- اکبرپور، م.، ع.م. مهدوی دامغانی، ر. دیهیمفرد و ه. ویسی. بررسی وضعیت امنیت غذایی در شهرستان مرودشت. مجله کشاورزی بومشناختی، 6(1): 10-1.
- باقرزاده آذر، ف.، ر. رنجپور و ز. کریمی تکانلو. 1396. برآورد سطح امنیت غذایی کشور با شاخص نوین امنیت غذایی جهانی (GFSI). مجله تحقیقات نظام سلامت، 13(2): 243-236.
- پاکروان، م.ر.، س.ص. حسینی، س. یزدانی و ح. سلامی. 1394. شناسایی عوامل مؤثر بر امنیت غذایی خانوراهای شهری و روستایی ایران. تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران. 46(3): 408-395.
- جمینی، د.، ع. امینی، ح. قادرمرزی و ج. توکلی. سنجش امنیت غذایی و تعیینکنندههای آن در مناطق روستایی (نمونه موردی: کشاورزان بخش مرکزی شهرستان روانسر، استان کرمانشاه). مجله جغرافیا و توسعه ناحیهای، 4(2): 246-225.
- جمینی، د.، ع. امینی، ح. قادرمرزی و ج. توکلی. سنجش امنیت غذایی و واکاوی چالشهای آن در مناطق روستایی (نمونه موردی: دهستان بدر، شهرستان روانسر). فصلنامه برنامهریزی منطقهای، 27: 102-87.
- خداداد کاشی، ف. و خ. حیدری. 1383. برآورد سطح امنیت غذایی خانوارهای ایرانی بر اساس شاخص AHFSI. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 48 (12): 166-155.
- رحیمیمقدم، س.، ع.م. مهدوی دامغانی، م. اکبرپور، م. سجادیان و ن. رفیعی صدر. 1394. بررسی وضعیت امنیت غذایی در شهرستان پلدختر. مجله کشاورزی بومشناختی. 5(2): 97-89.
- صفری، ی. 1397. پیامدهای آلودگی خاکهای کشور به فلزات سنگین برای امنیت غذایی. دومین همایش بینالمللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیطزیست و امنیت غذایی. 15 اسفند 1397. دانشگاه جیرفت.
- طهرانی، م.م.، م.ر. بلالی، ف. مشیری و ع.م. دریاشناس. 1391. توصیه و برآورد کود در ایران؛ چالشها و راهکارها. 1391. مجله پژوهشهای خاک. 26 (2): 144-123.
- عسکری، س.، ح.ر. اولیایی، ی. صفری و م. صدقی اصل. 1398. تغییرپذیری مکانی برخی ویژگیهای حاصلخیزی خاک متأثر از تغییرات کاربری اراضی در منطقه یاسوج. مجله مدیریت خاک و تولید پایدار. 9 (1): 81-65.
- قالیباف، م.ب.، ز. پیشگاهیفرد، ر. افضلی و س.م. حسینی. 1395. تحلیلی ژئوپلیتیکی بر محصولهای راهبردی کشاورزی ایران (مطالعه موردی: گندم). پژوهشهای جغرافیای انسانی. 48 (1): 53-67.
- کریمی تکانلو. ز.، ز. رنجپور، م.ع.، متفکر آزاد، ا. اسدزاده و ف. باقرزاده آذر. 1397. رویکردی نوین در برآورد سطح امنیت غذایی در ایران با شاخص GFSI و مطالعه تأثیر شاخص قیمتها و جمعیت بر آن. مجله اقتصاد کشاورزی و توسعه، 26: 218-181.
- مرادی، م.، ح. شعبانعلی فمی و ع. اسدی. 1398. تأثیر مدیریت مصرف آب کشاورزی بر امنیت غذایی خانوارهای کشاورزان در نظام بهرهبرداری خانوادگی: مورد مطالعه شهرستان کرمانشاه. مجله پژوهشهای ترویج و آموزش کشاورزی. 12(4): 64-51.
- مکیآبادی، ف.، ف. لشکرآرا و س.م. میردامادی. 1395. نقش کشاورزی ارگانیک در امنیت غذایی از دیدگاه کارشناسان کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان تهران. فصلنامه پژوهشهای ترویج و آموزش کشاورزی. 9(2): 20-11.
- نصیری، ا.، ح.ر. اولیایی، ی. صفری و م. صدقی اصل. 1398. ارزیابی زمینآماری تغییرات برخی ویژگیهای خاک در پی تخریب جنگلهای بلوط در دشت مختار یاسوج. تحقیقات کاربردی خاک. 7 (3): 97-83.
- Abbas, G., M. Amjad, M. Saqib, B. Murtaza, M.A. Naeem, A. Shabbir and G. Murtaza. 2021. Soil sodicity is more detrimental than salinity for quinoa (Chenopodium quinoa Willd.): A multivariate comparison of physiological, biochemical and nutritional quality attributes. Journal of Agronomy and Crop Science, 27(1): 59-73.
- Alarcão, V., S. Guiomar, A. Oliveira, M. Severo, D. Correia, D. Torres and C. Lopes. 2019. Food insecurity and social determinants of health among immigrants and natives in Portugal. Food Security, Doi: 10.1007/s12571-019-01001-1.
- Allee, A., L.R. Lynd and V. Vaze. 2021. Cross-national analysis of food security drivers: comparing results based on the Food Insecurity Experience Scale and Global Food Security Index. Food Security, Doi: 10.1007/s12571-021-01156-w.
- Amirzadeh Moradabadi, S., S. Ziaee, H. Mehrabi-Boshrabadi and A. Keikha. 2020. Effect of agricultural sustainability on food eecurity of rural households in Iran. Journal of Agricultural Science and Technology, 22(2): 289-304.
- Clair, S.B.S. and J.P. Lynch. 2010. The opening of Pandora’s Box: climate change impacts on soil fertility and crop nutrition in developing countries. Plant and Soil, 335: 101–115.
- Coleman-Jensen, A., M.P. Rabbitt, C.A. Gregory and A. Singh. 2020. Household Food Security in the United States in 2019, ERR-275, U.S. Department of Agriculture, Economic Research Service.
- EIU (The Economist Intelligence Unit). 2015. Global food security index 2015. An annual measure of the state of global food security. London: The Economist Intelligence Unit Limited.
- FAO and ITPS. 2015. Status of the World's Soils. Food and Agriculture Organization of the United Nations and Intergovernmental Technical Panel on Soils, Rome, Italy.
- FAO and WHO. Rome declaration on nutrition. Second international conference on nutrition. Rome, Italy .
- 1997. Assessment of the household food security situation, based on the Aggregate Household Food Security Index and the sixth world food survey. Rome, Italy.
- 2018. FAO Statistical Databases. http://apps.fao.org/Food and Agriculture Organization of the United Nations.
- 2009. Declaration of the World Summit on Food Security. http://www.fao.org/fileadmin/templates/wsfs/Summit/Docs/Final_Declaration/WSFS09_Declaration.pdf. Accessed: June 2019.
- 2011. The state of the world’s land and water resources for food and agriculture (SOLAW)—managing systems at risk. The Food and Agriculture Organization of the United Nations and Earthscan, London.
- 2021. The State of Food Security and Nutrition in the World 2021. Transforming food systems for food security, improved nutrition and affordable healthy diets for all. Rome, FAO. https://doi.org/10.4060/cb4474en.
- Guha-Khasnobis, B., Sh.S. Acharya and B. Davis. 2007. Food security; indicators, measurement, and the impact of trade openness. Oxford University Press, 352p.
- Holland, J.E., P.J. White, M.J. Glendining, K.W.T. Goulding and S.P. McGrath. 2019. Yield responses of arable crops to liming – An evaluation of relationships between yields and soil pH from a long-term liming experiment. European Journal of Agronomy, 105: 176–188.
- Hurni, H., M. Giger, H. Liniger, R. Mekdaschi Studer, P. Messerli, B. Portner, G. Schwilch, B. Wolfgramm and T. Breu. 2015. Soils, agriculture and food security: the interplay between ecosystem functioning and human well-being. Current Opinion in Environmental Sustainability, 15: 25–34.
- Izraelov, M. and J. Silber. 2019. An assessment of the global food security index. Food Security, 11: 1135–1152.
- Janson, J.K. and K.S. Hofmockel. 2020. Soil microbiomes and climate change. Nature Reviews Microbiology, 18: 35-46.
- Jones, A.D., F.M., Ngure, G. Pelto and S.L. Young. 2013. What are we assessing when we measure food security? A compendium and review of current metrics. Advances in Nutrition, 4(5), 481–505.
- Khader, B.F.Y., Y.A. Yigezu, M.A. Duwayri, A.A. Niane, and K. Shideed. 2020. Where in the value chain are we losing the most food? The case of wheat in Jordan. Food Security, Doi: 1007/s12571-019-00962-7.
- Khalili, A. and J. Rahimi. 2018. Climate. p. 19-34. In: Roozitalab et al (ed.) The Soils of Iran. Speringer.
- Kopittke, P.M., N.W. Menzies, P. Wang, B.A. McKenna and E. Lombi. 2019. Soil and the intensification of agriculture for global food security. Environment International, 132: 105078.
- Lal, R. 2009. Soil degradation as a reason for inadequate human nutrition. Food Security, 1: 45-57.
- Lee, D.K. 2011. Land and soil in the context of a green economy for sustainable development, food security and poverty eradication. The Submission of the UNCCD Secretariat to the Preparatory Process for Rio UNCCD, Bonn. http://www.uncsd2012.org/content/documents/462unccd.pdf.
- Osman, Kh.T. 2014. Soil degradation, conservation and remediation. Springer, New York, 237p.
- Rahmanian, M. and Y. Safari. 2020. Contamination factor and pollution load index to estimate source apportionment of selected heavy metals in soils around a cement factory, SW Iran. Archives of Agronomy and Soil Science, Doi: 10.1080/03650340.2020.1861252.
- Rashid, M.I., L.H. Mujawar, T. Shahzad, T. Almeelbi, I.M.I. Ismail and M. Oves. 2016. Bacteria and fungi can contribute to nutrients bioavailability and aggregate formation in degraded soils. Microbiological Research, 183: 26–41.
- Rojas, R.V., M. Achouri, J. Maroulis and L. Caon. 2016. Healthy soils: a prerequisite for sustainable food security. Environmental Earth Sciences, 75: 180.
- Safari, Y. and M.A. Delavar. 2019. The influence of soil pollution by heavy metals on the land suitability for irrigated wheat farming in Zanjan region, northwest Iran. Arabian Journal of Geosciences, Doi: 1007/s12517-018-4190-2.
- Safari, Y., M.A. Delavar and S.M. Alavi Siney. 2018a. Soil pollution: The hidden threat to food security in Iran. United Journal of Agricultural Science and Research, 1: 1–4.
- Safari, Y., A. Delavar, Ch. Zhang, Z. Noori and M. Rahmanian. 2018b. Assessing cadmium risk in wheat grain using soil threshold values. International Journal of Environmental Science and Technology, 15: 887–894.
- Smith, P., J.I. House, M. Bustamante, J. Sobocká, R. Harper, G. Pan, P.C. West, J.M. Clark, T. Adhya, C. Rumpel, K. Paustian, P. Kuikman, M.F. Cotrufo, J.A. Elliott, R. McDowell, R.I. Griffiths, S. Asakawa, A. Bondeau, A.K. Jain, J. Meersmans and T.A.M. Pugh. 2015. Global change pressures on soils from land use and management. Global Change Biology, 22: 1008–1028.
- Soltani, A., S.M. Alimagham, A. Nehbandani, B. Torabi, E. Zeinali, E. Zand, V. Vadez, M.P.V. Loon and M.K.V. Ittersum. 2020. Future food self-sufficiency in Iran: A model-based analysis. Global Food Security, Doi: 10.1016/j.gfs.2020.100351.
- Sposito, G. 2013. Green water and global food security. Vadose Zone Journal, Doi: 2136/vzj2013.02.0041.
- Stavi, I. and R. Lal. 2014. Achieving zero net land degradation: challenges and opportunities. Journal of Arid Environments, Doi: 10.1016/j.jaridenv.2014.01.016.
|