ترکاشوند, یدالله. (1394). جایگاه شیر گاومیش در افزایش تولید و مصرف شیر و لبنیات در کشور. سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(16), 59-66. doi: 10.22092/aasrj.2015.106551
یدالله ترکاشوند. "جایگاه شیر گاومیش در افزایش تولید و مصرف شیر و لبنیات در کشور". سامانه مدیریت نشریات علمی, 4, 16, 1394, 59-66. doi: 10.22092/aasrj.2015.106551
ترکاشوند, یدالله. (1394). 'جایگاه شیر گاومیش در افزایش تولید و مصرف شیر و لبنیات در کشور', سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(16), pp. 59-66. doi: 10.22092/aasrj.2015.106551
ترکاشوند, یدالله. جایگاه شیر گاومیش در افزایش تولید و مصرف شیر و لبنیات در کشور. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 4(16): 59-66. doi: 10.22092/aasrj.2015.106551
جایگاه شیر گاومیش در افزایش تولید و مصرف شیر و لبنیات در کشور
در چشم انداز توسعه کشور، امنیت غذایی و تأمین سلامت افراد جامعه، بسیار مورد تأکید قرار گرفته است. به این منظور، افزایش تولید شیر گاومیش در استان خوزستان به عنوان یکی از زمینه های مستعد برای افزایش تولید شیر در کشور، بایستی مورد توجه قرار گیرد. ویژگی های تغذیه ای و ترکیبات منحصر به فرد شیر گاومیش از نظر نوع و میزان چربی و پروتئین، برنامه ریزی و سرمایه گذاری بیشتری را دراین زمینه ایجاب می نماید. این خصوصیات انحصاری باعث شده است که باوجود بسته بندی و وضعیت میکروبی نامناسب، هنوز امکان افزایش تولید و مصرف مقادیر خیلی بیشتری از آن در کشور فراهم باشد. در کشورهائی که پرورش گاومیش معمول است، انواع لبنیات بومی و صنعتی با ارزش افزودۀ بالا تولید می شود که شاخص ترین آنها پنیرهای کشدار ایتالیا، ماست منطقۀ بالکان و انواع لبنیات بومی هندوستان می باشد. دست یابی به عوامل تولیدی به حدود دو برابر متوسط کشوری، برای افزایش تولید و فراوری شیر گاومیش، مورد نیاز است، که این امر با وجود آب و خاک مناسب کشاورزی در مناطق پرورش گاومیش، دست یافتنی است.
Buffalo milk situation related to increase of production and consumption of dairy products in iran
نویسندگان [English]
yadollah torkashvand
چکیده [English]
Food security and society individuals hygiene in view of country development very emphasized. increase of protein substances share in dairy food program and increase of animal protein share are one of basic objectives in this direct. in this way, increase of buffalo milk production in iran, must be attainted as one of the succeptible background of milk production increase. nutritional specifications and uniqe composition of buffalo milk related to kind and quality of fat and protein, necessitated more programming and investments. This specifications cause that yet in spite of unsuitable packaging and microbial situation, possibility of production increase and consumption increase, bring about in iran in this way. Kinds of traditional and industrial dairies with more profit produced in countries with buffalo breeding that important of them is stretched cheeses in Italy, yoghurt in Balkan region and many kind of traditionals dairies in India. increase of buffalo milk production and processing, needed to increase of production factors to double of country mean that obtained with suit agricultural sole and water.