دادگر, سینا, نوبخت, علی. (1395). اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(18), 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
سینا دادگر; علی نوبخت. " اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 5, 18, 1395, 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
دادگر, سینا, نوبخت, علی. (1395). ' اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 5(18), pp. 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
دادگر, سینا, نوبخت, علی. اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1395; 5(18): 69-80. doi: 10.22092/aasrj.2016.107078
اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی
1دانش آموخته گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
2دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات چمنزنی و آنزیم بر عملکرد، صفات لاشه و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل (4×2) شامل 4 سطح ضایعات چمنزنی (صفر، 2، 4 و 6 درصد) و دو سطح آنزیم (صفر و 025/0 درصد) با تعداد 432 قطعه جوجه گوشتی سویه راس- 308 در 8 تیمار، 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار از سن 11 تا 42 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. استفاده از ضایعات چمنزنی تا سطح 4 درصد جیره، در مقایسه با جیره شاهد، اثرات معنیداری بر عملکرد جوجهها نداشت، لیکن سطح 6 درصدی آن موجب کاهش وزن، وزن نهایی، شاخص تولید و افزایش ضریب تبدیل خوراک شد (05/0>P). استفاده از ضایعات چمنزنی تا سطح 4 درصد جیره، اثرات معنیداری بر صفات لاشه جوجهها نداشت، ولی سطح 6 درصدی از آن درصد سنگدان را افزایش داد (05/0>P). وجود 6 درصد ضایعات چمنزنی در جیره موجب کاهش کلسترول و HDL خون شد. به طور کلی استفاده از 4 درصد ضایعات چمنزنی در جیره جوجههای گوشتی اثرات منفی بر عملکرد و صفات لاشه جوجههای گوشتی ندارد، لیکن سطح 6 درصدی آن موجب کاهش عملکرد شده و درصد سنگدان را افزایش میدهد. استفاده از آنزیم نتوانست عملکرد جوجهها را بهبود دهد..
The effects of using different levels of grass clipping waste and enzyme on performance, carcass traits and blood biochemical parameters of broilers
نویسندگان [English]
S. Dadgar1؛ A. Nobakht2
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effects of using different levels of grass clipping waste (GSW) and enzyme on performance, carcass traits and blood biochemical parameters of broiler chicks. This experiment carried out as (2*4) factorial method contained 4 levels of GSW (0, 2, 4 and 6%) and 2 levels of enzyme (0 and 0.025%) with 432 Ross- 308 broilers in 8 treatments, 4 replicate and 12 chicks in each replicate from 11 to 42 days in a completely randomized design. Using GSW up to 4% of diets had no significant effects on performance of broilers, but 6% GSW reduced the values of daily weight gain, final weight and production index and increased feed conversion ratio (P<0.05). GSW up to 4% could not affect the carcass traits of broilers, but 6% GSW increased the gizzard percentage (P<0.05). 6% GSW in diets reduced the blood levels of cholesterol and HDL (P<0.05). Up to 4% GSW, using enzyme had no significant effects in chick's diets. The overall results showed that in broiler diets using grass clipping waste up to 4% of diets without having any adverse effects on their performance, carcass traits and blood biochemical parameters is possible but 6% of grass clipping waste had adverse effects on their performance and carcass traits. Adding enzyme into diets could not improve of broiler performance