مهرآبادی, مهدی, شریعتمداری, فرید, کریمی ترشیزی, محمدامیر. (1390). مقایسه اثر آنتیبیوفین، پروبیوتیک گالیپرو و آنتیبیوتیک ویرجینامایسین در جیره حاوی جو بر عملکرد، کلسترول و تریگلیسرید خون و پاسخ ایمنی SRBC در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 27(3), 431-439. doi: 10.22092/ijmapr.2011.6384
مهدی مهرآبادی; فرید شریعتمداری; محمدامیر کریمی ترشیزی. "مقایسه اثر آنتیبیوفین، پروبیوتیک گالیپرو و آنتیبیوتیک ویرجینامایسین در جیره حاوی جو بر عملکرد، کلسترول و تریگلیسرید خون و پاسخ ایمنی SRBC در جوجههای گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 27, 3, 1390, 431-439. doi: 10.22092/ijmapr.2011.6384
مهرآبادی, مهدی, شریعتمداری, فرید, کریمی ترشیزی, محمدامیر. (1390). 'مقایسه اثر آنتیبیوفین، پروبیوتیک گالیپرو و آنتیبیوتیک ویرجینامایسین در جیره حاوی جو بر عملکرد، کلسترول و تریگلیسرید خون و پاسخ ایمنی SRBC در جوجههای گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 27(3), pp. 431-439. doi: 10.22092/ijmapr.2011.6384
مهرآبادی, مهدی, شریعتمداری, فرید, کریمی ترشیزی, محمدامیر. مقایسه اثر آنتیبیوفین، پروبیوتیک گالیپرو و آنتیبیوتیک ویرجینامایسین در جیره حاوی جو بر عملکرد، کلسترول و تریگلیسرید خون و پاسخ ایمنی SRBC در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1390; 27(3): 431-439. doi: 10.22092/ijmapr.2011.6384
مقایسه اثر آنتیبیوفین، پروبیوتیک گالیپرو و آنتیبیوتیک ویرجینامایسین در جیره حاوی جو بر عملکرد، کلسترول و تریگلیسرید خون و پاسخ ایمنی SRBC در جوجههای گوشتی
1دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش وتولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2استاد گروه پرورش وتولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3استادیار گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر آنتیبیوتیک محرک رشد، عصاره گیاهی آویشن باغی (آنتیبیوفین) و پروبیوتیک در جیره حاوی جو بر عملکرد جوجههای گوشتی انجام شد. به مدت چهار هفته از (14 تا 42 روزگی) با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره حاوی 20% جو (شاهد)، 2) جو + عصاره آویشن باغی (1/0% آنتیبیوفین)، 3) جو + پروبیوتیک (گالیپرو g/kg 250/0)، و 4) جو + آنتیبیوتیک (ppm 15 ویرجینامایسین) در نظر گرفته شد. در تمامی جیرههای حاوی جو از آنزیم استفاده شد. وزن بدن، ضریب تبدیل، مصرف خوراک، کیفیت لاشه بدن، میزان کلسترول و تریگلیسرید خون، و SRBC بهعنوان شاخص سنجش سیستم ایمنی شاخصهای اندازهگیری شده در طول این آزمایش بودند. نتایج نشان داد که خوراک مصرفی در بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنیداری ندارد، اما تفاوت میانگینهای وزن بدن در 42 روزگی معنیدار بود (05/0>P)، بهطوریکه تیمار آنتیبیوتیک بالاترین و تیمار حاوی فقط جو پایینترین وزن بدن را نشان داد. ضریب تبدیل 42 روزگی در بین تیمارهای آزمایشی معنیدار بود، بهطوریکه تیمار جو (حاوی فقط آنزیم) بالاترین و تیمار آنتیبیوتیک و آنتیبیوفین کمترین ضریب تبدیل را نشان داد. تیمارهای آزمایشی اثری بر کیفیت و اجزای تشکیلدهنده لاشه نداشتند. تحریک سیستم ایمنی بهوسیله تیمارها در دو مرحله ارزیابی گردید و مشخص شد که عیار آنتیبادی بر علیه گلبول قرمز گوسفند در تیمارهای دارای پروبیوتیک در نوبت دوم خونگیری بالاتر از سایر تیمارهاست (05/0>P). سطح کلسترول و تریگلیسرید سرم نیز تحت تأثیر تیمارها قرار گرفت و تیمار حاوی گیاهان دارویی کمترین مقدار کلسترول و تیمار حاوی آنتیبیوتیک بیشترین سطح تریگلیسرید را نشان داد. بنابراین با توجه به نتایج بدستآمده در این آزمایش، میتوان نتیجه گرفت که استفاده از گیاهان دارویی و پروبیوتیک در مقاسیه با آنتیبیوتیک تأثیر منفی جو را تا حدی کاهش میدهد.
Effect of Antibiofen, Galipro and Virginamicine in diets containing barley on growth performance, SRBC immune response and cholesterol and triglyceride of blood on broiler chickens
نویسندگان [English]
M. Mehrabadi1؛ F. Shariatmadari2؛ M.A. Karimi Torshizi3
1Department of Poultry Science, College of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
2Department of Poultry Science, College of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
3Department of Poultry Science, College of Agriculture, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran
چکیده [English]
The present experiment was carried out to determine the effects of barley-based diet supplied with probiotic, medicinal plant and antibiotic on performance, blood factor, and broiler's SRBC criteria as means to assess immune response. Three hundred and twenty day-old male broiler chicks were allocated to a randomized complete blocks design with 4 treatments consisting of 4 replications for 42 days. Experiment treatments were included: 1) basal diet with 20% barley (barley control), 2) barley control + probiotic Galpro, 3) barley control + medicinal plant Antibiophen, and 4) barley control + antibiotic virginiamycin. In addition, basal diet supplemented with commercial enzyme preparation. Body weight (BW), feed intake (FI), feed conversion ratio (FCR), blood cholesterol and triglyceride and SRBC, as criteria of immune system response were the measured parameters. Analysis of the experiment showed significant differences within treatments for 42 day-old body weight, as antibiotic treatment had the highest BW and control barely showed the lowest BW. Among treatments, significant differences were found in FCR for the whole duration of the experiment (P<0.05). Not significant differences in FI were noted among treatments during experiment. The FCR was highest in the barley plus enzyme group, but not much different for other treatment groups. Stimulating of immunity system was determined with sheep erythrocytes in two stages. Antibody titer against sheep erythrocytes in groups fed with probiotic and medicinal plant were more than other groups (P<0.05). Cholestrol and triglyceride levels of serume were affected by treatments; medicinal plants had resulted to lowest cholesterol level and antibiotic caused highest triglyceride level. It could be concluded that diet supplementation of broiler chicken with medicinal plant and probiotic as compared with antibiotic offset the negative effect of barley inclusion.