1گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
2گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
چکیده
سویههای باکتریایی از گیاهچههای توتفرنگی (Fragaria × ananassa) از مزارع استان کردستان جداسازی و تاثیر ضد قارچی آنها بر قارچ عامل آنتراکنوز Colletotrichum nymphaeaeدر شرایط آزمایشگاه، درون شیشه و گلخانه مورد بررسی قرار گرفت. سویههای باکتریایی اندوفیت با استفاده از مشخصات بیوشیمیایی و مولکولی ژن 16S rDNA تشخیص داده شد و در جنس Bacillus spp. قرار گرفتند. در آزمون کشت متقابل درصد بازدارندگی از رشد پرگنة قارچ بیمارگر در سویة MarG19 04/%64، در سویة SN3 59/%60، در سویة DM6 57/%61 و در سویة LN11 18/%54 محاسبه شد. ترکیبات خارج سلولی هر چهار سویه باعث کاهش معنیدار رشد پرگنه و جوانهزنی قارچ بیمارگر شدند. درصد بازدارندگی از رشد پرگنة قارچ بیمارگر توسط سویة MarG19 02/%79، سویة SN3 95/%41، سویة DM6 86/%32 و سویة LN11 96/%34 برآورد شد و درصد بازدارندگی بر جوانهزنی اسپور قارچ بیمارگر در سویة MarG19 31/%86، در سویة SN3 33/%75، در سویة DM6 10/%41 و در سویة LN11 73/%76 محاسبه گردید. ترکیبات فرّار هر چهار سویه به صورت جزیی باعث کاهش رشد پرگنه قارچ بیمارگر به میزان 73/7% تا 64/%19 شدند. در شرایط درون شیشه درصد بازدارندگی از شدت بیماری در سویة MarG19 19/%71، در سویة SN3 15/%76، در سویة DM6 07/%88 و در سویة LN11 43/%85 ارزیابی شد. علاوه بر این، تاثیر هر دو سویه در شرایط گلخانه به دو روش خیساندن خاک و اسپری مورد بررسی قرار گرفت که بیشترین درصد بازدارندگی در سویههای MarG19 و DM6 در روش خیساندن خاک (77/77%) و در سویة SN3 در روش اسپری (100%) محاسبه شد.
Investigating the efficiency of four strains of Bacillus spp. in biological control of strawberry anthracnose disease
نویسندگان [English]
Zahra Alijani1؛ Jahanshir Amini2
1Department of Plant Protection, College of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
2Department of Plant Protection, College of Agriculture, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
چکیده [English]
Endophytic bacterial strains, isolated from healthy strawberry seedlings (Fragaria × ananassa) collected in Kurdistan province and its antifungal activity against Colletotrichum nymphaeae, causal agent strawberry anthracnose was evaluated under in vitro, in vivo, and greenhouse conditions. Bacterial strains were identified as Bacillus spp. using biochemical properties and molecular phylogenetic analysis of the 16S rDNA gene sequences. The results of biocontrol tests in vitro showed that the bacterial strains had an effective antifungal activity against C. nymphaeae of strawberry anthracnose. All strains represented in vitro antifungal activity against C. nymphaeae by dual culture test with (64.04%) in MarG19, (60.59%) in SN3, (61.57%) in DM6 and (54.18%) LN1. As well as, the cell–free–culture filtrates of bacterial strains decreased the mycelial growth and conidial germination of pathogen and inhibition was assayed in MarG19 (79.02%), in SN3 (41.95%), in DM6 (32.86%) and in LN11 (34.96%) on mycelial growth and inhibitory percentage with 86.31% in MarG19, 75.33% in SN3, 41.10% in DM6 and 76.73% in LN11 on conidial germination. Also, volatile compounds (VOCs) partially reduced the mycelium growth of C. nymphaeae. The in vivo test on fruit was done and decreased disease severity by 71/19% in MarG19, 76/15% in SN3, 88.07% in DM6 and 85.43% in LN11. The biocontrol efficacy under greenhouse conditions was measured using drenching soil and inoculated plants. The highest inhibitory percentage in DM6 and MarG19 was (77.77%) in drenching soil method and in SN3 was (100%) in plant inoculation method.