نوری, سعیده, نقوی, نفیسه سادات, محمدی سیچانی, مریم, گل گل جم, مهدیه, ضیاء, محمد علی. (1392). استفاده از عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کنترل عوامل میکروبی جداسازی شده از چغندرقندهای انبارشده، در شرایط آزمایشگاهی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 29(2), 161-147. doi: 10.22092/jsb.2014.2494
سعیده نوری; نفیسه سادات نقوی; مریم محمدی سیچانی; مهدیه گل گل جم; محمد علی ضیاء. "استفاده از عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کنترل عوامل میکروبی جداسازی شده از چغندرقندهای انبارشده، در شرایط آزمایشگاهی". سامانه مدیریت نشریات علمی, 29, 2, 1392, 161-147. doi: 10.22092/jsb.2014.2494
نوری, سعیده, نقوی, نفیسه سادات, محمدی سیچانی, مریم, گل گل جم, مهدیه, ضیاء, محمد علی. (1392). 'استفاده از عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کنترل عوامل میکروبی جداسازی شده از چغندرقندهای انبارشده، در شرایط آزمایشگاهی', سامانه مدیریت نشریات علمی, 29(2), pp. 161-147. doi: 10.22092/jsb.2014.2494
نوری, سعیده, نقوی, نفیسه سادات, محمدی سیچانی, مریم, گل گل جم, مهدیه, ضیاء, محمد علی. استفاده از عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کنترل عوامل میکروبی جداسازی شده از چغندرقندهای انبارشده، در شرایط آزمایشگاهی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1392; 29(2): 161-147. doi: 10.22092/jsb.2014.2494
استفاده از عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ضدعفونی کننده طبیعی برای کنترل عوامل میکروبی جداسازی شده از چغندرقندهای انبارشده، در شرایط آزمایشگاهی
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی، اصفهان، ایران
3مربی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی، اصفهان، ایران
4کارشناس دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فلاورجان، گروه میکروبیولوژی، اصفهان، ایران
5استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوراسگان، گروه علوم پایه، اصفهان، ایران
چکیده
از هنگام برداشت چغندرقند از مزارع تا انتقال به کارخانه قند و تبدیل آن به قند مدت طولانی صرف میگردد. چغندرقند در حین برداشت و انتقال، آسیب دیده و زخمی میشود و محل مناسبی از لحاظ دما، رطوبت، pH و غلظت قند برای رشد انواع میکروارگانیسمهای ساکارولیتیک ایجاد میکند. در این تحقیق از ریشههای انبار شده در سه ماه بهار 1390 و همچنین شربت فرآوری شده با حرارت در یکی از کارخانههای تولید قند و شکر اصفهان جهت جداسازی و شناسایی انواع میکروارگانیسمها نمونهبرداری تصادفی صورت گرفت. تکههای آلوده پس از شستشو و ضدعفونی کردن سطح ریشهها از مناطق مختلف بافت آنها جداسازی و پساز تهیه رقت، عملیات خالصسازی و شناسایی میکروارگانیسمها با روشهای استاندارد میکروبیولوژیک انجام شد. در ادامه مطالعه، تأثیر عصاره اتانولی بره موم زنبورعسل بهعنوان یک ماده ضدمیکروبی بیولوژیک در شرایط آزمایشگاهی بر روی باکتریها و قارچهای جداسازی شده مورد ارزیابی قرار گرفت و تأثیر آن با دو ماده ضدعفونی کننده هیپوکلریت سدیم و هیپوکلریت کلسیم مقایسه گردید. در نتیجه آزمایشات، انواع باسیلها و کوکسیهای گرم مثبت شامل جنسهای باسیلوس، لوکونوستوک، استافیلوکوکوس و استرپتوکوکوس از گروه باکتریها و انواع قارچها مانند جنسهای پسیلومایسس، کریزوسپوریوم، پنی سیلیوم، فوزاریوم و پیتیوم جداسازی، خالصسازی و شناسایی شدند. در میان باکتریهای جداسازی شده انواع بیماری زا شامل استافیلوکوکوسارئوس و استافیلوکوکوسساپروفیتیکوس نیز حضور داشتند. شمارش باکتریها در شربت فراوری شده با حرارت نشان دهنده بقای اسپور باکتریها و رشد آنها به تعداد 53 واحد تشکیلدهنده کلنی در میلی لیتر پس از رویش بود. باکتریهایی که در شربت پساز فراوری باقی ماندند متعلق به جنس باسیلوس بودند. اعضای جنس باسیلوس به عنوان پاتوژنهای فرصتطلب انسانی مطرح هستند و برخی از آنها فراوردههای حساسیت زا تولید میکنند، بنابراین رعایت مواردی که موجب کاهش تعداد آنها در مراحل انبارداری چغندرقند میشود، علاوهبر کنترل کاهش کیفیت محصول از نظر بهداشتی نیز قابل توجه است. عصاره اتانولی بره موم به عنوان یک ماده بیولوژیک بیخطر برای سلامت انسان دارای تأثیر قابل توجهی بر روی میکروارگانیسمهای جداسازی شده بود به طوری که کمترین غلظت لازم برای حذف کلیه باکتریها و قارچها شش برابر کمتر از هیپوکلریت سدیم و 12 برابر کمتر از هیپوکلریت کلسیم بود.
عنوان مقاله [English]
Identification and biological control of microbial rotting agents of stored beets in sugar industry
نویسندگان [English]
S. Noori1؛ N.S. Naghavi2؛ M. Mohammadi Sichani3؛ M. Gol Gol Jam4؛ Mohammad Ali Zia5
1Msc student of microbiology, Falavarjan branch, Islamic Azad University, Iran
2Assistant professor of Falavarjan branch, Islamic Azad University, Iran
3Instructor of Falavarjan branch, Islamic Azad University, Iran
4Expert of Falavarjan branch, Islamic Azad University, Iran
5Assistant professor of Khorasghan branch, Islamic Azad University, Iran
چکیده [English]
There is a long period between harvested beets and their transfer to the sugar factory. Sugar beet crop is damaged and injured during harvest and transport which provides a suitable place for various saccharoliytic microorganisms growth in terms of temperature, moisture, pH and glucose concentration. In this study, samples were randomly selected from the roots stored in spring 2010 and also the processed syrup in one of the sugar factories in Isfahan, to isolate and identify microorganisms. After washing and disinfecting the root’s surface, infected pieces were taken from different parts of tissue. After preparation of dilution series, isolation and identification of microorganisms were carried out using standard microbiological methods. In the next stage, the impact of the ethanolic extract of the honey bee prepolis as an antimicrobial agent was studied under the controlled environment on the isolated bacteria and fungi. And, its effect was compared with two disinfecting materials, i.e. sodium hypochlorite and calcium hypochlorite. Different kinds of gram-positive bacilli and cocci, including genus Bacillus, Leuconostoc, Staphylococcus and Streptococcus from bacteria, and several types of fungi constitute Paecilomyces, Chrysosporium, Pencillium, Fusarium and Pythiumwere isolated, purified and identified. Pathogenic bacteria such as Staphylococcus aureus and Staphylococcus saprophyticus were detected among the isolated bacteria. Bacterial counting in heated syrup showed the presence of bacterial spores and the re- growth of bacteria as 53 colony forming units per ml. after emergence. The bacterial population remained in heated syrup was belonged to the Bacillus species. These bacteria are called as ‘ human opportunistic pathogens’ and some of them are allergens. Therefore, it is important to control their population instored sugar beet which can improve the quality of the crop and health parameters. Ethanol extract from bee Propolis had significant effect on isolated microorganisms, so that the minimum lethal concentration of Propolis was 6 times less than sodium hypochlorite and 12 times less than calcium hypochlorite.