شاددل, اتابک, نوبخت, علی. (1395). اثرات استفاده از چربیهای اشباع و غیراشباع و مدت نگهداری جیره بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجههای گوشتی در هوای گرم. سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(19), 9-20. doi: 10.22092/aasrj.2016.107584
اتابک شاددل; علی نوبخت. "اثرات استفاده از چربیهای اشباع و غیراشباع و مدت نگهداری جیره بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجههای گوشتی در هوای گرم". سامانه مدیریت نشریات علمی, 5, 19, 1395, 9-20. doi: 10.22092/aasrj.2016.107584
شاددل, اتابک, نوبخت, علی. (1395). 'اثرات استفاده از چربیهای اشباع و غیراشباع و مدت نگهداری جیره بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجههای گوشتی در هوای گرم', سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(19), pp. 9-20. doi: 10.22092/aasrj.2016.107584
شاددل, اتابک, نوبخت, علی. اثرات استفاده از چربیهای اشباع و غیراشباع و مدت نگهداری جیره بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجههای گوشتی در هوای گرم. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1395; 5(19): 9-20. doi: 10.22092/aasrj.2016.107584
اثرات استفاده از چربیهای اشباع و غیراشباع و مدت نگهداری جیره بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجههای گوشتی در هوای گرم
1دانشآموخته کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
2دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از چربیهای اشباع و غیراشباع و طول مدت نگهداری جیره آماده بر عملکرد، صفات لاشه و لیپیدهای خون جوجههای گوشتی در هوای گرم صورت گرفت. این آزمایش به صورت فاکتوریل (5×2) شامل 5 سطح چربی (صفر، 3 درصد پیه گاوی، 6 درصد پیه گاوی، 3 درصد روغن کلزا و 6 درصد روغن کلزا) و دو مدت نگهداری جیره آماده (6 و 12 روز) با تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی سویه تجاری راس- 308 در 10 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی جوجههای گوشتی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. استفاده از 6 درصد روغن کلزا موجب کاهش مقدار خوراک مصرفی، بهبود ضریب تبدیل غذایی و افزایش شاخص تولید شد (05/0>P). افزایش وزن روزانه جوجهها تحت تأثیر نوع و سطح چربی مورد استفاده قرار نگرفت (05/0P>). طول مدت نگهداری جیره آماده نتوانست عملکرد جوجهها را تحت تأثیر قرار دهد (05/0P>). استفاده از 6 درصد روغن کلزا آماده موجب افزایش درصد لاشه جوجهها شد (05/0>P). نوع چربی و طول مدت نگهداری جیره آماده اثرات معنیداری بر اجزای چربی خون جوجهها نداشت (05/0P>). به طور کلی در شرایط آب و هوایی گرم، استفاده از 6 درصد روغن کلزا بدون اینکه ترکیب لیپیدهای خون جوجهها را تحت تأثیر قرار دهد، موجب بهبود عملکرد و صفات لاشه میگردد. نگهداری 12 روزه جیره آماده حاوی سطوح بالای چربی تا 12 روز در هوای گرم بدون داشتن اثرات سوء بر عملکرد جوجهها امکانپذیر است.
The effects of using saturated and unsaturated fats and diet saving time on performance, carcass traits and blood lipids of broilers in hot weather
نویسندگان [English]
A. Shaddel1؛ A. Nobakht2
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effects of using saturated and unsaturated fats and diet saving time on performance, carcass traits and blood lipids composition of broiler chicks in hot weather. This experiment carried out as (2*5) factorial method contained 5 levels of fat (0, 3 and 6% beef tallow, 3 and 6% canola oil) and 2 period of diet saving time (6 and 12 days) in hot weather with 480 Ross- 308 broilers in 10 treatments, 4 replicate and 12 chicks in each replicate from 11 to 42 days in a completely randomized design. 6% canola oil in diet reduced the amount of daily feed intake, improved feed conversion ratio and increased production index (P<0.05). The amount of daily weight gain had not affected by sources and levels of using fats (P>0.05). The diets saving time and interaction of fat sources and diets saving time had no significant effects on performance of broilers (P>0.05). Using 6% canola oil in diets improved the carcass percent of broilers (P<0.05). Fat sources and saving time of diets had no significant effects of blood lipids of broilers (P>0.05). The overall results showed that in hot weather, using 6% canola oil in broiler diets without having any effects on blood lipids composition, can improve the performance and carcass traits. In this weather condition, saving diets with higher levels of fats without having any adverse effects on broiler performance is possible