قاسملو, حسن, چراغی, مهدی, عینالی, جمشید. (1401). نقش دامداری در تامین امنیت غذایی خانوار روستایی، مورد مطالعه: مناطق روستایی شهرستان زنجان. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.30490/rvt.2023.355355.1378
حسن قاسملو; مهدی چراغی; جمشید عینالی. "نقش دامداری در تامین امنیت غذایی خانوار روستایی، مورد مطالعه: مناطق روستایی شهرستان زنجان". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1401, -. doi: 10.30490/rvt.2023.355355.1378
قاسملو, حسن, چراغی, مهدی, عینالی, جمشید. (1401). 'نقش دامداری در تامین امنیت غذایی خانوار روستایی، مورد مطالعه: مناطق روستایی شهرستان زنجان', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.30490/rvt.2023.355355.1378
قاسملو, حسن, چراغی, مهدی, عینالی, جمشید. نقش دامداری در تامین امنیت غذایی خانوار روستایی، مورد مطالعه: مناطق روستایی شهرستان زنجان. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; (): -. doi: 10.30490/rvt.2023.355355.1378
نقش دامداری در تامین امنیت غذایی خانوار روستایی، مورد مطالعه: مناطق روستایی شهرستان زنجان
1دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تبریز،
2دانشگاه زنجان
3گروه جغرافیا دانشگاه زنجان
چکیده
جوامع روستایی به عنوان بخش کثیری از جمعیت کشورهای درحال توسعه که عمدتا به تولید غذا مشغول هستند در تامین مواد غذایی خود با مشکل روبرو هستند و با توجه به افزایش جمعیت از یک سو و کاهش توان محیطی از سوی دیگر تامین امنیت غذایی در آینده نیز دشوارتر خواهد بود. در راستای رفع این بحران راهکارهای مختلفی از سوی جامعه علمی ارایه شده که از جمله آنها دامداری میباشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی سهم دامداری در تامین امنیت غذایی در مناطق روستایی شهرستان زنجان میباشد. پژوهش حاضر براساس هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی است. جامعه آماری تحقیق خانوارهای روستایی شهرستان زنجان میباشد. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانهای و میدانی بوده و جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی و استنباطی و برای محاسبه میزان امنیت غذایی از روش مقیاس ناامنی غذایی استفاده شده است. نتایج به دست آمده از وضعیت امنیت غذایی خانوارهای روستایی حاکی از وضعیت نامطلوبی دارد به طوری که تنها 37/26 درصد خانوارها دارای امنیت غذایی میباشند. همچنین دامداری منجربه بهبود وضعیت امنیت غذایی خانوارها شده است. بنابر این لزوم توجه به بهرهوری تولیدات دام و همچنین حفظ تعادل میان تعداد دام و ظرفیت مراتع در راستای بهبود امنیت غذایی روستاییان پیشنهاد میشود.
The role of animal husbandry in providing food security to rural households (Case study: Rural areas of Zanjan Township)
نویسندگان [English]
hassan Ghasemloo1؛ mehdi cheraghi2؛ jamshid einali3
1PhD. student in Geography and Rural Planning, University of Tabriz, ,
2zanjan
3university of zanjan
چکیده [English]
Rural communities, as a large part of the population of developing countries, which are mainly engaged in food production, face difficulties in providing their food, and due to increasing population on the one hand and decreasing environmental capacity on the other hand, food security will be more difficult in the future. In order to solve this crisis, various solutions have been proposed by the scientific community, including animal husbandry. The purpose of this study is to evaluate the share of livestock in providing food security in rural areas of Zanjan Township. The present research is based on an applied purpose and in terms of descriptive-analytical nature. The statistical population of the study is rural households in Zanjan Township. The method of data collection is library and field and descriptive and inferential statistics have been used to analyze the information and food insecurity scale method has been used to calculate food security. The results obtained from the food security situation of rural households indicate an unfavorable situation so that only 26.37% of households have food security. Livestock ownership has also improved household food security. Therefore, it is recommended to pay attention to the productivity of livestock production and also to maintain a balance between the number of livestock and the capacity of pastures in order to improve food security of villagers.