صمدی, فیروز, امیری, مسیب. (1394). اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(109), 15-26. doi: 10.22092/asj.2016.106081
فیروز صمدی; مسیب امیری. "اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 109, 1394, 15-26. doi: 10.22092/asj.2016.106081
صمدی, فیروز, امیری, مسیب. (1394). 'اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(109), pp. 15-26. doi: 10.22092/asj.2016.106081
صمدی, فیروز, امیری, مسیب. اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 28(109): 15-26. doi: 10.22092/asj.2016.106081
اثر پودر چویر(.Ferulago angulata L) و ویتامین E بر عملکرد رشد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجه های خون در بلدرچین ژاپنی
1دانشیار گروه فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
به منظور بررسی تأثیر پودر چویر و ویتامین E بر عملکرد، کیفیت گوشت و برخی فراسنجههای خونی بلدرچین ژاپنی، از 320 قطعه بلدرچین یک روزه در چهار تیمار شامل جیره پایه (شاهد)، جیره پایه مکمل شده با سطوح 5/1 و 3 درصد پودر چویر و جیره پایه مکمل شده با 200 میلیگرم در کیلوگرم ویتامین E با چهار تکرار و 20 پرنده در هر تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایجنشان دادند که استفادهاز پودر چویر، مصرف خوراک وافزایش وزنروزانهرادر سن 21 روزگی کاهش داد (05/0P<)، اما تاثیری بر ضریب تبدیل خوراک نداشت. استفاده از ویتامین E، مصرف خوراک را در سن 21 روزگی کاهش داد، اما منجر به بهبود ضریب تبدیل خوراک در سنین 21 و 42 روزگی شد(05/0P<). در بازه زمانی 90 روزگی، غلظت مالوندیآلدئید گوشت ران تحت تاثیر تیمارهای 3 درصد پودر چویر وویتامین E و نیز در گوشت سینه تحت تاثیر تیمار ویتامین E، بهطور معنیداری کاهش یافت(05/0P<). ظرفیت نگهداری آب گوشت ران در پرندگان تیمار شده با ویتامین E بیشتر بود)05/0>(P. به علاوه، در بازه زمانی 90 روزگی درصد رطوبت گوشت سینه تحت تاثیر سطوح مختلف پودر چویر افزایش یافت )05/0>(P. بین تیمارهای آزمایشی از نظر مقدار pH و فراسنجههای خونی تفاوت معنیداری مشاهده نشد. به طورکلی، این مطالعه نشان داد که استفاده از پودر چویر(5/1 و 3 درصد) و یا ویتامین E (200 میلیگرم در کیلوگرم) در جیره بلدرچین ژاپنی تاثیر منفی بر پارامترهای عملکردی در کل دوره پرورش ندارد، اما ممکن است سبب بهبود کیفیت گوشت در دوره نگهداری طولانی مدت در فریزر شود.
Effect of Chavir (Ferulago angulate L.) powder and vitamin E on growth performance, meat quality and some blood metabolites of Japanese quails
نویسندگان [English]
F. Samadi1؛ M. Amiri2
چکیده [English]
A total of 320 day-old Japanese quails were allocated to four treatments using a completely randomized design to investigate the effects of dietary supplementation of Chavir powder(Ch.P) and vitamin Eon performance, meat quality and some blood metabolites. Treatments included in the study were: 1) basal diet (control group), 2 and 3) the basal diet supplemented with Ch.P at the levels of 1.5 and 3 %, respectively, and 4) the basal diet supplemented with vitamin E at 200 mg/kg of diet. Each treatment replicated four times with 20 birds in each replicate. Results showed that adding Ch.P to the diets significantly decreased body weight gain and feed intake (FI) at 21 d of age (P<0.05), while its effect on feed conversion ratio (FCR) was not significant. Dietary vitamin E supplementation decreased FI during the starter period and improved FCR during the starter and the entire of rearing periods (P<0.05). The amounts of malondialdehyde was lower in thigh meat of chicks fed diets supplemented with 3 percent Ch.P or vitamin E. Malondialdehyde level in breast meat of birds, after 90 days storage, decreased in response to the vitamin E supplementation (P<0.05). Birds treated with vitamin E had greater water holding capacity in thigh meat (P<0.05). Both levels of Ch.P increased the moisture content of breast meat after 90 days storage (P<0.05). There were no significant differences between the dietary treatments for pH and blood metabolites. General, Regarding quail performance this study did not show any significant side effects between the dietary treatments. However, dietary supplementation of Ch.P and/or vitamin E (200 mg/kg) affected the meat oxidative stability during long period of storage.
کلیدواژهها [English]
Japanese quail, Chavir, Blood metabolites, meat quality, Vitamin E