وکیلی, رضا. (1403). تاثیرعصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.22092/vj.2024.366830.2174
رضا وکیلی. "تاثیرعصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1403, -. doi: 10.22092/vj.2024.366830.2174
وکیلی, رضا. (1403). 'تاثیرعصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.22092/vj.2024.366830.2174
وکیلی, رضا. تاثیرعصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1403; (): -. doi: 10.22092/vj.2024.366830.2174
تاثیرعصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد، فراسنجه های خون و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحدکاشمر، کاشمر،ایران
چکیده
مقدمه : گزارش هایی در مورد اثربخشی استفاده از عصاره گلبرگ زعفران ونیز بیوچار در تغذیه دام وجود دارد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی اثر افزودن عصاره گلبرگ زعفران و بیوچار بر عملکرد ، فراسنجه های خونی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش در بلدرچین ژاپنی انجام شد. روش کار: 500 قطعه جوجه بلدرچین یک روزه در قالب طرح کاملا صادفی با 5 تیمار، 5 تکرار و در هر تکرار 20 قطعه بلدرچین به مدت 45 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارها شامل 1) جیره بدون افزودنی (شاهد) 2) جیره پایه همراه با 1 درصد پروبیوتیک 3) جیره پایه به همراه یک درصد بیوچار پوست پسته 4) جیره پایه + 500 میلی گرم در کیلوگرم عصاره گلبرگ زعفران 5) جیره پایه + 1 درصد بیوچار پوست پسته + 500 میلی گرم در کیلوگرم عصاره گلبرگ زعفران بود. یافته ها: عصاره هیدروالکلی گلبرگ زعفران و بیوچارباعث تغییر قابل ملاحظه در پارامترهای عملکرد رشد شد (05/0>p). با اضافه شدن بیوچار به جیره ، pH محتویات روده کاهش یافت. افزایش قابلتوجهی در سطوح IgG و IgM پلاسما و کاهش قابل توجهی در سطح IgA پلاسما با عصاره زعفران و بیوچار مشاهده شد. افزودن بیوچار به جیره ها منجر به تغییر معنی دار در سطوح پروتئین تام، آلبومین، گلوبولین، نسبت آلبومین/گلوبولین، آسپارتات ترانسفراز و کراتینین شد (05/0 > P). عصاره زعفران و بیوچار باعث افزایش سطح HDL پلاسما (0.0085 = P) نسبت به شاهد شد.بلدرچین های دریافت کننده بیوچار و عصاره زعفران سطح کلونیزاسیون کل باکتری ها، لاکتوباسیل، ایکولای ، کلی فرم و سالمونلا را نسبت به شاهد کاهش دادند (P<0.05). نتیجه گیری: استفاده از یک درصد بیوچار و 500 میلی گرم عصاره زعفران در جیره می تواند مکملی مفید در جیره غذایی بلدرچین باشد و سلامت روده را افزایش داده و باعث بهبود در عملکرد و فراسنجه های خونی شود.
The effect of saffron petal extract and biochar on the performance, blood parameters and microbial population of the digestive system in Japanese quail
نویسندگان [English]
Reza Vakili
Department of animal science, Islamic Azad University, Kashmar, Iran
چکیده [English]
Background: There are reports about the effectiveness of using saffron petal extract and biochar in animal nutrion. Objectives: This experiment was conducted in order to investigate the effect of adding saffron petal extract and biochar on the morphology and microbial population of the digestive system in Japanese quail. Methods: A total of 500 one-day-old Japanese quail were used in a completely randomized design with 5 treatments, 5 repetitions a of treatments. In each repetition, 20 quail were distributed for 45 days.The treatments include 1)diet without additives (control) 2) basic diet with 1% probiotics, 3)basic diet with 1% biochar 4) basic diet + 500 mg/kg of saffron extract 5)basic diet + 1% biochar + 500 mg/kg saffron petal extract. Results: Hydroalcoholic extract of saffron petals and biochar caused a significant change in growth performance parameters (p<0.05). By adding biochar to the diet, the pH of the intestinal contents decreased. A significant increase in plasma IgG and IgM levels and a significant decrease in plasma IgA levels were observed with saffron extract and biochar. Addition of biochar to diets led to significant changes in the levels of total protein, albumin, globulin, albumin/globulin ratio, aspartate transferase and creatinine (P < 0.05). Saffron and biochar extract increased HDL plasma levels (P = 0.0085) compared to the control. Quails receiving biochar and saffron extract decreased the colonization level of total bacteria, Lactobacillus, E. coli, coliform and salmonella compared to the control (P< 0.05). Conclusion: The use of 1% biochar and 500 mg of saffron extract in the diet can be a useful supplement in the diet of quail and increase intestinal health and improve performance and blood parameters.
کلیدواژهها [English]
biochar, Japanese quail, saffron petals, Microbiota ،, Performance traits