قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, محمدی, محمد. (1402). آشنائی با انواع تیلاپیا، نیازهای غذایی و روش های پرورش آن. سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(بهار و تابستان 1402), 63-73.
علیرضا قائدی; حبیب سرسنگی علی آباد; محمد محمدی. "آشنائی با انواع تیلاپیا، نیازهای غذایی و روش های پرورش آن". سامانه مدیریت نشریات علمی, 7, بهار و تابستان 1402, 1402, 63-73.
قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, محمدی, محمد. (1402). 'آشنائی با انواع تیلاپیا، نیازهای غذایی و روش های پرورش آن', سامانه مدیریت نشریات علمی, 7(بهار و تابستان 1402), pp. 63-73.
قائدی, علیرضا, سرسنگی علی آباد, حبیب, محمدی, محمد. آشنائی با انواع تیلاپیا، نیازهای غذایی و روش های پرورش آن. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1402; 7(بهار و تابستان 1402): 63-73.
آشنائی با انواع تیلاپیا، نیازهای غذایی و روش های پرورش آن
1موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
2مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بافق، ایران
چکیده
تیلاپیا نام مشترک چند گونه سیچلاید است که در صنعت آبزی پروری اهمیت فوق العاده ای دارند. این ماهیان عموما همه چیزخوار و ترجیحا گیاهخوار بوده و دامنه وسیعی از شرایط آب را تحمل می کنند. بزرگترین تولید کننده تیلاپیا کشور چین و بزرگترین واردکننده آن کشور امریکا است. این ماهی حدود یک دهه است که به کشور وارد شده و می تواند شرایط کم آبی موجود، گزینه خوبی در مسیر توسعه آبزی پروری باشد. این ماهی به روش های مداربسته، سنتی و بیوفلاک در دنیا پرورش داده می شود. در ایران، با توجه به ملاحظات زیست محیطی، بهترین روش، پرورش در گلخانه و محیط های سرپوشیده به روش بیوفلاک است. لذا آشنایی علاقمندان به انواع روش های پرورش، مدیریت تغذیه و خوراک ماهی تیلاپیا بسیار ضروری است.
Introduction to Different Types of Tilapias, Nutritional Needs, and cultivation Methods
نویسندگان [English]
Alireza Ghaedi1؛ habib sarsangi aliabad2؛ mohammad mohammadi2
1Scientific Board
2researcher/ salty water aquatic research center
چکیده [English]
In an introduction to various types of tilapias, dietary requirements, and breeding methods, we become acquainted with a group of freshwater fish known as tilapia. These fish are cultivated worldwide due to their diverse characteristics. Different types of tilapias have distinct environmental conditions, dietary needs, and breeding methods. The dietary requirements of tilapia include protein, fats, and vitamins such as vitamin C and D, which can be sourced from various means. Breeding methods for tilapia encompass various environments, including freshwater ponds, lakes, and recirculating water systems. In each method, precise water condition management, proper nutrition, and disease control are of paramount importance. Overall, familiarizing oneself with the different types of tilapias and the principles of their cultivation is crucial as a valuable food source and for the sustainable development of aquatic resources.