلوک های کامل تصادفی در سال های 1380 و 1381 در تاکستان های اطراف ارومیه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه غلظت اوره (0، 5 و 10 در هزار) و دو غلظت از کودهای اسید بوریک و سولفات روی (0 و 1.5 در هزار) بودند که در زمان یک هفته قبل از بازشدن کامل گل ها تشکیل میوه ها محلول پاشی شدند. در دوره آزمایش درصد تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی میوه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر تیمارهای محلول پاشی بر درصد تشکیل میوه در سطح احتمال 1% معنی دار بود. بیشترین درصد تشکیل میوه در تیمارهای حاوی عنصر روی و کمترین درصد در شاهد و تیمارهایی وجود داشت که در آن ها عناصر بور یا اوره تنها و یا در ترکیب با هم به کار رفته بودند. نتایج تجزیه برگی هم نشان داد که تیمارهای حاوی روی، محلول پاشی باعث افزایش غلظت عنصر روی در برگ ها تا تا 68.1 پی پی ام شد اما محلول پاشی نیتروژن و بور تاثیر افزایشی چندان مشخصی بر مقدار آن ها در برگ ها نداشت. محلول پاشی عناصر در سال اول تاثیری بر شاخص های کیفی میوه نداشتند اما در سال دوم محلول پاشی روی به تنهایی و یا در ترکیب با (اوره در هزار) باعث افزایش وزن خوشه شد. در مجموع، محلول پاشی بوته های انگور رقم کشمشی سفید با عناصر نیتروژن، بور و روی به ترتیب با غلظت های 5، 1.5 و 1.5 در هزار، تاثیر مثبتی بر درصد تشکیل میوه داشت و نقش عنصر روی بیشتر از بقیه عناصر بود.
Effects of Foliar Application of Nutrient Elements on Fruit Set and Quantitative and Qualitative Traits of Keshmeshi Grape Cultivar
نویسندگان [English]
H. Doulati Baneh؛ M. Taheri
چکیده [English]
To study the effects foliar application of nitrogen, boron and zinc on fruit set and some quatitative and qualitative characteristics of Thampson seedless grape (Keshmeshi cultivar), an experiment was conducted for two years (2001 and 2002) in two vineyards in Uromieh using factorial based on randomized complete block design. Treatments were urea (0, 0.5 and 1%) zinc sulphate (0 and 0.15%), boric acid (0 and 0.13%) and their combinations that applied at seven days before full bloom and fruit set formation. Different quatitative and qualitative characteristics of fruits and fruit set formation were measured in different treatments during the experiment. The results showed that foliar application of nutrient elements had significant effects on fruit set. The highest fruit set percentage was recorded in treatments contained zinc, and the lowest percentage in control and treatments that urea and boron were used alone or in combination. The results of leaf analysis showed also that application of zinc increased zinc contents of leaf tissues up to 68.1 ppm, but appli cation of nitrogen and boron had not any remarable effect on their content in leaves. Nutrient elements application did not have any effect qualitative trails of fruit in the first year, but in the second year zinc containing treatments alone or in combination with urea (0.5%) increased bunch weight significantly. Generally, application of nitrogen, boron and zinc (0.5, 0.15 and 0.15%, respectively) had a positive effect on fruit set, but the role of zinc was much more than the effects of the other two elements.
کلیدواژهها [English]
Grapevine, nitrogen, Boron, Zinc, Foliar application, fruit set