1استادیار آموزشی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران- سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی- ساری- ایران
2عضو هیات علمی موسسه آموزش ,وترویج کشاورزی، رئیس گروه مطالعات ونیازسنجی
چکیده
هدف این تحقیق ارزشیابی میزان موفقیت سایت های الگوئی جامع تولیدی ترویجی در تولید محصول سالم بود. از بعد ماهیت فلسفی، دیدمان تحقیق کمی و از جنبه هدف، کاربردی و بر حسب نحوه گردآوری داده ها، غیرآزمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل مسئولان سایت های الگوئی تولید محصولات سالم کشور در سه سال منتهی به 1402 بودند. از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب استفاده شد. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران تعیین شد (115=n). ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته ای بود که بر اساس مدل سیپ استافل بیم و گوبا تدوین شد. به منظور تعیین روایی محتوا و شکلی پرسشنامه، از نظرات اساتید دانشگاه مازندران، اعضای هیات علمی و کارشناسان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، استفاده شد و بـرای تعییـن پایایـی از آزمـون تتـای ترتیبـی بهـره گرفتـه شد. بدیـن منظـور یک بررسـی راهنما با 30 تن از مسئولان سایت های الگوئی محصولات سالم در دو استان گیلان و گلستان صـورت گرفـت. در نتیجه مقدار تتـای ترتیبـی، بـرای متغیرهـای پژوهـش، 86/0 بـود (86/0ϴ=). برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS26استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که اکثر پاسخگویان، میزان موفقیت سایت های الگوئی در تولید محصول سالم را در حد خوب ارزیابی نمودند. در بین متغیرهای مدل سیپ، میزان موفقیت متغیر زمینه ای بالاتر و در رتبه اول بود و متغیرهای درونداد، برونداد و فرآیندی دارای رتبه های بعدی بودند. نتایج بررسی آزمون همبستگی متغیرهای مستقل نشان داد که؛ سابقه افراد و تعداد دوره آموزشی گذرانده شده توسط افراد با متغیرهای مدل سیپ دارای رابطه مثبت و معنی داری بودند.
1Assistant Professor of Education, Mazandaran Agricultural and Natural
Resources Research and Education Center- Agricultural research Education and Extension organization, Sari-Iran.
2Member of the Institute of Education, Agricultural Extension, Head of Scientific Resources Compilation Department
چکیده [English]
The purpose of this research was to evaluate of extension comprehensive production model sites in the production of healthy products. The research was quantitative, applied and non-experimental. The population was farmers active in the main production sites of healthy products in the three years ending in 1401. A two-stage sampling method was used. The sample size was determined based on Cochran's formula (n=115). Stratified random sampling method with proportional assignment was used. The main tool for data collection was a researcher-made questionnaire that was developed based on the CIPP model of Staffel Beam and Goba. The validity and reliability of the questionnaire was obtained. As a result, the ordinal theta value for the research variables was 0.86 (ϴ=0.86). SPSS26 software were used for data analysis. The results showed that most of the respondents evaluated the success rate of model sites in producing healthy products as good. Among the variables of the CIPP model, the success rate of the contextual variable was higher and ranked first, and the input, process, and product variables were ranked next. The results of the correlation test of independent variables showed that; People's work experience, level of education and the number of training courses completed by people had a positive and significant relationship with the variables of the CIPP model.