نصر, جواد, یعقوبفر, اکبر. (1394). پاسخ عملکرد و بازده پروتئین مرغان مادرگوشتی به تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسیدآمینه کل و قابل هضم. سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(14), 39-50. doi: 10.22092/aasrj.2015.103039
جواد نصر; اکبر یعقوبفر. "پاسخ عملکرد و بازده پروتئین مرغان مادرگوشتی به تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسیدآمینه کل و قابل هضم". سامانه مدیریت نشریات علمی, 4, 14, 1394, 39-50. doi: 10.22092/aasrj.2015.103039
نصر, جواد, یعقوبفر, اکبر. (1394). 'پاسخ عملکرد و بازده پروتئین مرغان مادرگوشتی به تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسیدآمینه کل و قابل هضم', سامانه مدیریت نشریات علمی, 4(14), pp. 39-50. doi: 10.22092/aasrj.2015.103039
نصر, جواد, یعقوبفر, اکبر. پاسخ عملکرد و بازده پروتئین مرغان مادرگوشتی به تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسیدآمینه کل و قابل هضم. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1394; 4(14): 39-50. doi: 10.22092/aasrj.2015.103039
پاسخ عملکرد و بازده پروتئین مرغان مادرگوشتی به تنظیم جیره های غذایی بر اساس اسیدآمینه کل و قابل هضم
1دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، گروه علوم دامی، ساوه، ایران
2استاد، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
چکیده
به منظور تعیین اثرات نوع جیره نویسی بر عملکرد مرغ مادرگوشتی، تعداد 280 قطعه مرغ مادر و 40 قطعه خروس(50 تا64 هفتگی) در 4 تیمار آزمایشی با 10 تکرار (7 قطعه مرغ مادر بعلاوه یک قطعه خروس) در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل2×2 استفاده شد. در این آزمایش، فاکتور اول شامل 2 سطح اسید آمینه کل و اسید آمینه قابل هضم خوراک مصرفی، فاکتور دوم، شامل 2 سطح اسیدآمینه کل و قابل هضم احتیاجات مرغ مادر گوشتی، به مدت 15 هفته مورد اجرا گذاشته شد. نتایج نشان دادند، میانگین وزن تخم مرغ، درصد تولید تخم مرغ، وزن توده تخم مرغ و ضریب تبدیل خوراک در اثرات اصلی اسید آمینه خوراک واثرات متقابل اسید آمینه خوراک و احتیاجات مرغ مادر گوشتی دارای اختلاف بسیارمعنیداری بوده و مرغان مادرگوشتی دریافت کننده جیرهی تنظیم شده براساس اسید آمینه قابل هضم نسبت به کل خوراک دارای عملکرد بهترو بسیار معنیداری بودند (01/0p<)، تیمار 3، دریافت کننده جیرهی تنظیم شده براساس اسید آمینه قابل هضم خوراک بعلاوه اسید آمینه کل احتیاجات مرغ مادر گوشتی دارای عملکرد بهتر و دارای اختلاف معنیداری بود (01/0p<). این آزمایش نشان داد که نوع جیره نویسی بر کل صفات عملکردی و اقتصادی مرغ مادرگوشتی دارای تأثیرات معنیداری بوده (05/0p<) و تنظیم جیرههای غذایی بر اساس اسید آمینه قابل هضم خوراک سبب بهبود عملکرد و بازده مصرف پروتئین در مرغ مادر گوشتی گردید
Response to Diet Formulation Based on Total and Digestible Amino Acid on Broiler Breeder Performance and Protein Efficiency
نویسندگان [English]
J. Nasr1؛ A. Yaghobfar2
چکیده [English]
An experiment was conducted to determine the effects of diet formulation based on total and digestible amino acids in feedstuff and requirement on broiler breeder towards performance and protein efficiency from 50 to 64 weeks of ages. 280 female and 40 male broiler breeder in 4 treatments with 10 replicates (7 females + one male) were used in the form of a completely randomized design. Four experimental diets were formulated based on two factors. First included two levels of Total (TAAF) and Digestible Amino Acids (DAAF) of Feedstuff and the second were two levels of Total (TAAF) and Digestible Amino Acids (DAAF) Requirements of broiler breeder.
The results showed that egg weight, egg production (%), egg mass (g/hen/day), feed conversion ratio, Protein intake/egg and protein conversion ratio were significantly different which was affected by diets formulation based on amino acids of feedstuff (P<0.01). Treatment 3 (DAAF + TAAR) showed the best level which was significantly different (P<0.01) in egg weight 68.97 (g), egg production 62.45 %, egg mass 43.1 (g/hen/day), feed conversion ratio 3.59, Protein intake/egg 34.61 (g/egg) and protein conversion ratio 0.502.This experiment showed that diet formulation based on Digestible amino acids of feedstuff had significantly improved protein effeciency and performance of broiler breeder.
کلیدواژهها [English]
Broiler breeders, performance, Digestible amino acids, protein conversion ratio