1کارشناس ارشد علوم و مهندسی باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشگاه بیرجند
2کارشناس ارشد علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه گرگان
چکیده
استفاده از فرآوردههای زنبور عسل در پرورش طیور چکیده تولید طیور اخیراً با چالشهای زیادی از جمله تغییرات آب و هوا، گسترش بیماری و استفاده نادرست از آنتی بیوتیکها مواجه شده است. تأمین محصولات ایمن و سالم برای مصرف کنندگان، اولویت اصلی همه پرورش دهندگان است. محصولات زنبور عسل بهدلیل خواص تغذیهای و درمانی به عنوان جایگزینهای طبیعی امیدوارکنندهای برای آنتی بیوتیکها ظاهر شدهاند. زنبور درمانی روش جایگزین است که شامل پیشگیری و درمان برخی بیماریها با محصولات زنبور عسل از جمله برهموم، ژل رویال، گرده گل و ..... است. نتایج نشان می-دهد که محصولات زنبور عسل میتوانند بطور مثبت بر صفات فیزیولوژیکی طیور از جمله تولید مثل، سلامت، ایمنی و کیفیت محصول تأثیر بگذارند. بنابراین، محصولات زنبور عسل دارای پتانسیل بالایی بهعنوان افزودنی ایمن و مؤثر برای تولید طیور هستند و میتوانند جایگزین طبیعی امیدوارکنندهای برای محرکهای رشد، محرکهای تولیدمثلی و تقویتکنندههای ایمنی در مزارع طیور برای ارائه محصولات ایمن و سالم برای انسان باشند. کلمات کلیدی: تریپتوفان، ژل رویال، کلسترول، گلوکز.
1Department of Horticultural Science, College of Agriculture, University of Birjand
2Senior expert in horticultural science and engineering, Gorgan University
چکیده [English]
Use of bee products in poultry breeding Abstract Poultry production has recently faced many challenges such as climate change, spread of disease and improper use of antibiotics. Providing safe and healthy products for consumers is the main priority of all livestock farms. Bee products have emerged as promising natural alternatives to antibiotics due to their nutritional and therapeutic properties. Bee therapy is an alternative method that includes prevention and treatment of some diseases with bee products such as propolis, royal jelly, flower pollen, etc. The results show that bee products can positively affect the physiological traits of poultry, including reproduction, health, safety and product quality. Therefore, bee products have high potential as a safe and effective additive for poultry production and can be a promising natural alternative to growth promoters, reproductive stimulants and immune enhancers in poultry farms to provide safe and healthy products for humans. Keywords: Tryptophan, Royal Jelly, Cholesterol, Glucose.