1استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا (س)، تهران
2دانشجوی کارشناسیارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه الزهرا (س)، تهران
3دانشیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه بوعلیسینا، همدان
چکیده
در این مطالعه، عصاره متانولی 80% پودر خشک شده برگ و ساقه 6 گونه میخک (Dianthus L.) از 9 جمعیت مختلف ایران تهیه شد. سپس محتوای فنل و فلاونوئیدی آنها بهترتیب با استفاده از روشهای فولین- سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازهگیری شد. فعالیت آنتیاکسیدانی آنها با استفاده از دو روش تکمیلی در شرایط in vitro (آزمون 2،2- دیفنیل 1-پیکریل هیدرازیل و آزمون مهار بیرنگ شدن β- کاروتن) اندازهگیری شد و نتایج حاصل با خاصیت آنتیاکسیدان استاندارد BHT مقایسه گردید. نتایج نشان داد که تفاوت معنیداری بین میانگینهای محتوای فنل و فلاونوئید و فعالیت آنتیاکسیدانی گونههای مختلف با هر دو روش وجود دارد (p < 0.01). همچنین مشخص شد که تفاوت شرایط منطقه مانند تغییرات اقلیمی، ارتفاع و تغییر خزانه ژنتیکی در سطح سرده، تأثیر معنیداری بر میزان ترکیبهای فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت آنتیاکسیدانی نمونهها داشت، اما محتوای فلاونوئیدها در سطح درون گونهای تغییر شاخصی نشان نداد.
Total phenolic and flavonoid contents and investigation on antioxidant
properties of stem and leaf extracts in six Iranian species of wild Dianthus L.
نویسندگان [English]
A. Saboora1؛ kh. Dadmehr2؛ M. Ranjbar3
چکیده [English]
Methanolic extracts (80%) were prepared from dried powder of leaves and stems of 9 different populations of six Dianthus L. species in Iran. Then, phenolic and flavonoid contents were measured by Foline-ciocalteu and Aluminum chloride methods, respectively. Antioxidant activity was investigated using two complimentary invitro assays: 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging assay and β-carotene bleaching assay and then data were compared with BHT as the standard. Results showed that there were significant differences between means of phenol and flavonoid contents and antioxidant activity of the species by the both methods (p<0.01). Also, the results revealed that changes in climate, altitude and genetic pools had a significant effect on the phenol and flavonoid contents and antioxidant properties of the extracts at genus level, but the content of the flavonoids was not changed noticeably within species level.
کلیدواژهها [English]
Antioxidant activity, carnation, Dianthus L, flavonoid and phenolic content