1دانشیار گروه علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه
2دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مراغه
چکیده
این تحقیق به منظور تعیین اثرات استفاده از سطوح مختلف ضایعات سیب (زیردرختی) بر عملکرد، صفات لاشه، صفات روده و فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون جوجههای گوشتی انجام گرفت. این آزمایش با تعداد 192 قطعه جوجهی گوشتی سویهی راس- 308 از سن 11 تا 42 روزگی در دو دوره رشد (11 تا 24 روزگی) و پایانی (25 تا 42 روزگی) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار (هر تکرار دارای 12 قطعه جوجه) اجرا گردید. جیرههای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد بدون استفاده از ضایعات سیب، 2) جیرهی حاوی 5/2 درصد ضایعات سیب، 3) جیرهی حاوی 5 درصد ضایعات سیب و 4) جیرهی حاوی 5/7 درصد ضایعات سیب بودند. نتایج بهدست آمده از این آزمایش نشان دادند که استفاده از سیب زیردرختی تا سطح 5/7 درصد جیره اثرات معنیداری بر عملکرد، هزینه خوراک، صفات لاشه، صفات روده و فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی خون جوجهها ندارد. بنابراین، استفاده از ضایعات سیب تا سطح 5/7 درصد جیره جوجههای گوشتی بدون اینکه اثرات سویی بر عملکرد، صفات لاشه، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی داشته باشد، امکانپذیر است
The effect of different levels of apple wastes on performance, carcass traits, intestinal traits and blood metabolites of broiler chicks
نویسندگان [English]
A. nobakht1؛ S. Ghanbari2
چکیده [English]
This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of apple wastes on performance, carcass traits, intestinal traits and blood metabolites of broiler chicks. This experiment was conducted with 192 Ross 308 broiler chicks from 11 to 42 days in two period: grower (11-24 days) and finisher (25-42 days) in 4 treatments, 4 replicates and 12 chicks in each replicate in a completely randomized design. Experimental groups were including: 1) control group (without apple waste), 2) 2.5% of apple wastes, 3) 5% of apple wastes, 4) 7.5% of apple wastes. The results showed that using apple waste up to 7.5% in broiler chicks diets had not significant effects on performance, feed cost, carcass traits, intestinal traits, blood biochemical and immune parameters. The overall results showed that apple waste can be use up to 7.5% of broiler diets without any adverse effects on performance, carcass quality, blood biochemical and immunity cells of broilers.
کلیدواژهها [English]
Apple wastes, Blood metabolites, Broilers performance, Carcass traits