آل بوفتیله, مهدی, جدی, سمیرا. (1401). مروری بر منابع، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردهای پلی ساکارید آلژینات استخراج شده از ماکروجلبکهای قهوه ای. سامانه مدیریت نشریات علمی, 6(پاییز و زمستان 1401), 25-35.
مهدی آل بوفتیله; سمیرا جدی. "مروری بر منابع، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردهای پلی ساکارید آلژینات استخراج شده از ماکروجلبکهای قهوه ای". سامانه مدیریت نشریات علمی, 6, پاییز و زمستان 1401, 1401, 25-35.
آل بوفتیله, مهدی, جدی, سمیرا. (1401). 'مروری بر منابع، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردهای پلی ساکارید آلژینات استخراج شده از ماکروجلبکهای قهوه ای', سامانه مدیریت نشریات علمی, 6(پاییز و زمستان 1401), pp. 25-35.
آل بوفتیله, مهدی, جدی, سمیرا. مروری بر منابع، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردهای پلی ساکارید آلژینات استخراج شده از ماکروجلبکهای قهوه ای. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; 6(پاییز و زمستان 1401): 25-35.
مروری بر منابع، روشهای استخراج، ویژگیها و کاربردهای پلی ساکارید آلژینات استخراج شده از ماکروجلبکهای قهوه ای
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرانزلی، ایران
چکیده
ماکروجلبک ها در ساختار خود دارای ترکیبات متعددی از جمله پلی ساکاریدها می باشند. آلژینات یکی از پلی ساکاریدهای استخراج شده از ماکروجلبک های قهوه ای بوده که به صورت متداول با استفاده از روش قلیایی استخراج می گردد. علاوه بر این تاکنون روش های دیگری همچون آنزیمی، فراصوت، ماکروویو، آنزیمی-فراصوت، اکستروژن و تخمیر نیز برای استخراج آلژینات استفاده شده است. آلژینات دارای ویژگی های متعددی مانند ویژگی های ضداکسایشی، ضدتوموری، ضدالتهابی، تنظیم سیستم ایمنی، پری بیوتیکی و امولسیون کنندگی می باشد. بر اساس این ویژگی ها، پلی ساکارید آلژینات در صنایع مختلفی همچون صنایع غذایی، محصولات آرایشی-بهداشتی، پزشکی، صنایع رنگ و چاپ، نساجی، کاغذسازی، آبزی پروری، کشاورزی و جوشکاری مورد استفاده قرار گرفته است. مطالعه حاضر مروری بر منابع، فرآیند و روش های استخراج، ساختار، ویژگی های زیست فعالی و عملکردی و همچنین کاربردهای پلی ساکارید آلژینات در صنایع مختلف می باشد.
A review on sources, extraction methods, properties and applications of alginate extracted from brown seaweeds
نویسندگان [English]
Mehdi Alboofetileh؛ Samira Jeddi
Fish Processing Technology Research Center, Iranian Fisheries Science Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Bandar Anzali, Iran
چکیده [English]
Seaweeds contain several biologically active metabolites including polysaccharides. Alginate is one of the polysaccharides isolated from brown seaweeds, which conventionally extracted using the alkaline method. In addition, other methods such as enzyme, ultrasound, microwave, enzyme-ultrasound, extrusion and fermentation have been used to extract alginate. Alginate possess properties such as antioxidant, antitumor, anti-inflammatory, immunomodulatory, prebiotic and emulsifying properties. Based on these properties the alginate is widely used in various industries like food, cosmetic, biomedical, pharmaceutical, Dyeing and printing, textile, papermaking, aquaculture, agriculture and welding. The present study overviews sources, process and extraction methods, properties and applications of alginate in the different industries.