حزبی, نازبخت, افرا, الیاس. (1392). بررسی اثر مدت زمان تیمار آنزیمی با اندوگلوکاناز و پالایش در بهبود ویژگیهای
خمیرکاغذ OCC. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(3), 417-434. doi: 10.22092/ijwpr.2013.3347
نازبخت حزبی; الیاس افرا. "بررسی اثر مدت زمان تیمار آنزیمی با اندوگلوکاناز و پالایش در بهبود ویژگیهای
خمیرکاغذ OCC". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 3, 1392, 417-434. doi: 10.22092/ijwpr.2013.3347
حزبی, نازبخت, افرا, الیاس. (1392). 'بررسی اثر مدت زمان تیمار آنزیمی با اندوگلوکاناز و پالایش در بهبود ویژگیهای
خمیرکاغذ OCC', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(3), pp. 417-434. doi: 10.22092/ijwpr.2013.3347
حزبی, نازبخت, افرا, الیاس. بررسی اثر مدت زمان تیمار آنزیمی با اندوگلوکاناز و پالایش در بهبود ویژگیهای
خمیرکاغذ OCC. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1392; 28(3): 417-434. doi: 10.22092/ijwpr.2013.3347
بررسی اثر مدت زمان تیمار آنزیمی با اندوگلوکاناز و پالایش در بهبود ویژگیهای
خمیرکاغذ OCC
1کارشناس ارشد، صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2استادیار گروه صنایع خمیر و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
در این تحقیق تأثیر زمانهای مختلف تیمار آنزیمی با اندوگلوکاناز و همچنین سطوح مختلف پالایش بر ویژگیهای کیفی خمیرکاغذ OCC بررسی شد. خمیرکاغذ OCC تهیه شده با آنزیم اندوگلوکاناز با مقدار ثابت u1 (به ازای وزن خشک خمیرکاغذ) در زمانهای مختلف (5/0، 1، 5/1 و 2 ساعت) در شرایط ثابت فرایندی تیمار شد. نتایج بهدست آمده نشان داده که تیمار آنزیمی خمیرکاغذ OCC در سطوح مختلف زمانی موجب بهبود ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذ در مقایسه با خمیرکاغذ شاهد شده، بهطوریکه حداکثر بهبود این ویژگیها در مدت زمان 5/0 ساعت تیمار آنزیمی مشاهده گردید. طولانیتر شدن زمان تیمار آنزیمی تا 2 ساعت منجر به کاهش معنیدار ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذ شد. همچنین ارزیابی تأثیر سطوح مختلف زمان تیمار آنزیمی در سطوح مختلف پالایش اعمال شده نشان داد که کاغذهای ساخته شده از خمیرکاغذ پیش تیمار شده با آنزیم اندوگلوکاناز (مدت زمان 5/0 ساعت) در سطوح مختلف پالایش کاغذهای با کیفیت بهتری را در مقایسه با خمیرکاغذ شاهد نتیجه داده است. این در حالیست که افزودن زمان تیمار آنزیمی به 2 ساعت کاهش شدید ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی کاغذ را در سطوح بالاتر پالایش نشان داده است. بهطورکلی پالایش خمیرکاغذهای OCC پیشتیمار شده با آنزیم و همچنین خمیرکاغذ شاهد، کاغذهای با مقاومت کلی بیشتری را نتیجه داد.
Investigation on the effect of endoglucanase enzyme treatment time
and refining to improve OCC pulp properties
نویسندگان [English]
Nazbakht Hezbi1؛ Elyas Afra2
1Pulp and Paper Technology Department, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources. Gorgan, Iran.
2Assist. Prof., Dept. of Pulp and Paper Technology Department, Gorgan University of Agricultural
Sciences and Natural Resources, Gorgan , Iran.
چکیده [English]
The present study analyzed the effect of different enzymatic treatment times using endoglucanase and refining levels to improve the properties of OCC pulp. The OCC pulps were treated by endoglucanase enzyme at a constant dosage of 1u (on o.d. pulp) at different reaction times (0.5, 1, 1.5 and 2 hours) under constant process conditions. Based on the results, enzymatic treatment of OCC pulp at different time levels improved the physical and mechanical properties, compared with the control pulp, and the highest improvement level was observed at 0.5 hour reaction time. Longer enzymatic reaction time (up to 2 hours) led to a significant decrease in the physical and mechanical properties of the pulp. Evaluation of different of enzymatic treatment times and different refining levels indicated that the papers produced from endoglucanse pre-treated pulp (for 0.5 hour treatment time) showed better quality at different refining levels. However, increasing enzymatic treatment times up to 2 hours showed severe decrease both the physical and mechanical properties at higher refining levels. In general, refining enzyme pre-treated pulp and also the control pulp resulted in a higher strength property of the paper.