تهران میدان هفت تیر ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی خیابان مشلهیر نبش غفاری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده
گوشت ماهیان خاویاری از ارزش تغذیه ای بالا برخوردار است و به دلیل نداشتن استخوان و سهولت در آماده سازی از قابلیت پذیرش مناسبی توسط مصرف کنندگان برخوردار است. گوشت این ماهی ها به فرآوری های مختلف از قبیل کنسرو، فیله، استیک تبدیل میگردد. فرآورده دودی یکی از محصولاتی است که از گوشت ماهیان خاویاری تولید میگردد. دودی کردن با عملیات دیگری از قبیل نمک زدن و کاهش رطوبت نیز همراه است. دودی کردن علاوه بر جنبه های حفظ کیفیت و افزایش عمر ماندگاری، در بهبود طعم و افزایش پذیرش مصرف کننده نیز موثر است. همه این مزایا در صورتی محقق میشود که ماهی در شرایط بهداشتی و با رعایت اصول فنی و علمی دودی گردد. در صورتیکه در شرایط نامطلوب و عدم ضوابط بهداشتی و فنی فرآورده تهیه شود، میتواند مشکلات سلامت برای مصرف کننده ایجاد کند. تولید فرآورده دودی مراحل مختلف از قبیل تهیه ماهی، شور کردن، دودی کردن، بسته بندی و نگهداری دارد که در هریک از این مراحل نکات خاصی باید مد نظر قرار گیرد. در این مقاله ترویجی فرآیند تولید فرآورده دودی گرم از ماهیان خاویاری و اصول فنی و بهداشتی که در هریک از مراحل تولید باید رعایت شود، بیان گردیده است.
Applied scientific, technical and sanitary principles of production of smoked sturgeon meat
نویسندگان [English]
یزدان مرادی
تهران میدان هفت تیر ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی خیابان مشلهیر نبش غفاری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
چکیده [English]
Sturgeon meat has high nutritional value well accepted by consumers, due to the lack of bones and ease of preparation. The meat of these fish transformed into various processing such as canned, fillet, and steak. Smoked product is one of the products made from the meat of this fish. Smoking is also associated with other effects such as salting and reducing humidity. In addition to maintaining quality and increasing shelf life, smoking is also effective in improving taste and increasing consumer acceptance. All of the benefits realized if the fish smoked in hygienic conditions and in compliance with technical and scientific principles. If the product is prepared in unfavorable conditions and without sanitary and technical standards, it can cause health problems for the consumer. The production of smoked products has different stages such as fish preparation, salting, smoking, packaging and storage. Special points must be considered in each of these stages. In this promotional article, the production process of smoked sturgeon meat and the technical and sanitary principles that must followed in each production stage discussed.