1گروه فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش
2پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران
3گروه ژنتیک و بهنژادی، پژوهشکده مرکبات و میوههای نیمهگرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،
چکیده
پوسیدگیهای قارچی مهمترین عامل از بین رفتن میوه در انبار و سردخانه میباشند. . این پژوهش در قالب دو آزمایش شامل تاثیر قارچکش معدنی پایا در کاهش رشد قارچ آلترناریا، کپک سبز و آبی در شرایط آزمایشگاهی و تاثیر آن بر پوسیدگی ناشی از کپک سبز و آبی و کیفیت میوهی پرتقال تامسون همراه با تیمارهای واکس بریتکس، قارچکش تکتو و شاهد طی نگهداری در انبار و سردخانه با نمونهبرداری به فواصل زمانی 60،30،0 و90 روز در پرتقال تامسون بررسی شد. نتایج ازمایش اول نشان داد تاثیر سم در محیط کشت، قارچکش معدنی باعث کاهش رشد هیف قارچهای آلترناریا، کپک سبز و کپک آبی شد. در میوههای آلوده به کپک سبز و آبی در انبار و سردخانه کمترین و بیشترین درصد پوسیدگی میوه به ترتیب مربوط به تیمار قارچکش تکتو و شاهد آلوده بود. قارچکش معدنی و واکس تقریباً اثر مشابهی در جلوگیری از آن داشتند. آزمایش کیفیت میوه نشان داد که در بین تیمارها، میوههای پوشش داده شده با واکس کمترین کاهش وزن را در انبار معمولی (39/3 درصد) و سردخانه (94/2 درصد) داشتند. کمترین مقدار ضخامت پوست میوه مربوط به میوههای ضدعفونی شده با قارچکش معدنی (28/3 در انبار معمولی و 51/3 در سردخانه) بود. درصد عصاره، TSS، TA، TSS/TA، TI ، شاخص L* و a* ، ظرفیت آنتیاکسیدانی پوست تفاوت معناداری با شاهد نداشت. روند کاهشی فنل در کلیه تیمارها مشاهده شد. میزان آسکوربیکاسید در همه تیمارها نسبت به شاهد اختلاف داشت و این تفاوت در قارچکش معدنی و تکتو 60 به ویژه در انبار معمولی بیشتر بود. بیشترین درصد و شدت لکههای پوستی مربوط به تیمار قارچکش معدنی بود. به طور کلی قارچکش معدنی تأثیر منفی روی ارزش غذایی و ترکیبات شیمیایی میوه نداشت ولی، باعث از دست دادن آب و خشکیدگی پوست میوه شد که تاثیر منفی روی بازارپسندی میوه دارد.
1Postharvest Physiology and Technology department, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
2Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Science Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran
3Genetic and Breeding department, Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticultural Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
چکیده [English]
Fungal rots are the most important cause of fruit loss in storage and cold storage. This research was conducted in two experiments, including the effect of a mineral fungicide in reducing the growth of Alternaria, green and blue mold in laboratory conditions and its effect on decreasing the rot caused by green and blue mold and the quality of Thomson oranges along with Britex Wax, Tecto fungicide and ckeck treatments. During storage in packinghouse and cold storage, sampling was done at 0, 30, 60 and 90 days intervals in Thomson oranges. According to the first experiment result, hyfal growth of Alternaria alternata, Penicillium digitatum and P. italicum was decreased by mineral fungicide. In treated fruits, the least and the most infection was in Tecto and control treatments respectively. Mineral fungicide and Wax treatments in various experiments had almost the same effects on the quality of treated fruits. fruit quality experiment showed that among the treatments, fruits covered with wax had the least weight loss in common (3.39%) and cold storages (2.94%). The lowest fruit skin thickness was in fruits treated by mineral fungicide (3.28mm in packinghouse and 3.51mm in cold storages). Some characters such as juice percentage, TSS, TSS/TA, TA, TI, L* and a*, antioxidant capacity, had not significant differences with the control. A decreasing trend of phenol was observed in all treatments. In general, the amount of ascorbic acid was different in all treatments compared to the control. The highest intensity and percentage of pitting belonged to mineral fungicide treatment. In general, mineral fungicide did not have a negative effect on the fruit nutritional and chemical characters, but it caused water loss and drying of the fruit skin, which has a negative effect on the marketability of the fruit.
کلیدواژهها [English]
fungicide, citrus, green and blue mold, storage
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 7
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب