محمدی, محمد, قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, اخوان, محمد. (1402). تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزیپروری کشور. سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(پاییز و زمستان 1402), 1-11.
محمد محمدی; علیرضا قائدی; حبیب سرسنگی علی آباد; محمد اخوان. "تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزیپروری کشور". سامانه مدیریت نشریات علمی, 7, پاییز و زمستان 1402, 1402, 1-11.
محمدی, محمد, قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, اخوان, محمد. (1402). 'تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزیپروری کشور', سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(پاییز و زمستان 1402), pp. 1-11.
محمدی, محمد, قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, اخوان, محمد. تحلیلی بر معرفی تیلاپیا به صنعت آبزیپروری کشور. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; 7(پاییز و زمستان 1402): 1-11.
مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده
صنعت آبزیپروری نقش قابل توجهی در امنیت غذایی و تولید پروتئین سفید در ایران و جهان بر عهده دارد. در شرایط اقلیمی ایران و بخصوص در نواحی مرکزی و بیابانی، کشاورزی با استفاده از آب چاه و چشمه صورت میگیرد که جهت بهبود بهرهوری در استفاده از این منابع آبی سرشار و خرد، تولید آبزیان در ابتدا و قبل از مصرف آب در صنعت کشاورزی توصیه میگردد. طی سالیان گذشته، صنعت آبزیپروری آبهای داخلی از گونههای غیربومی مانند قزلآلا و کپور ماهیان چینی استفاده میکرد. با توجه به مشکلات تکثیر و پرورش این دو گونه به ویژه مصرف آب بالا و ضرورت معرفی گونههایی با بازدهی بالاتر و اقتصادی با هدف توسعه صنعت آبزیپروری کشور، در سال 1387ماهی تیلاپیا به کشور وارد و پژوهشهایی در زمینه های مخاطرات زیست محیطی، دانش فنی تکثیر و پرورش، تغذیه و تکجنس سازی انجام شد. طی سالیان اخیر صنعت تکثیر و پرورش این ماهی با سرمایهگذاری بخش خصوصی در 5 استان کشور توسعه یافته است؛ در عین حال، علیرغم فواید بسیار و توصیه مصرف ماهی تیلاپیا برای گروههایی که به منابع پروتئین کمچرب نیاز دارند، موانعی در مسیر توسعه صنعت تکثیر و پرورش آن در منابع آبهای داخلی وجود دارد و مسائلی از جمله تهاجم، نسبت اسیدهای چرب بلند زنجیره امگا شش و سه، استفاده از هورمون و برخی دیگر از موارد مطرح شده که در این مقاله به بخشی از مهمترین چالشها و سوالات مطرح شده بطور مستند پرداخته شده است. بر اساس مطالب ارائه شده مصرف گوشت ماهی تیلاپیا به عنوان منبع پروتئین غنی و سرشار از سلنیوم و کاروتنوئیدها قابل توصیه است. با توجه به سند چشم انداز کشور و مباحث مربوط به امنیت غذایی و منابع آبی دراختیار کشور، تیلاپیا گونه ایدهآل جهت ورود به صنعت تکثیر و پرورش آبزیان کشور در نواحی مرکزی با استفاده از تکنولوژی بایوفلاک یا سیستم مداربسته است.
An Analysis of tilapia introducing the country’s aquaculture industry
نویسندگان [English]
mohammad mohammadi؛ Alireza Ghaedi؛ habib sarsangi aliabad؛ Mohammad Akhavan
aquatic animal health, salty water aquatic research center
چکیده [English]
Aquaculture industry plays a considerable role in food security and white protein production in the world and Iran, too. Agriculture industry uses fresh or brackish water wells and springs in Iran's climate condition and especially in central and desert areas; therefore, it is recommended to use these scattered and small-scale water resources for aquaculture before using them in agriculture. Rainbow trout and common carp, as non-native species, have been used in the inland aquaculture industry for the last few years. But, based on their culture limitations and the significance of introducing some species with more economical efficiency for developing in Iran aquaculture industry, tilapia was introduced to Iran in 2008 and subjected to the primary researches including EIA (environmental impact assessment), reproducing and culturing technical knowledges, nutrition and all male production, then Tilapia culture developed these last years with companies’ investments in 5 provinces. Despite a lot of beneficial and recommendations for tilapia consumption for people and especially those who need high protein low lipid sources, there have been some limitations in its developing strategies because of using hormones, the ratio of omega 6 and 3, invasive effects, and culturing in wastewater. In this way, this study tried to document and respond to some significant questions and disasters in the developing tilapia culture industry. According to this study, tilapia consumption, as a high protein resource that is full of selenium and carotenoids, is recommended. Based on Iran’s agricultural development plan, importance of food security and available water resources, tilapia is a good species for introducing to Iran inland aquaculture industry in central regions with biofloc technology or recirculating system.
کلیدواژهها [English]
tilapia, analysis, aquaculture, industry
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 244
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 270
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب