1مربی، آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک
2کارشناس ارشد، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استان مرکزی
3کارشناس حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی
4مربی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک و عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی، شعبه اراک
چکیده
تانن پوست و جفت میوه بلوط ایرانی (Quercuspersica Jaub. & Spach) با دو حلال متفاوت، اول با متانول و بعد با اتیل استات استخراج گردید و بعد اثر آنتیاکسیدانی آنها بهطور جداگانه روی روغن نباتی خوراکی در مقایسه با آنتیاکسیدان سنتزی گریندوکس 117 به دو روش AOM و Rencimat بررسی شد. روش AOM در دمای 120 درجه سانتیگراد و جریان هوای 35/8 لیتر بر ساعت و روش Rencimat در دمای 110 درجه سانتیگراد و جریان هوای 20 لیتر بر ساعت انجام شد. مدت زمان مقاومت روغن از نظر پایداری بر حسب ساعت محاسبه گردید. زمان دوره القایی روغن آفتابگردان با اضافه کردن ppm 200 عصاره استخراج شده با متانول 90% از30/5 ساعت به 85/10 ساعت افزایش یافت و با افزایش ppm 200 عصاره استخراج شده با اتیل استات 99/99% این زمان به 9/10 ساعت افزایش پیدا کرد. دوره القایی روغن نباتی سویا با اضافه نمودن ppm 200 عصاره استخراج شده با متانول 90% از 9/5 ساعت به 87/8 ساعت افزایش یافت و با اضافه کردن ppm 200 عصاره استخراج شده با اتیل استات 99/99% به 73/8 ساعت افزایش یافت. در نمونه دیگری از روغن سویا دوره القایی با اضافه کردن ppm 200 مخلوطی از عصاره متانولی و اسید سیتریک خالص به نسبت 1:3 از 65/4 ساعت به 2/7 ساعت افزایش یافت و با اضافه نمودن ppm 200 مخلوطی از عصاره استخراج شده با اتیل استات و اسید سیتریک 1:3، مدت زمان القا به 15/7 ساعت افزایش یافت.
Antioxidant activity of tannins extracted from bark and tan-bark of
Quercus persica Jaub. & Spach fruit in Soybean and Sunflower
نویسندگان [English]
A. Azizi1؛ A.M. Azizi2؛ Gh. Azizi3؛ Sh. Zandi1؛ Sh. Khaghani4
1Sama Technical and Voccatinal Training College, Islamic Azad University, Arak Branch, Arak, Iran
2Institute of Standards and Industrial Research of Markazi Provinces, Arak, Iran
3Plant Protection Organization Markazi Provinces, Arak, Iran
4Department of Crop Production and Plant Breeding Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Arak and Member of young researchers club Islamic Azad University, Arak, Iran
چکیده [English]
Skin tannin and tan-bark of Quercus persica Jaub. & Spach were extracted by two different solvents namely methanol and ethyl acetate. Afterwards, their antioxidant effects were studied on edible vegetable oil compared with synthetic antioxidant Grindox 117 through AOM and Rencimat methods. AOM method was applied in condition of 120 ° C and an air flow of 8:35 l/h while 110 ° C and airflow of 20 l/ h were applied in Rencimat method. Induction period of sunflower oil was increased from 5.30 to 10.85 h by adding 200 ppm extract taken out with methanol 90%. This period was increased up to 10.9 h by adding 200 ppm extract taken out with ethyl acetate 99/99%. Induction period of soybean oil was increased from 5.9 to 8.87 h by adding 200 ppm extract taken out with methanol 90%. This period was increased up to 8.87 h by adding 200 ppm extract taken out with ethyl acetate 99/99%. In another sample of soybean oil, induction period was increased from 4.65 to 7.2 h by adding 200 ppm of a mixture of methanol extract and pure citric acid (ratio1:3). This period was increased up to 7.15 h by adding 200 ppm of a mixture of ethyl acetate and citric acid (ratio1:3).