1بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران
2بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران
3بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران
چکیده
اثرات سودمند غذاهای بر پایه گیاهی بر سلامت انسان در مطالعات مختلف تاکید شده است، که این اثرات مرتبط با فعالیت زیستی متابولیتهای ثانویه گیاهی (مانند فنولهای ساده، فلاونوئیدها) میباشد. از سوی دیگر اخیراً نشان داده شده است که میکروRNAها (miRNAs) گیاهی قادر به تعدیل بیان ژن سلولی پستاندارانی می باشند که آنها را با رژیم غذایی جذب می-کنند. یکی از مهمترین دستاوردها در این زمینه کشف miRNA برنج در خون و بافت پستانداران تغذیه شده با این ماده غذایی میباشد که باعث تنظیم بیان ژن مرتبط با متابولیسم کلسترول میشود. از گذشته، عسل به عنوان یک منبع غذایی گیاهی با خواص تغذیه ای و درمانی شناخته میشود. با توجه به اثبات وجود miRNAهای گیاهی در عسل، پیشنهاد میشود که عملکرد تنظیمی این مولکولها در خون محیطی و یا بافت های انسان در مطالعات آزمایشگاهی مستقل بررسی شود تا نقش واقعی آن ها در بیان مولکولها آشکار شود. با انجام این تحقیقات آزمایشگاهی، میتوان جنبهای جدید از ارتباط خواص تغذیهای و مخصوصاً دارویی عسل با محتوای miRNAهای گیاهی آن را روشن کرد و گامی موثر در زمرگشایی این ماده ارزشمند برداشت.
1Animal Science Research Department, East Azarbaijan Agricultural and Natural Resources Research
and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tabriz, Iran.
2Animal Science Research Department, East Azarbaijan Agricultural and Natural Resources Research
and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tabriz, Iran.
3Animal Science Research Department, East Azarbaijan Agricultural and Natural Resources Research
and Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Tabriz, Iran.
چکیده [English]
Numerous studies have highlighted the positive impact of plant-based foods on human health, which can be attributed to the biological activity of plant secondary metabolites like simple phenols and flavonoids. Recently, it has been discovered that plant miRNAs have the ability to regulate the expression of mammalian genes influenced by diet. A significant breakthrough in this area is the identification of rice miRNAs in the blood and tissues of mammals that consume rice, which control genes associated with cholesterol metabolism. Given the evidence of plant-derived miRNAs in honey, it is suggested that the regulatory function of these molecules in human blood or tissues be independently investigated in laboratory studies to reveal their true role in gene expression. By conducting these laboratory investigations, a new aspect of the relationship between the nutritional and especially medicinal properties of honey with its plant-derived miRNA content can be elucidated, taking an effective step towards unraveling this valuable substance.
کلیدواژهها [English]
Diet-derived transmission of MicroRNAs, Plant miRNAs, therapeutic properties of honey