1بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، قم، ایران
2موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، ،موزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
3بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورری، قم، ایران
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی تأثیر افزودن سطوح صفر، 10 درصد و 15 درصد کاه گندم و استفاده یا عدم استفاده از افزودنی میکروبی لاکتوباسیلوس بوخنری بر کیفیت سیلاژ چغندرعلوفهای در کیسههای پلیاتیلنی، در قالب طرح آماری فاکتوریل 2×3 انجام شد. برای هر تیمار 4 کیسه و در کل تعداد 24 کیسه 25 کیلوگرمی سیلاژ چغندر علوفهای با ترکیب مختلف بعد از آماده سازی به انبار با دمای اتاق منتقل و بعد از 75 روز تمامی کیسهها باز شدند و بلافاصله pH، دما و کیفیت ظاهری آنها بررسی شد. یک نمونه از هر کیسه به آزمایشگاه ارسال و ماده خشک، پروتئین خام، خاکستر، NDF، ADF و ازت آمونیاکی آنها اندازهگیری شد. نتایج نشان داد افزودن سطوح 10 و 15% کاه گندم سبب بهبود کیفیت سیلاژ و کاهش pH نسبت به شاهد شد (01/0P<). افزودن کاه گندم تأثیر معنیداری بر ترکیبات شیمیایی و پایداری سیلاژ (دما و pH) در هنگام بازکردن داشت (01/0P<). افزودن کاه گندم سبب کاهش اتلاف شیرابه و افزایش کیفیت سیلاژ شد (01/0P<). در کل مناسبترین ترکیب سیلاژ مخلوط شاهد+ 15% کاه گندم بود که از کیفیت بالاتر و ماندگاری بیشتری برخوردار بود.
The effect of adding wheat straw and Lactobacillus buchneri on the quality of fodder beet silage in polyethylene bags
نویسندگان [English]
Mohammad Yeganeparast1؛ majid kalantar1؛ Hassan Fazaelh2؛ ALIREZA AGHASHAHI2؛ Mahdi Khojastehkey3؛ saeid sadeghzadeh1؛ Amir Kadkhodaie1
1Animal Science Department, Qom Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Qom, Iran
2Member of the Scientific Research Institute of Animal Science, Karaj, Iran
3member of scientific board of Agriculture and Natural Resources Research and Education Center in Qom
چکیده [English]
This study was conducted to investigate the effect of adding 0, 10 and 15% levels of wheat straw and the use or non-use of Lactobacillus buchneri microbial additive on the quality of fodder beet silage (FBS) in polyethylene bags in a 3×2 factorial statistical design. For each treatment, 4 bags and a total of 24 bags of 25 kg of fodder beet silage with different composition were prepared and transferred to storage at room temperature and after 75 days, all bags were opened and their pH, temperature and silage quality were immediately determined. A sample of each bag was used for chemical laboratory evaluation including DM, CP, Ash, NDF, ADF and ammonia nitrogen (AN). The results showed that adding 10 and 15% levels of wheat straw improved silage quality and reduced pH compared to the control (P<0.01). Addition of wheat straw had a significant effect on chemical composition and silage stability (temperature and pH) during opening (P<0.01), Addition of wheat straw reduced watery loss and increased silage quality (P<0.01). In general, the most suitable mixture of the silage was control + 15% wheat straw, which had a higher quality and longer shelf life.
دهقانی، م.، شریفی حسینی، م. م.، دیانی، ا. و مداحیان، ع. (1400). تأثیر اندازه ذرات و تلقیح باکتریهای تخمیر کننده همگن و ناهمگن در علوفه ذرت با رطوبت بالا بر کیفیت سیلاژ. تحقیقات تولیدات دامی، شماره 10 (1)، ص ص. 49-37.
رئیسیانزاده، م. (1379). بررسی خصوصیات شیمیایی سیلاژ برگ و طوقه چغندرقند و ارزش غذایی آن در گوسفند. پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز.
کریمی، م.، بشارتی، م.، تقی زاده، ا. و صفری، ر. (1396). اثر افزودنی باکتریایی تولید کننده اسید لاکتیک ناهمگن بر ترکیبات شیمیایی و خصوصیات تخمیری مخلوط یونجه پلاسیده شده به همراه تفاله پرتقال. تحقیقات تولیدات دامی، شماره 6 (1)، ص ص. 37-27.
(2011). Laboratory Methods Manual. Australian Fodder Industry Association. Inc. Publication No. 03/001.
(2010). Official Methods of Analysis of Association of Official Analytical Chemists. 18th Edition, Washington, DC.
Albayarak, S. and Necdet, C. (2008). Effects of temperature and light intensity on growth of fodder beet (Beta vulgaris var. Crassa Mansf.) Bangladesh Journal of Botany, 36(1): 1-12.
Collins, M., and Owens, V.N. (2003). Preservation of forage as hay and silage. In Forages: An Introduction to Grassland Agriculture, 6th edition. Iowa State University press. p. 443-471.
Evans, E. and Messerschmidt, U. (2017). Review: Sugar beets as a substitute for grain for lactating dairy cattle. Journal of Animal Science and Biotechnology. 8, 25. In: https://doi.org/10.1186/s40104-017-0154-8
Kızılsimsek, M., Erol, A. and Calıslar, S. (2005). Effects of raw material and silo size on silage quality. Livestock Research for Rural Development. Vol. 17. In: http://www.lrrd.org/lrrd17/3/kizi17033.htm
Kleinschmit, D. H. and Kung, L. Jr. (2006). A Meta-analysis of the effects of Lactobacillus buchneri on the fermentation and aerobic stability of corn and grass and small grain silages. Journal of Dairy Science. 89: 4005–4013.
Matthew, C., Nelson, N.J., Ferguson, D. and Xie, Y. (2011). Fodder beet revisited. Journal of Agronomy New Zealand. 41:39-48.
Mousa, M. R. M. (2011). Effect of partial replacement of dietary concentrate feed mixture by fodder beet roots on productive performance of ewes and doe goats under the conditions of North Sinai. Asian Journal of Animal Science. 5(4):228-242.
O'Kiely, P. and Moloney, A.P. (1999). Conservation characteristics of ensiled whole-Crop fodder Beet and its nutritive value for beef cattle. Irish Journal of Agricultural and Food Research. 38(1):25-39.
Olomonchi, E. O. A., Kilic, U., Garipoglu, A. V. and Erisek, A. (2019). Comparison of forage quality and in vitro digestibility of fodder beet (Beta vulgaris) fresh material and silage. Journal of Scientific and Engineering Research. 6(11):172-178.
Oude Elferink, S. J. W. H., Krooneman, J., Gottschal, J. C., Spoelstra, S. F., Faber, F. and Driehuis, F. (2001). Anaerobic conversion of lactic acid to acetic acid and 1, 2-propanediol by Lactobacillus buchneri. Applied and Environmental Microbiology. 67: 125–132.
Pacheco, D., Muetzel, S., Lewis, S., Dalley, D., Bryant, M. and Waghorn, G. C. (2020). Rumen digesta and products of fermentation in cows fed varying proportions of fodder beet (Beta vulgaris ) with fresh pasture or silage or straw. Animal Production Science. 60(4): 524-534.
Robert, D.J. (1987). The effects of feeding fodder beet to dairy cows offered silage ad libitum. Grass and Forage Science. 42(4):391-395.
Van Soest P. J., Robertson J. B. and Lewis B. A. (1991). Methods for dietary fiber, neutral detergent fiber, and non-starch polysaccharides in relation to animal nutrition. Journal of Dairy Science. 74:3583-3597.
Waghorn, G.C., Collier, K., Bryant, M. and Dalley, D.E. (2018). Feeding fodder beet (Beta vulgaris ) with either barley straw or pasture silage to non-lactating dairy cows. New Zealand Veterinary Journal. 66(4):178-185.