نکوفرد, ملیحه, جلیلوند, قاسم, افضلی, نظر, باقرزاده کاسمانی, فرزاد, هوشیار, ریحانه. (1402). تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی تغذیه شده با جیرهی بر پایه گندم حاوی فیتاز و زایلاناز. سامانه مدیریت نشریات علمی, 36(139), 89-104. doi: 10.22092/asj.2022.342294.2045
ملیحه نکوفرد; قاسم جلیلوند; نظر افضلی; فرزاد باقرزاده کاسمانی; ریحانه هوشیار. "تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی تغذیه شده با جیرهی بر پایه گندم حاوی فیتاز و زایلاناز". سامانه مدیریت نشریات علمی, 36, 139, 1402, 89-104. doi: 10.22092/asj.2022.342294.2045
نکوفرد, ملیحه, جلیلوند, قاسم, افضلی, نظر, باقرزاده کاسمانی, فرزاد, هوشیار, ریحانه. (1402). 'تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی تغذیه شده با جیرهی بر پایه گندم حاوی فیتاز و زایلاناز', سامانه مدیریت نشریات علمی, 36(139), pp. 89-104. doi: 10.22092/asj.2022.342294.2045
نکوفرد, ملیحه, جلیلوند, قاسم, افضلی, نظر, باقرزاده کاسمانی, فرزاد, هوشیار, ریحانه. تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی تغذیه شده با جیرهی بر پایه گندم حاوی فیتاز و زایلاناز. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; 36(139): 89-104. doi: 10.22092/asj.2022.342294.2045
تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی تغذیه شده با جیرهی بر پایه گندم حاوی فیتاز و زایلاناز
1دانشجوی دکتری، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
2دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
3استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
4دانشیار،گروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر کاهش سطح فسفرجیره بر صفات عملکردی، شاخص کارایی تولید و قابلیت هضم پروتئین بلدرچینهای ژاپنی که از جیرههای بر پایه گندم مکمل شده با فیتاز و زایلاناز تغذیه شدند، اجرا شد. بدین منظور، 704 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی ماده 14 روزه به طور تصادفی به هشت تیمار دارای چهار تکرار و هر تکرار شامل 22 جوجه تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی با اعمال جیرههای حاوی دو سطح فسفر(30/0 و 14/0 درصد)، دو سطح آنزیم فیتاز(صفر و 01/0درصد) و دو سطح آنزیم زایلاناز(صفر و 05/0 درصد) در قالب طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل(2×2×2) انجام شد. نتایج نشان داد در کل دوره پرورش، مصرف خوراک و افرایش وزن پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 30/0 درصد فسفر، 01/0 درصد فیتاز و 05/0 درصد زایلاناز بیشتر بود(05/0≥P). ضریب تبدیل خوراک،شاخص تولید و درصد تلفات تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرارنگرفت.پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 30/0 درصد فسفر همراه زایلاناز در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با آنزیم فیتاز قابلیت هضم پروتئین بیشتری داشتند (05/0≥P). در پایان میتوان نتیجه گرفت استفاده همزمان از آنزیمهای فیتاز و زایلاناز در جیرههای بر پایه گندم حاوی فسفردر سطح احتیاجات (3/0 درصد) میتواند اثرات مطلوبی را بر عملکرد بلدرچینهای ژاپنی از جمله مصرف خوراک ، افزایش وزن و قابلیت هضم پروتئین داشته باشد.
Effect of phosphorus depletion on functional traits and protein digestibility of Japanese quail fed wheat-based diets supplemented with phytase and xylanase
2Department of animal science,faculty of agriculture,University of Zabol, Zabol, Iran
3Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Birjand University, Birjand, Iran
4Biochemistry-Faculty of Medicine-Birjand University of Medical Sciences-Birjand-Iran
چکیده [English]
This experiment was performed to investigate the effect of reduced phosphorus levels on performance, production efficiency index and protein digestibility of Japanese quail fed wheat-based diets supplemented with phytase and xylanase. For this purpose, 704 fourteen-day-old female Japanese quail were randomly divided into eight treatments with four replicates and each replicate containing 22 chicks. Experimental treatments were performed by diets containing two levels of phosphorus (0.30% and 0.14%), two levels of phytase (0 and 0.01%), and two levels of xylanase (0 and 0.05%) in completely randomized design with the factorial arrangement (2×2×2). The results showed that in the whole period of experiment, birds fed diets of 0.3% phosphorus, 0.01 phytase and 0.05 xylanase had a greater weight gain and feed intake (P≤0.05). The treatment had no effect on feed conversion ratio, mortality rate and production index. Birds fed diets containing 0.30% phosphorus with xylanase compare to phytase had highest digestibility of protein (P≤0.05). Finally, it can be concluded that the simultaneous use of phytase and xylanase enzymes in wheat-based diets containing phosphorus at the required level (0.30%) can have favorable effects on the performance, including feed intake, weight gain and protein digestibility in Japanese quails.