یحیوی دیزج, مصطفی, خزینی, آسیه, طبرسا, تقی. (1392). بررسی امکان استفاده از کا ه گندم و قوز ه پنبه استان گلستان
در ساخت تخته خرد ه کاه و تقویت آن با نانورس. سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(2), 277-289. doi: 10.22092/ijwpr.2013.2933
مصطفی یحیوی دیزج; آسیه خزینی; تقی طبرسا. "بررسی امکان استفاده از کا ه گندم و قوز ه پنبه استان گلستان
در ساخت تخته خرد ه کاه و تقویت آن با نانورس". سامانه مدیریت نشریات علمی, 28, 2, 1392, 277-289. doi: 10.22092/ijwpr.2013.2933
یحیوی دیزج, مصطفی, خزینی, آسیه, طبرسا, تقی. (1392). 'بررسی امکان استفاده از کا ه گندم و قوز ه پنبه استان گلستان
در ساخت تخته خرد ه کاه و تقویت آن با نانورس', سامانه مدیریت نشریات علمی, 28(2), pp. 277-289. doi: 10.22092/ijwpr.2013.2933
یحیوی دیزج, مصطفی, خزینی, آسیه, طبرسا, تقی. بررسی امکان استفاده از کا ه گندم و قوز ه پنبه استان گلستان
در ساخت تخته خرد ه کاه و تقویت آن با نانورس. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1392; 28(2): 277-289. doi: 10.22092/ijwpr.2013.2933
بررسی امکان استفاده از کا ه گندم و قوز ه پنبه استان گلستان
در ساخت تخته خرد ه کاه و تقویت آن با نانورس
1دانشجوی کارشناسی ارشد صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
2گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
در این پژوهش با استفاده از اختلاط کا ه گندم و قوز هپنبه، تخته خرد ه کاه با چسب اور ه فرمالدهید تولید و خواص آن با 60 و 80 درصد نانورس 0 و 2 درصد براساس ، نانورس تقویت شد . درصد اختلاط قوزه پنبه با کا ه گندم در سه سطح ب ه ترتیب 40 وزن خشک چسب به عنوان عوامل متغیر انتخاب گردید . نمونههای شاهد نیز از 100 درصد کاه گندم ساخته شدند . خو اص فیزیکی و مکانیکی تخته ها شامل: مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، چسبندگی داخلی، جذب آب و واکشیدگی ضخامت در طی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که استفاده از قوز هپنبه و نانورس DIN- 2 و 24 ساعت غوطه وری در آب، برطبق استاندارد 68763 تخته ها (IB) و چسبندگی داخلی (MOE) مدول الاستیسیته ،(MOR) در ساخت تخته خرده کاه ، باعث افزایش مقاومت خمشی میشود. همچنین نتایج نشان داد، با افزایش درصد قوز هپنبه و نانورس جذب آب و واکشیدگی ضخامت بهبود یافت.
1Department of Wood and Paper, Gorgan University of Agricultural Science and Natural
Resources, Gorgan, Iran.
2Faculty of Wood and Paper, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources, Gorgan, Iran
چکیده [English]
In this study, Wheat straw particle boards were produced using a mixture of wheat straw and cotton bolls with Urea formaldehyde resin and its properties were reinforced with nanoclay. Cotton bolls and wheat straw particles were mixed at the ratio of 40:60, 60:40 and 80:20 percents, respectively. Nanoclay was used at two levels of 0 and 2 percents based on oven dried weight of resin. Control samples were made of Wheat straw particle. Mechanical and physical properties (modulus of rupture, modulus of elasticity, internal bonding, water absorption and thickness swelling after 2 and 24h soaking in water) of the produced boards were measured. The results revealed an increase in cotton bolls in the mixture particles, leads to an increase of the bending strength, modulus of rupture and modulus of elasticity of the boards. The results also indicated that water absorption and thickness swelling after 2 and 24h immersion in water decreased with increase in nano clay and cotton bolls percents.