آخوندیان, مریم, قلی زاده, فاطمه. (1401). مروری بر کاربرد ریزجلبک ها در تغذیه آبزیان جهت افزایش بهره وری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 6(بهار و تابستان 1401), 63-87.
مریم آخوندیان; فاطمه قلی زاده. "مروری بر کاربرد ریزجلبک ها در تغذیه آبزیان جهت افزایش بهره وری". سامانه مدیریت نشریات علمی, 6, بهار و تابستان 1401, 1401, 63-87.
آخوندیان, مریم, قلی زاده, فاطمه. (1401). 'مروری بر کاربرد ریزجلبک ها در تغذیه آبزیان جهت افزایش بهره وری', سامانه مدیریت نشریات علمی, 6(بهار و تابستان 1401), pp. 63-87.
آخوندیان, مریم, قلی زاده, فاطمه. مروری بر کاربرد ریزجلبک ها در تغذیه آبزیان جهت افزایش بهره وری. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; 6(بهار و تابستان 1401): 63-87.
مروری بر کاربرد ریزجلبک ها در تغذیه آبزیان جهت افزایش بهره وری
1گروه زیست شناسی دریا- دانشکده علوم دریایی و محیطی- دانشگاه مازندران- بابلسر- ایران
2گروه پژوهشی زیست فناوری تولید و فراوری ریزجلبک ها-جهاد دانشگاهی مازندران-ساری-ایران
چکیده
امروزه مواد غذایی پرورشی با منبع دریایی، حدود نیمی از کل تقاضای جهانی تغذیه برای مصرف انسان را تشکیل می دهد. همانطور که صنعت آبزی پروری به رشد خود ادامه می دهد، بازار خوراک آبزیان نیز در حال توسعه است. در حال حاضر، برخی از مواد تشکیل دهنده خوراک آبزیان از ماهی های ارزان قیمت (به صورت پودر ماهی) و گیاهان تهیه می شود. تولید پودر ماهی را به دلیل افزایش فشار بر پایداری اکوسیستم های آبی، نمیتوان افزایش داد. از این رو باید تولید منابعی جایگزین و سازگار با محیط زیست برای مواد تشکیل دهنده خوراک آبزیان توسعه یابد. زیست توده ریزجلبک ها پتانسیل بالقوه برای استفاده به عنوان منبع تغذیه جایگزین را نشان می دهد، زیرا متابولیتهای سلولی این میکروارگانیسم ها حاوی ترکیبی از اسیدهای آمینه ضروری، اسید های چرب غیر اشباع، ویتامین ها و رنگدانه ها هستند. در کنار این خواص منحصر به فرد و ترکیبات فعال زیستی که یک جزء اصلی در تغذیه آبزیان می باشد، ریزجلبک ها می توانند باعث افزایش بقای گونه های پرورشی، بهبود رنگ و کیفیت فیله شوند. ریزجلبک ها بالاترین بهره وری زیست توده ای را در میان فتوسنتزکنندگان از جمله محصولات علوفه ای دارند و بنابراین از پتانسیل تجاری بالایی برخوردارند. همچنین، تولید ریزجلبک ها نیازی به زمین زراعی و منابع آب خاص نداشته، از این رو خوراک مبتنی بر ریزجلبک ها به پایداری محیط زیست کمک شایانی می نماید. این مقاله مروری بر مطالعات انجام شده در خصوص پتانسیل و کاربرد ریزجلبک ها در تغذیه آبزیان جهت افزایش بهره وری تولیدات آبزی پروری است.
A review on the application of microalgae as aquafeed in order to increase the productivity of aquaculture products
نویسندگان [English]
MARYAM AKHOUNDIAN1؛ Fatemeh Gholizadeh2
1Department of Marine Biology. Faculty of Marine and Environmental Science, University of Mazandaran
2Microalgae Production and Processing Biotechnology Research Group, َAcademic Center for Education, Culture, and Research
چکیده [English]
Nowadays, sea foods are considered to provide more than 50% of the nutritional demands of human communities. Therefore, with the development of the seafood market, the aquaculture industry continues to grow day by day. Currently, some aquaculture food ingredients are made from low price fishes (in the form of fish powder) and plants. But, the production of fish powder cannot be increased due to disruption of the stability of aquatic ecosystems; Therefore, alternative and environmentally friendly sources should be developed for aquaculture food ingredients. Microalgae biomass suggests as a natural source instead of fish powder because the cellular metabolites of these microorganisms contain a combination of essential amino acids, unsaturated fatty acids, vitamins, and pigments. In addition to these unique properties and bioactive compounds that are a major component of aquatic nutrition, microalgae can increase the survival of farmed species, and improve the color and quality of fillets. Microalgae have the highest biomass productivity among photosynthetic organisms, including forage crops, and therefore have high commercial potential. Also, the production of microalgae does not require special arable land and freshwater resources, which makes the feed based on microalgae contribute to environmental sustainability. This article is a review of studies on the potential and application of microalgae in aquatic nutrition to increase the productivity of aquaculture products.