1گروه بیواکنولوژی و به نژادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
2گروه بیوتکنولوژی و به نژادی ، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
3پژوهشکده ملی خ مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی پزشکی کرج تهران
4پژوهشکده ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری گروه بیوتکنولوژی پزشکی تهران ایران
چکیده
زنجبیل( Zingiber Officinale Roscoe)یک گیاه دارویی ادویه ای است که دارای خواص آنتی کسیدانی، ضدتوموری، ضد سرطان میباشد. هدف از این تحقیق بررسی اثر عصاره الکلی ریزوم زنجبیل و اثرآن برمهار سلولهای سرطانی روده بزرگ رده سلولی HCT-116 و نیز بیان ژن های TGFBR 2 و DDC به عنوان ژن سرکوب کننده تومور می باشد.در این راستا عصاره گیری به روش الکلی از ریزوم زنجبیل تازه باپوست انجام شد. برای شناسایی 6-جینجرول در عصاره از آنالیز HPLC استفاده شد. بررسی اثر سمیت 10 غلظت ازعصاره کامل (صفرتا 500 μg/ml )بر روی رده سلولی HTC-116 بهکمک تست MTT در زمانهای 16 و 24 ساعت ارزیابی شد. بررسی بیان ژن های TGFBT2 و DCC به روش RT- PCR پس از تیمار با غلضت های 150 و 300 μg/ml از عصاره کامل در زمانهای 16 و 24 ساعت انجام گرفت. نتایج HPLC نشان داد که 6 جینجرول به میزان 03/2± 2/86 میلی گرم در 100 گرم وزن خشک پودر عصاره زنجبیل اتانولی وجود داشت. نتایج آزمایش MTT نشان داد که IC50 برای 16 ساعت 44/80 و برای 24 ساعت 19/473بدست آمد. مرگ و میر سلولی به طور افزایشی تغییر چشم گیر داشت. در نهایت نتایج نشان داد افزایش بیان ژن TGFBT2 و DCC درغلظت 150 μg/ml در هر دو زمان 24 و 16 ساعت با P<0/01 معنی دار است.
Evaluation of 6-gingerol in whole ginger extract and its molecular effects on HTC-116 colorectal cancer cell line
نویسندگان [English]
asa ebrahimi1؛ Tahereh Soleimani2؛ , Frouzandeh Mahjoubi3؛ Mehdi Sadeghi4
1Islamic Azad University Science and Research Branch Tehran Iran
2Department of Biotechnology and Plant Breeding, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
3Department of medical biotechnology, National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, Karaj, Iran
4Department of medical biotechnology, National Institute of Genetic Engineering and Biotechnology, Karaj,
چکیده [English]
Ginger (Zingiber Officinale Roscoe) is a spicy medicinal plant that has antioxidant and anti-tumor properties. The aim of this study was to evaluate the effect of alcoholic extract of ginger rhizome and its effect on inhibiting HCT-116 cell colon cancer cells and as well as the expression of TGFBR 2 and DDC genes as tumor suppressor genes. Alcoholic extraction of fresh ginger rhizome was done. HPLC analysis was used to identify 6-gingerol in the whole gimger extract. Toxicity of 10 concentrations of whole extract (0- 500 μg / ml) on HTC-116 cell line was investigated. Survival rate was assessed by MTT assy at 16 and 24 h. Expression of TGFBT2 and DCC genes was assessed by RT-PCR after treatment with concentrations of 150 and 300 μg / ml of whole extract at 16 and 24 h. HPLC results showed that there were 86.2 03 2.03 mg of 6 gingerols per 100 g dry weight of ethanolic ginger powder. MTT assy results showed that IC50 was 80.44 for 16 h and 473.19 for 24 h treatment of ginger extract.and cell mortality was significantly increased at concentrations of 150 and 300 μg / ml. Finally, the results showed that the increase in TGFBT2 and DCC gene expression at a concentration of 150 μg / ml at both 24 and 16 hours was significant with P <0.01.
کلیدواژهها [English]
Ginger, 6-gingerol, Colorectal cancer, HCT-116 cell line