1کارشناس ارشد علوم و مهندسی باغبانی گرایش گیاهان دارویی، دانشگاه بیرجند
2کارشناس ارشد علوم و مهندسی باغبانی، دانشگاه گرگان
چکیده
عسل گیاهان دارویی خانواده شبدر (Trifolium spp) چکیده عسل یک محصول طبیعی شیرین و خوش طعم است که قرنها به دلیل ارزش غذایی بالا مصرف میشده است، اما هزاران سال است که به عنوان یک عامل دارویی مورد استفاده قرار میگیرد و اولین سوابق استفاده دارویی به دوران مصر باستان باز میگردد. عسل مخلوط بسیار پیچیده ای از حداقل 200 ماده شیمیایی گیاهی است که ترکیب آن به شدت تحت تاثیر عوامل متعددی از جمله منشاء گیاهی و جغرافیایی، گونه زنبورهای دخیل در تولید آن، سن، روش نگهداری و فرآوری است عسلهای خانواده گیاهی شبدر که در سراسر جهان یک محصول برتر در نظر گرفته می شود، عسلهای با ترکیبات زیست فعال که بسیار مورد توجه هستند عسل کیاهان دارویی خانواده شبدر در واقع میتواند منبع بالقوهای از عسلهای زیست فعال باشد. تحقیقات در مورد ترکیبات فیتوشیمیایی عسلهای مختلف و فعالیتهای زیستی مرتبط با آنها در حال رشد است، کلمات کلیدی: دیابت، زیست فعال، فیتوشیمی، ماده موثره
Honey of medicinal plants of clover family (Trifolium spp)
نویسندگان [English]
mani jabbari1؛ mitra jabbari2
1Department of Horticultural Science, College of Agriculture, University of Birjand
2Senior expert in horticultural science and engineering, Gorgan University
چکیده [English]
Honey of medicinal plants of clover family (Trifolium spp) Abstract Honey is a sweet and tasty natural product that has been consumed for centuries due to its high nutritional value, but it has been used as a medicinal agent for thousands of years, and the first records of its medicinal use date back to ancient Egypt. Honey is a very complex mixture of at least 200 plant chemicals whose composition is strongly influenced by many factors such as plant and geographical origin, species of bees involved in its production, age, storage and processing methods. All over the world it is considered a superior product, honeys with bioactive compounds that are of great interest. Honey from medicinal plants of the clover family can actually be a potential source of bioactive honeys. Research on the phytochemical compounds of different honeys and their related biological activities is growing. Key words: diabetes, bioactive, phytochemistry, effective substance