قربانلی, مهلقا, احمدی, فریده, منفرد, اعظم, بخشیخانیکی, غلامحسین. (1391). اثر تنش شوری و برهمکنش آن با آسکوربات بر میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز،
پرولین و مالون دیآلدئید در گیاه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) چهار هفته بعد از جوانهزنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(1), 14-27. doi: 10.22092/ijmapr.2012.3063
مهلقا قربانلی; فریده احمدی; اعظم منفرد; غلامحسین بخشیخانیکی. "اثر تنش شوری و برهمکنش آن با آسکوربات بر میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز،
پرولین و مالون دیآلدئید در گیاه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) چهار هفته بعد از جوانهزنی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 1, 1391, 14-27. doi: 10.22092/ijmapr.2012.3063
قربانلی, مهلقا, احمدی, فریده, منفرد, اعظم, بخشیخانیکی, غلامحسین. (1391). 'اثر تنش شوری و برهمکنش آن با آسکوربات بر میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز،
پرولین و مالون دیآلدئید در گیاه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) چهار هفته بعد از جوانهزنی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(1), pp. 14-27. doi: 10.22092/ijmapr.2012.3063
قربانلی, مهلقا, احمدی, فریده, منفرد, اعظم, بخشیخانیکی, غلامحسین. اثر تنش شوری و برهمکنش آن با آسکوربات بر میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز،
پرولین و مالون دیآلدئید در گیاه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) چهار هفته بعد از جوانهزنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1391; 28(1): 14-27. doi: 10.22092/ijmapr.2012.3063
اثر تنش شوری و برهمکنش آن با آسکوربات بر میزان فعالیت آنزیمهای کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز،
پرولین و مالون دیآلدئید در گیاه زیره سبز (Cuminum cyminum L.) چهار هفته بعد از جوانهزنی
آسکوربات بهعنوان یک آنتیاکسیدان قوی اثرهای زیستی قابلتوجهی بر روی رشد و نمو گیاهان دارد، ازجمله باعث افزایش تحمل گیاهان به تنشهای محیطی میشود. در پژوهش حاضر اثر تنش شوری و برهمکنش آن با آسکوربات روی مقدار پرولین، آنزیمهای کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز و مالون دیآلدئید در گیاه زیره سبز (Cuminum cyminum L.)، مورد بررسی قرار گرفت. گیاهان مورد مطالعه در گلدانهای حاوی شن، رس و خاک برگ (به نسبت 1: 1: 1) کاشته شده و گیاهان سه هفته بعد از جوانهزنی تحت غلظتهای مختلف کلریدسدیم (0، 25، 50، 75، 100، 125 میلیمولار) و آسکوربات (9 میلیمولار) قرار گرفتند. در گیاهان تحت تیمار شوری با افزایش غلظتهای NaCl میزان پرولین، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و مالون دیآلدئید افزایش یافت و گیاهانی که همزمان تحت تأثیر کلریدسدیم و آسکوربات قرار گرفتند در میزان غلظتهای یکسان NaCl میزان پرولین، کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز افزایش بیشتری نشان دادند. مقدار افزایش مالون دیآلدئید کاهش معنیداری داشت که نشاندهنده اثر آسکوربات بر کاهش خسارت اکسیداتیو است.
Effect of salt stress and its interaction with ascorbate on catalase,
ascorbate peroxidase activity, proline and malondialdehyde in
Cuminum cyminum L.four weeks after germination
نویسندگان [English]
M. Ghorbanli1؛ F. Ahmadi2؛ A. Monfared3؛ Gh. Bakhshi Khaniki4
1Biology Group, Islamic Azad University, Gorgan Unit, Iran
2Payame Noor University, Tehran, Iran
3Payame Noor University, Tehran, Iran
4Payame Noor University , Tehran, Iran
چکیده [English]
Ascorbate as a strong antioxidant has a considerable bio effect on growth of plants, such as increase in their tolerance against environment stresses. In this investigation, the effect of salt stress and its interaction with ascorbate on amount of proline, catalase and ascorbate peroxidase enzymes and MDA in a medicinal plant of Cuminum cyminum L. was randomly studied in the green house conditions with three replications. Plants were treated by different concentrations of NaCl (0, 25, 50, 75, 100, 125 mmolar) and ascorbate (9 mmolar). In the plants treated with salt, the amount of proline, antioxidant enzymes activity and MDA were increased with increasing NaCl concentrations. The plants treated with NaCl and ascorbate at the same time in a same NaCl concentration, the amount of proline, catalase activity, ascorbate peroxidase and MDA were increased. The results indicated that the ascorbate was one of the antioxidants that caused an increase in resistance of Cuminum cyminum L. to salt stress.