- احمدی، ل. و میرزا، م.، 1378. بررسی تأثیر مراحل مختلف رشد و زمان برداشت بر روی ترکیبات شیمیایی اسانس گیاه مریمگلی (Salvia officinalis). مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، 3(2): 99-93.
- امیدبیگی، ر.، 1378. بررسی تیپهای شیمیایی بابونههای خودروی ایران و مقایسة آن با نوع اصلاح شده. مجله علوم کشاورزی تربیت مدرس، 1: 53-45.
- امیدبیگی، ر.، 1385. تولید و فرآوری گیاهان دارویی. جلد سوم، انتشارات به نشر، مشهد، 397 صفحه.
- دوازده امامی، س.، سفیدکن، ف.، جهانسوز، م.ر. و مظاهری، د.، 1387. مقایسه عملکرد بیولوژیکی، عملکرد کمی و کیفی اسانس و مراحل فنولوژیکی در کشت پاییزه، بهاره و تابستانه بادرشبویه (Dracocephalum moldavica L). فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 24(3): 270-263.
- عزیزی، م.، 1385. مطالعه چهار رقم بابونه Matricaria chamomilla L. اصلاح شده در شرایط آب و هوایی ایران. فصلنامه تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 22(4): 396-386.
- Adams, R.P., 2001. Identification of Essential Oil Components by Gas Chromatography/Quadruple Mass Spectroscopy. Allured Publishing Corporation, 456p.
- Anonyme, M., 1984. Hungarian pharmacopoeia. VII Kiadas, Kotet, Medicine Publication, Hungary, 918p.
- Baydar, H. and Baydar, N.G., 2005. The effects of harvest date, fermentation duration and Tween 20 treatment on essential oil content and composition of industrial oil rose (Rosa damascena Mill.). Industrial Crops and Products, 21: 251-255.
- Betry, G. and Vomel, A., 1992. Influence of temperature on yield and active principles of Chamomilla recutita under controlled conditions. Acta Horticulture, 306: 83-87.
- Franke, R. and Schilcher, H., 2005. Chamomile, Industrial Profiles. CRC Press, New York, 278p.
- Franze, C., Hoelzel, J. and Voemel, A., 1978. Preliminary morphological and chemical characterization of some population and varieties of Matricaria chamomila L. Acta Horticulturae, 73: 109-114.
- Ghasemnezhad, A. and Honermeier, B., 2007. Seed yield, oil content and fatty acid composition of Oenothera biennis L. affected by harvest date and harvest method. Industrial Crops and Products, 25: 274-281.
- Letchamo, W., Livesey, J., Arnason, T.J., Bergeron, C. and Krutilina, V.S., 1999. Cichoric Acid and Isobutylamide Content in Echinacea purpurea as Influenced by Flower Developmental Stages: 494-498. In: Janick, J., (Ed.). Perspectives on new crops and new uses. ASHS Press, 528p.
- Letchamo, W. and Marquard, R., 1993. The pattern of active substances accumulation in chamomile genotypes under different growing condition and harvesting frequencies. Acta Horticulture, 331: 357-361.
- Letchamo, W. and Vomel, A., 1992. A comparative investigation of camomile genotypes under extremely varying ecological conditions. Acta Horticulture, 306: 105-114.
- Mann, C. and Staba, E.J., 1986. The Chemistry, Pharmacology and Commercial formulation of Chamomile. Journal of Herb, Spice & Medicinal plants, 1: 236-280.
- Rajeswara Rao, B.R., 1999. Biomass and essential oil yields of cornmint (Mentha arvensis L. f. piperascens Malinvaud ex Holmes) planted in different months in semi-arid tropical climate. Industrial Crops and Products, 10: 107-113.
- Salamon, I., 1994. Growing condition and essential oil of chamomile (Chamomilla recutita L.). Journal of Herb, Spice & Medicinal plants, 22: 31-43.
- Salamon, I., 2007. Effect of the Internal and External Factors on Yield and Qualitative-Quantitative Characteristics of Chamomile Essential Oil. Ist IS on Chamomile Research, Development and Production, Slovakia., 45-64.
- Tetenyi, P., 1970. Infraspecific Chemical Taxa of Medicinal plant. Academic Publication, Budapest, 225p.