چناری, محمد, خانعلی, مجید, شریفی, محمد, حسین زاده بندبافها, هما. (1401). ارزیابی زیست محیطی گذر از تولید مرسوم شکر به سمت تولید تحت پالایشگاه زیستی به عنوان یک راهبرد پایدار برای دستیابی به اقتصاد زیستی-چرخهای. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.22092/amsr.2022.357611.1408
محمد چناری; مجید خانعلی; محمد شریفی; هما حسین زاده بندبافها. "ارزیابی زیست محیطی گذر از تولید مرسوم شکر به سمت تولید تحت پالایشگاه زیستی به عنوان یک راهبرد پایدار برای دستیابی به اقتصاد زیستی-چرخهای". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1401, -. doi: 10.22092/amsr.2022.357611.1408
چناری, محمد, خانعلی, مجید, شریفی, محمد, حسین زاده بندبافها, هما. (1401). 'ارزیابی زیست محیطی گذر از تولید مرسوم شکر به سمت تولید تحت پالایشگاه زیستی به عنوان یک راهبرد پایدار برای دستیابی به اقتصاد زیستی-چرخهای', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.22092/amsr.2022.357611.1408
چناری, محمد, خانعلی, مجید, شریفی, محمد, حسین زاده بندبافها, هما. ارزیابی زیست محیطی گذر از تولید مرسوم شکر به سمت تولید تحت پالایشگاه زیستی به عنوان یک راهبرد پایدار برای دستیابی به اقتصاد زیستی-چرخهای. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; (): -. doi: 10.22092/amsr.2022.357611.1408
ارزیابی زیست محیطی گذر از تولید مرسوم شکر به سمت تولید تحت پالایشگاه زیستی به عنوان یک راهبرد پایدار برای دستیابی به اقتصاد زیستی-چرخهای
1گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
2گروه مهندسی ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده
پژوهش حاضر باهدف بررسی و مقایسه خسارتهای زیستمحیطی تولید شکر خام درکشت و صنعتهای استان خوزستان تحت چارچوب مرسوم خطی و تحت چارچوب یک دیدگاه اقتصاد زیستی-چرخهای انجام شد. هدف از انتقال سامانههای تولیدی با اقتصاد خطی به سامانههای تولیدی با اقتصاد زیستی-چرخهای درواقع حذف پسماند، افزایش کارایی مصرف مواد و انرژی و همچنین تولید محصولات متنوع زیستی در جهت افزایش پایداری سامانههای تولیدی ازجمله سامانههای تولید غذاست. نتایج این پژوهش نشان داد که تولید هر تن شکر خام تحت چارچوب اقتصاد خطی یک خسارت 41/167 پوینتی را به دنبال دارد که تولید و احتراق گاز طبیعی در فراوری نیشکر بیشترین مشارکت را در ایجاد این خسارت به خود اختصاص داده است. در مقابل، نتایج این پژوهش نشان داد که گذر از اقتصاد خطی و رسیدن به یک اقتصاد زیستی-چرخهای که در آن ملاس و باگاس بهعنوان دو پسماند مهم صنایع شکر به ترتیب به الکل و سوخت تبدیل میشوند یک کاهش 193 درصدی را در خسارت زیستمحیطی کل به دنبال دارد. این نتیجه تأکید میکند که تولید شکر تحت اقتصاد زیستی-چرخهای نهتنها راهحل مناسبی برای مدیریت پسماند موجود است بلکه به شکل قابلملاحظهای در کاهش خسارتهای زیستمحیطی ناشی از تولید نیشکر و فراوری آن نقش دارد.
Environmental assessment of the transition from conventional sugar production to biorefinery production as a sustainable strategy to achieve a circular bioeconomy
نویسندگان [English]
mohammad chenari1؛ Majid Khanali1؛ Mohammad Sharifi1؛ Homa Hosseinzadeh-Bandbafha2
1Department of Agricultural Machinery Engineering, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran
2Department of Agricultural Machinery Engineering, Faculty of Agricultural Engineering and Technology, College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran
چکیده [English]
This study aimed to investigate and compare the environmental damage of raw sugar production in the cultivation and industry of Khuzestan province under a conventional linear framework and a circular bioeconomy perspective. The purpose of transition from production systems under linear economy to circular bioeconomy is to eliminate waste, increase the efficiency of materials and energy, and the production of biodiversity products to increase the sustainability of production systems, including food production systems. This study showed that the production per ton of raw sugar under the framework of linear economy leads to a loss of 167.41 Pt, which production and combustion of natural gas in sugarcane processing have the largest share in causing this damage. In comparison, the results of this study showed that the transition from a linear economy to a circular bioeconomy in which molasses and bagasse as the two major wastes of the sugar industry are converted into alcohol and fuel, respectively, resulted in a 193% reduction in total environmental damage. This result emphasizes that sugar production under the circular bioeconomy not only is a viable solution for existing waste management but also significantly reduces the environmental damage caused by sugarcane production and processing.
کلیدواژهها [English]
Sugar, Linear economy, Circular bioeconomy, Biorefinery, Environmental impacts assessment