مشایخی, سیامک, پسندیده, محمد علی, فاطمی, سید جمالالدین. (1394). تحلیل اقتصادی تولید گوشت مرغ در شهرستان بهبهان. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(109), 133-142. doi: 10.22092/asj.2016.106091
سیامک مشایخی; محمد علی پسندیده; سید جمالالدین فاطمی. "تحلیل اقتصادی تولید گوشت مرغ در شهرستان بهبهان". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 109, 1394, 133-142. doi: 10.22092/asj.2016.106091
مشایخی, سیامک, پسندیده, محمد علی, فاطمی, سید جمالالدین. (1394). 'تحلیل اقتصادی تولید گوشت مرغ در شهرستان بهبهان', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(109), pp. 133-142. doi: 10.22092/asj.2016.106091
مشایخی, سیامک, پسندیده, محمد علی, فاطمی, سید جمالالدین. تحلیل اقتصادی تولید گوشت مرغ در شهرستان بهبهان. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 28(109): 133-142. doi: 10.22092/asj.2016.106091
1استادیارپژوهشی مرکزتحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران.
2دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی گرایش مدیریت دامپروری
3مربی گروه علوم دامی،دانشگاه آزاداسلامی واحدورامین- پیشوا
چکیده
گوشت مرغ اهمیت ویژهای در تغذیه انسان دارد. در بین شهرستانهای استان خوزستان، شهرستان بهبهان دارای رتبه پنجم در تولید گوشت مرغ میباشد. تحقیق حاضر، جنبههای اقتصادی تولید مرغ گوشتی در این شهرستان را مورد بررسی قرار داد. بدین منظور تابع تولید کاب- داگلاس تخمین زده شد و بهرهوری کل عوامل تولید و سودآوری فعالیت تعیین گردید. دادههای مورد نیاز از طریق تکمیل پرسشنامه و سرشماری از کل 44 واحد مرغداری گوشتی فعال این شهرستان در سال 1391 جمعآوری گردیدند. نتایج این تحقیق نشان دادند که میانگین سنی و سابقه شغلی مرغداران مورد مطالعه به ترتیب برابر 43 و 5/14 سال بود. ضمن این که 5/88 درصد از مرغداریها فاقد مدیر فنی بودند. از دیدگاه مرغداران، وجود نوسانات قیمت، وجود دلالان و تغییر در سیاستهای دولت به ترتیب سه مشکل اساسی صنعت مرغداری بودند. برآورد کشش تولید نهادهها نشان داد که یک درصد افزایش در میزان نیروی کار و دان مصرفی، تولید مرغ را به ترتیب به میزان 78/0 و 73/0 درصد افزایش میدهد. میانگین بهرهوری کل عوامل تولید برای کل واحدهای پرورش مرغ گوشتی برابر 23/2 بودکه نشان میدهد که تولیدکننده به طور متوسط به ازای یک ریال هزینه تولید، به میزان 23/2 ریال، درآمد ناخالص بهدست میآورد. ضمن اینکه، میانگین هزینه تولید و سود حاصل از تولید یک کیلوگرم مرغ زنده به ترتیب معادل 22411 و 1178 ریال تعیین شدند.
Economic analysis of chicken meat production in Behbahan Township
نویسندگان [English]
S. Mashayekhi1؛ M.A. Pasandideh2؛ S.J. Fatemi3
چکیده [English]
Chicken meat has special importance in human nutrition. Behbahan Township occupied 5th rank in chicken meat production between all townships of Khuzestan province. The present study investigated economic aspects of broiler production in this township. For this purpose, Cobb-Douglas production function was estimated and total factor productivityand profitability of the activity was determined. The necessary data was collected by survey and completion of questionnaire from all 44 active broiler farms in this township in 2012. The results showed that the average age and job experience of studied broiler farmers was 43 and 14.5 years, respectively. Meanwhile, 88.5 percent of broiler farms were without technical manager. From producers' viewpoint, price fluctuation, existence of middlemen and change in government policies were three basic problems of broiler industry, respectively. The estimation of production elasticity of inputs showed that one percent increase in labor and feed inputs would increase chicken production by 0.78 and 0.73 percent, respectively. The total factor productivity was 2.23 for all broiler farms, which shows that on an average, the producer earns 2.23 Rials in return for 1 Rial cost of production. By the way, the average cost of production and profit from production of one kilogram of live chicken was determined 1178 Rials, respectively.
کلیدواژهها [English]
Broiler, Production Function, Productivity, profitability, Behbahan