- احمدی، ل.، 1378. بررسی GC/MS روغن اسانس گیاه Salvia hypoleuca Bath.. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 213: 58-47.
- زرگری، ع.، 1369. گیاهان دارویی. انتشارات دانشگاه تهران، جلد چهارم، 925 صفحه.
- مظفریان، و.، 1375. فرهنگ نامهای گیاهان ایران. انتشارات فرهنگ معاصر، 700 صفحه.
- میرزا، م.، احمدی، ل.، 1378. شناسایی ترکیبهای فرار اسانس و عصاره گیاه Salvia sclarea. مجموعه گیاهان دارویی و معطر ایران،216 : 136-115.
- میرزا، م.، باهرنیک، ز. و جمزاد، ز.، 1383. استخراج و شناسایی ترکیبهای اسانس گیاه مریم گلی کارواندری. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 19(2): 124-117 .
- میرزا، م.، باهرنیک، ز.، 1386. استخراج و شناسایی ترکیبهای اسانس گیاه Salvia compersa. فصلنامه پژوهشی گیاهان دارویی، 22 (4): 436-431.
- Ahmadi, L. and Mirza, M., 1999. Composition of the essential oil of Salvia atropatana Bunge. Journal of Essential Oil Research, 11: 289-290.
- Baher Nik, Z. and Mirza, M., 2004. Volatile constituents of Salvia spinosa L. from Iran, Flavour and Fragrance Journal, 19: 230-232
- Baher Nik, Z. and Mirza, M., 2005. Composition of the essential oil of Salvia limbata. Journal of Essential Oil Research, 7: 10-11.
- Bremnes, L., 1994. Herbs. Dorling Kinderslei, London, 127 p.
- Guenter, E., 1975. The essential oils. Vol. 2, Robert E. Krieger Publishing CO., INC. Malabar, Florida, 852 p.
- Hooker, J.D. and. Jackson, B.D., 1960. Index Kewensis. volume 2, Oxford University Press, Amen House, London, E. C.4, 1299 p.
- Javidnia, K., Miri, R., Kamalinejad, M. and Nasiri, A., 2002. Composition of the essential oil of Salvia mirzayanii. Rech. f. & Esfand from Iran. Flavour and Fragrance Journal, 17: 465- 467.
- Lambert Ortiz, E., 1996. Encyclopedia of herbs, spices and flavouring. Dorling Kinderslei, London, 48-49.
- Mirza, M. and Sefidkon, F., 1999. Essential oils composition of two Salvia species from Iran. Salvia nemorosa L. and Salvia reuterana Boiss. Flavour and Fragrance Journal, 14: 230-232.
- Mirza, M. and Ahmadi, L. 2000. Essential oil of Salvia multicaualis Vahl from Iran. Journal of Essential Oil Research, 12: 575-576.
- Reineccius, G., 1994. Source book of flavors. Chapman and Hall, New York/London, 389 p.
- Rustaiyan, A., 1987. Extraction of new sesquiterpenes from Salvia. Phytochemistry, 26: 3078.
- Rustaiyan, A., Komeilizadeh, H., Masoudi, S. and Jassbi, AR., 1997.Composition of the essential oil of Salvia sahandica Boiss& Buhse. Journal of Essential Oil Research, 9: 713-714.
- Sandra, P. and Bicchi, C., 1987. Capillary gas chromatography in essential oil analysis. Hüthig, Heidelberg, Basel, New York, 435 p.
- Sefidkon, F. and Miraz, M., 1999. Chemical composition of the essential oils of two Salvia species from Iran Salvia virgata Jacq. And Salvia syriaca. Flavour and Fragrance Journal, 14: 45-46.