1کارشناس ارشد علوم و مهندسی باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشگاه بیرجند
2کارشناس ارشد علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه گرگان
3کارشناس ارشد بومشناسی آبزیان، گروه شیالت، دانشکده علوم دامی و شیالت، دانشگاه علوم کشاورززی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
چکیده
ارزش و پتانسیل غذایی لارو و شفیره زنبور عسل (Apis Mellifera L) چکیده نتایج تحقیقات علمی نشان داد که لارو و شفیره زنبور عسل سرشار از پروتئین (شامل اسیدهای آمینه ضروری)، چربی (اسیدهای چرب اشباع شده و تک غیراشباع)، کربوهیدراتها، ویتامین C و ویتامینهای B کمپلکس و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم و فسفر است. نتایج بیشتر برخی از تغییرات را با توجه به مرحله رشد، با افزایش محتوای چربی و پروتئین و کاهش کربوهیدرات از مراحل لارو به شفیرگی نشان میدهد. تولید نسل زنبور عسل در کندو و همچنین حذف آن میتواند بر سلامت کندو تأثیر بگذارد. این امر پتانسیل تولید نوزادان را با هدف کاربرد برای مقاصد خوراکی محدود میکند. مصرف و خرید نوزادان زنبور عسل به عنوان غذا ممکن است در بازارهای تخصصی که به عنوان مثال، جوامع قومی این نوع غذا را مصرف میکنند، قابل دسترسی باشد. با این حال، در برخی از بازارها، حشرات یا محصولات تولید شده از حشرات به دلیل هراس و انزجار به راحتی پذیرفته نمیشوند. نقش سرآشپزهای آشپزی وابسته به روشهای سنتی برای تهیه غذاهای آشپزی که شامل نوزادان زنبور عسل میشود، در ایجاد انگیزه بیشتر مردم در جوامع انسانی برای مصرف این نوع محصولات غذایی مرتبط است. کلمات کلیدی: بازار، پروتئین، چربی، ویتامین
Food value and potential of honey bee larva and pupa (Apis Mellifera L)
نویسندگان [English]
mani jabbari1؛ mitra jabbari2؛ mina jabbari3
1Department of Horticultural Science, College of Agriculture, University of Birjand
2Senior expert in horticultural science and engineering, Gorgan University
3Senior Expert in Aquatic Ecology, Department of Fisheries, Faculty of Animal Sciences and Fisheries, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
چکیده [English]
Food value and potential of honey bee larva and pupa (Apis Mellifera L) Abstract The results of scientific research showed that honey bee larvae and pupae are rich in protein (including essential amino acids), fat (saturated and monounsaturated fatty acids), carbohydrates, vitamin C and B complex vitamins and minerals such as potassium, magnesium, calcium and It is phosphorus. The results further show some changes according to the growth stage, with an increase in fat and protein content and a decrease in carbohydrates from larval to pupal stages. The production of honey bee generation in the hive as well as its removal can affect the health of the hive. This limits the potential of producing babies for edible purposes. Consumption and purchase of honey bee babies as food may be accessible in specialized markets where, for example, ethnic communities consume this type of food. However, in some markets, insects or products produced from insects are not easily accepted due to fear and disgust. The role of culinary chefs dependent on traditional methods of preparing culinary foods that include honey bee babies is relevant in motivating people in human societies to consume these types of food products. Key words: Market, Protein, Fat, Vitamin.